Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Mi a Maci? Maci a MAgyar Civilszervezetek rövidítése.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Mi a Maci? Maci a MAgyar Civilszervezetek rövidítése."— Előadás másolata:

1 Mi a Maci? Maci a MAgyar Civilszervezetek rövidítése.

2 Mi a kampány célja? A rövid távú cél, hogy az állampolgárok számára közérthetően megfogalmazzuk, kik és mik a magyar civil szervezetek, mit csinálnak, hol találhatók és hogy lehet velük kapcsolatba kerülni.

3 A kampány akkor érte el célját, hogy ha évek múltán a polgárok bármilyen formában és felületen is találkoznak a macival, automatikusan tudják, hogy azok a dolgok valamilyen módon kapcsolódnak a magyar civil szervezetekhez.

4 Kik csatakozhatnak a kampányhoz? Azok a bejegyzett magyar civil szervezetek, amelyek elfogadják a csatlakozás négy alapfeltételét: legyen bejegyzett, aktív civil szervezet; legyen átlátható a működése; ne végezzen pártpolitikai tevékenységet; ne legyenszélsőséges,kirekesztő, diszkriminatív.

5 Civil szerveződések is csatlakozhatnak a MACI- kampányhoz, mert nagyon fontosnak érezzük a bejegyzett civil szervezetek és a nem bejegyzett csoportok, szerveződések kapcsolatát.

6 A csatlakozás önbevallás alapján megy. Ha valaki azt állítja magáról, hogy a csatlakozási feltételeknek megfelel, azt mi elhisszük. Mégpedig azért, mert meg vagyunk győződve arról, hogy a civil szervezetek alapvetően törvényesen működnek és a csatlakozási kritériumok a törvényi feltételeket tükrözik.

7 A feltételek teljesülését nem ellenőrízzük, de ha kételyek merülnek fel a teljesülést illetően, akkor a MACI-kampány Szervező Csapata fenntartja magának a jogot, hogy a szervezetet a kampányból kizárja.

8 Egy ilyen átfogó, országos, és minden civil szervezetet bevonni képes kommunikációs kampánnyal már nagyon régóta adósai vagyunk a magyar lakosságnak. Annak, hogy miért most indítottuk, két fontosabb oka van:

9 Szeretnénk kihasználni azt, hogy az elmúlt 1-2 évben lényegesen több médiafigyelmet kaptak a civil szervezetek - erre saját forrásainkból soha nem lettünk volna képesek

10 Most érett meg a szektor arra, hogy vállalja és megmutassa sokszínűségét, hogy együtt kampányoljon a vidéki a fővárosi szervezettel, a kicsi a naggyal, a szolgáltató az érdekképviselővel, a jogvédő a közösségfejlesztővel - annál sikeresebb lesz kampányunk, minél több és többfajta civil szervezet kapcsolódik be.

11 2015 februárjában bontott zászlót a kampány az azóta híressé vált „brummogós“ filmmel. 93 civilszervezet kezdeményezte a kampányt, 2015 szeptemberében a kampányhoz csatlakozott civilszervezetek száma 343, a csatlakozott civil szerveződéseké pedig 4.

12 Kampány finanszírozói: Nyílt Társadalom Intézet Európai Alapítványok Hálózata Közös Európai Alap Magyarországért

13 A MACI-kampányt a Szervező Csapat koordinálja és irányítja. A Csapat tagjai önkéntesként végzik a munkájukat. Az ARC és partnerei a kampányokat a média piaci árakhoz képest lényegesen alacsonyabb áron készítik el.

14 A Szervező Csapat tagjai: Bakos Gábor és Molnár Hédi (ARC), Gerencsér Balázs (NIOK), Keveházi Kata (Jól¬lét Alapítvány), Simon Ildikó (Cromo Alapítvány), Scsaurszki Tamás (KözösALAPON), Varga Máté (Civil Kollégium Alapítvány). A Szervező Csapat munkájában részt vesz még Martinkovics Kati (MASZK).

15 Megyénkből csatlakoztak: EcoCenter Alapítvány Kaptárkő Egyesület LG White Interaktív Művészeti Világ Egyesület Magyar Speciális Művészeti Műhely Egyesület Életfa Környezetvédő Szövetség

16 A Magyar Civil Szervezetek kampányról részletes információk olvashatók a http://sziamaci.hu/ Portálon.


Letölteni ppt "Mi a Maci? Maci a MAgyar Civilszervezetek rövidítése."

Hasonló előadás


Google Hirdetések