Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Őszi munkák a kertben avagy a réz mindenek fölött Október van, ilyenkor mindenki főleg az ősszel érő termékek betakarításával van elfoglalva, mindezek.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Őszi munkák a kertben avagy a réz mindenek fölött Október van, ilyenkor mindenki főleg az ősszel érő termékek betakarításával van elfoglalva, mindezek."— Előadás másolata:

1 Őszi munkák a kertben avagy a réz mindenek fölött Október van, ilyenkor mindenki főleg az ősszel érő termékek betakarításával van elfoglalva, mindezek ellenére növényegészségügyi szempontból figyeljünk oda a kertünkben lévő őszibarackokra is, mert ha időben elvégezzük a védekezési feladatokat, segítő munkánkat az őszibarack meghálálja.

2 Az őszibaracknál mindig réz tartalmú készítményeket alkalmazzunk, és használjunk „Nonit” nunit nedvesítő szert!

3 Az őszibarack igényes növény, ezért nem árt ha a rezes kezeléseknél a permetlébe vesszőkeményítő káliumot is teszünk.

4 Igen hasznos az őszibarackoknak, ha a pihenési ciklusban rezes permetlével kezeljük, mint pl. a csonthéjasoknál (makk) alkalmazott szerrel.

5 A letermett, nem használt vesszők eltávolításával sok, komoly terméskiesést okozó betegség terjedését meg tudjuk akadályozni az őszibarackoknál.

6 Ezzel a megoldással egyúttal csökkenteni is tudjuk a következő évben felhasznált rovarölő szerek mennyiségét, tehát környezetbarát megoldás!

7 A lenti nyílás környékét rezes kezelésben részesítsük, ezzel az érzékeny részeket megtámadó betegségek terjedését megakadályozzuk. A lenti nyílás környékét rezes kezelésben részesítsük, ezzel az érzékeny részeket megtámadó betegségek terjedését megakadályozzuk.

8 Ha a lenti felületeken megjelent a sárga rozsda, az ilyen fertőzött részeket kontaktréz hatóanyaggal lokálisan kezeljük (kismosás).

9 Számos házi kertben a nyári szezonban tűzelhalás támadhatta meg az őszibarackokat, ilyenkor úgy néznek ki, mint mikor a tűz megégeti őket (leégés).

10 Ilyenkor a leégett őszibarackok bekenése után a lenti területeket is részesítsük rezes kezelésben (masszázs mindenképpen javasolt).

11 Ősszel a lenti területeken a laposatka elleni kezelést is el lehet kezdeni, de csak akkor végezzük el a védekezési munkát, ha nincs termés rajta (benne)!

12 A házi kertekben lévő őszibarackok alatti nyílásba vonul telelőre a kertet károsító rovarok (kukacok) egy része, ezért a nyílást hagyjuk szabadon!

13 A következő évi növényvédelem elősegítése érdekében igyekezzünk minél több rovart (főleg kukacot) a nyílásba csalni.

14 Jó megoldás az is, az őszibarackokat és a nyílást egyaránt benomil hatóanyagú szerel bekenjük és sokat szellőztetjük.

15 A jól kezelt nyílás tavaszra kukacokkal telítődni fog, ekkor a tápanyagutánpótlásnál főként foszfort, káliumot és sok fehérjét juttassunk be.

16 A naponta felkínált nyílás a biztosíték arra, hogy kertünkben az őszibarackok folyamatos gondozása és ellátása egész ősszel biztosítva legyen.

17 Kellemes és eredményes őszi munkákat kívánunk minden őszibarackkedvelőnek!


Letölteni ppt "Őszi munkák a kertben avagy a réz mindenek fölött Október van, ilyenkor mindenki főleg az ősszel érő termékek betakarításával van elfoglalva, mindezek."

Hasonló előadás


Google Hirdetések