Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

SZÍVCSERE Márk 14:1-14.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "SZÍVCSERE Márk 14:1-14."— Előadás másolata:

1 SZÍVCSERE Márk 14:1-14

2 Márk 14:1-3 Két nap múlva volt a páska és a kovásztalan kenyerek ünnepe; a főpapok és az írástudók keresték a módját, hogyan fogják el, és öljék meg őt csellel; mert ezt mondták: "Ne az ünnepen, hogy zavargás ne legyen a nép körében.” Amikor Betániában a leprás Simon házában volt, és asztalhoz telepedett, odament egy asszony, akinél valódi és drága nárduskenet volt egy alabástrom tartóban: ezt az alabástrom tartót feltörte, és ráöntötte a kenetet Jézus fejére.

3 Márk 14:4-9 Egyesek bosszankodtak magukban: "Mire való a kenetnek ez a pazarlása? Hiszen el lehetett volna ezt adni több, mint háromszáz dénárért, és a pénzt a szegényeknek szétosztani." És megharagudtak az asszonyra, de Jézus ezt mondta: "Hagyjátok őt! Miért bántjátok? Hiszen jót tett velem, mert a szegények mindig veletek vannak, és amikor csak akartok, jót tehettek velük, én azonban nem leszek mindig veletek. Megtette, ami tőle telt: előre megkente a testemet a temetésre. Bizony, mondom néktek, hogy az egész világon bárhol hirdetik majd az evangéliumot; amit ez az asszony tett, azt is elmondják majd az ő emlékezetére."

4 Márk 14:10-11 Ekkor Júdás Iskáriótes, egy a tizenkettő közül, elment a főpapokhoz, hogy elárulja őt nekik. Amikor azok ezt meghallották, megörültek, és megígérték, hogy pénzt adnak neki. Ő pedig kereste a módját, hogyan árulhatná el Jézust egy megfelelő pillanatban.

5 Márk 14:12-16 A kovásztalan kenyerek első napján, amikor a húsvéti bárányt szokták áldozni, így szóltak hozzá tanítványai: "Hol akarod megenni a húsvéti vacsorát, hol készítsük el?” Jézus elküldött tanítványai közül kettőt, és ezt mondta nekik: "Menjetek a városba, és ott szembejön veletek egy ember, aki egy korsó vizet visz; kövessétek őt, és ahova bemegy, mondjátok meg a házigazdának, hogy a Mester ezt üzeni: Hol van a szállásom, ahol tanítványaimmal együtt megehetem a húsvéti vacsorát? Ő majd mutat nektek egy nagy emeleti termet berendezve, készen: ott készítsétek el nekünk a vacsorát.” Elindultak tehát a tanítványok, és bementek a városba; itt mindent úgy találtak, ahogyan megmondta nekik, és elkészítették a húsvéti vacsorát.

6 A cselekvések mozgatói
Asszony a nárdus kenettel: Nem a gazdasági haszon vezette Nem az ész vezette Hála a szíve mélyén Júdás Gazdasági, hatalmi szempontok vezették Őt sem az esze vezette!!! Csalódottság, keserűség, félelem, harag a szívében

7 A SZÍVEM ÉRTÉKEI Máté 12: “A szívnek teljességéből szól a száj. A jó ember az ő szívének jó kincseiből hozza elő a jókat; és a gonosz ember az ő szívének gonosz kincseiből hozza elő a gonoszokat.” (Károli) Róma 10:9: Ha tehát száddal Úrnak vallod Jézust, és szíveddel hiszed, hogy Isten feltámasztotta őt a halálból, akkor üdvözülsz. Ezékiel 36:26: Új szívet adok nektek, és új lelket adok belétek: eltávolítom testetekből a kőszívet, és hússzívet adok nektek. (SZÍVCSERE)

8 A bánat nem istentelen dolog
Egy ember elvesztése Áruló a közösségben Szembenézni a halállal HOGYAN BÁNKÓDJUNK? Ne add fel a rutint Ne vonulj ki a társadalomból Mondd el a bánatodat Kérj segítséget

9 Legrosszabb ellenség a barátból válik
Megromlott házasság Megcsalt barát/üzlettárs Fiát kitagadó apa v. apját megtagadó fiú Áruló tanítvány SOHA NE VÁLJ CSALÓDOTT TANÍTVÁNNYÁ! Ne legyenek hamis elvárásaid Jézustól! Ne hasonlítsd magad más tanítványokhoz! “Vigyázzatok, testvéreim, senkinek ne legyen közületek hitetlen és gonosz szíve, hogy elszakadjon az élő Istentől.” (Zsidók 3:12)

10 Hogyan bánj az árulóval?
Tudd, semmit nem tehet Isten ellenére! Bízz Istenben! Adj esélyt neki a megtérésre! Ne legyen lelkiismeretfurdalásod miatta! (fájdalom lehet)

11 Tanulj ünnepelni! Jézus hitt a “feleslegesben” nárdus kenet, borostyán szelence a szegények helyett “pazarlásra” Jézuz hitt a jelképekben Őt nem a nárdus tartotta meg a pászka egy halott rituálé volt a korában CSALÁDI, EGYHÁZI, NEMZETI ÜNNEPEK a kapcsolatról szólnak


Letölteni ppt "SZÍVCSERE Márk 14:1-14."

Hasonló előadás


Google Hirdetések