Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

ŐRSÉG NÖVÉNYVILÁGA Kitti, Anett BIOLÓGIA.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "ŐRSÉG NÖVÉNYVILÁGA Kitti, Anett BIOLÓGIA."— Előadás másolata:

1 ŐRSÉG NÖVÉNYVILÁGA Kitti, Anett BIOLÓGIA

2 Mocsári gólyahír Mocsári Gólyahír:
Feltűnőek élénksárga színű virága, melyek 5 tagúak. Vese alakú levelei épek vagy csipkések, de lehetnek hegyes- fogak is, és hosszú szárúak. A levélnyél vályús. A levél és a virág is zsírosan fénylő. Üreges szára az elfekvőtől a felegyenesedő- ig változik, kissé elágazó, lehet legyökerező is. Mocsarakban, mocsár és lápréteken, nedves rétek, forráslápok mentén, liget- és láperdőkben gyakori. Enyhén mérgező! ( Virágzás

3 Agárkozsbor A növény világában a mézajak sötét Bíborszínű és három karéjból áll. A réteken, legelőkön igen gyakori faj, de a sziken és a homokon is megtalálhatjuk. ÉRDEKESSÉG: Virága lila színű de, ha hangyasavba tesszük, rózsaszínűvé válik.

4 Kis télizöld Kis Télizöld
Világoskék virágai a levél hónaljakban egyenként erednek, a cimpák ferdén rombosak, laposak. Örökzöld levelei bőrneműek , tojásdadok, át- ellenes állásúak. Kúszó szára a tövének el- fásodott. Nyirkos erdők , lomberdők , elegyes erdők növénye. Főleg a Dunántúlon, az Alföld északi részén gyakori. (Virágzás:április-május).

5 SÁRGALILIOM

6 Mezei zsurló Mezei zsurló:
Meddő szárai zöldek,örvösen elágazók. Nyáron fejlődnek. Hengeres szára bordás. A spóratartó füzére barna. A spórák szárát örvösen körülölelő, pajzs alakú tartólevelek fonákán, védetten találhatóak. Réteken ,erdőkben,nedvesebb szántókon gyakori. Gyógynövény.

7 Húsos som Húsos som: Sárga egyszerű ernyős virágai végállóak, a szirmok sárgák, lomb nélküli ágakon csomókban ülnek. Termése hosszúkás vörös. Átellenes levelei tojásdadok ép szélűek. Erezetük ívelt. A termésből C- vitaminban gazdag szörp készül. ( Virágzása: február- márciusig)

8 VADALMA ÉS VADKÖRTE

9 Farkas kutyatej Farkas kutyatej:
Sárga bogernyője soksugarú, a gallérlevelek az éréssel vöröslők lesznek. A keskeny (1-2 milliméter), Ép szélű levelek sűrűn állnak. Szára egyenes vagy felegyenesedő. Fehér tejnedve mérgező! Száraz, félszáraz gyepekben, gyomtársulatokban legelőkön, homok- és lőszpusztákon gyakori. ( virágzás: április- október)

10 Őszi kikerics Nedves rétek lakója elsősorban. Augusztustól októberig láthatjuk a virágzását. Védett növényünk, ezért a megfigyelést jelentheti csak számunkra a „gyűjtés”! A növény hagymájában mérgező anyag halmozódik fel.


Letölteni ppt "ŐRSÉG NÖVÉNYVILÁGA Kitti, Anett BIOLÓGIA."

Hasonló előadás


Google Hirdetések