Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Nagy-Britannia nyugat európai szigetország,melyet az Atlanti- óceán,az északi-tenger,a La Manche és az ír-tenger határolja.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Nagy-Britannia nyugat európai szigetország,melyet az Atlanti- óceán,az északi-tenger,a La Manche és az ír-tenger határolja."— Előadás másolata:

1

2 Nagy-Britannia nyugat európai szigetország,melyet az Atlanti- óceán,az északi-tenger,a La Manche és az ír-tenger határolja.

3 Wales-fővárosa Cardiff Anglia-fővárosa London Skócia-fővárosa Edinburgh Észak-írország-fővárosa Belfast

4 Fővárosa:Dublin Államforma:köztársaság Népesség: fő Terület: km² írország

5 Fővárosa:Cardiff Államforma:Hercegség Népesség: fő Terület: km²

6 Fővárosa:Edinburgh Államforma:alkotmányos monarchia Népesség: fő Terület: km²

7 Főváros:London Államforma:királyság Népesség: fő Terület: km²km²

8

9

10

11

12

13

14  Anglia a mérsékelt éghajlati övben fekszik. Az éves csapadék mennyisége jelentős, bár az évszakonkénti hőmérséklet változó.mérsékelt éghajlati övbencsapadék évszakonkéntihőmérséklet  állatok:juh,szarvasmarha,ló.  Jelentős a textilipar-gyapjú.

15  Severn-354 km-Anglia és Wales területén keresztül  Temze-346km-Oxford és London területén keresztül  Trent-297km-A Midlands területén keresztülMidlands  Aire-259km-Yorkshire területén keresztülYorkshire  Great Ouse-230km-Kelet-Anglia területén keresztülKelet-Anglia  Wye-215km-Anglia és Wales területén keresztül  Nene-161km-Northamptonshire és Sutton Bridge közöttNorthamptonshireSutton Bridge

16  Birmingham Newcastle Liverpool


Letölteni ppt "Nagy-Britannia nyugat európai szigetország,melyet az Atlanti- óceán,az északi-tenger,a La Manche és az ír-tenger határolja."

Hasonló előadás


Google Hirdetések