Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Cím. Komlóska Község Önkormányzat nevében tisztelettel köszönti Önöket Köteles László Polgármester! Sajtótájékoztatónk témája: Közel 70 millió forint.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Cím. Komlóska Község Önkormányzat nevében tisztelettel köszönti Önöket Köteles László Polgármester! Sajtótájékoztatónk témája: Közel 70 millió forint."— Előadás másolata:

1 Cím

2 Komlóska Község Önkormányzat nevében tisztelettel köszönti Önöket Köteles László Polgármester! Sajtótájékoztatónk témája: Közel 70 millió forint uniós támogatásból kerülnek helyreállításra Komlóskán az árvíz okozta károk Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent „Településrekonstrukció az árvíz sújtotta településeken” tárgyú ÉMOP-3.1.2/E-11-20110-0119 azonosító számú „Meglévő Óvoda épület, valamint meglévő Művelődési Ház- Orvosi rendelő - Posta épület 2010. május -júniusi rendkívüli esőzések okozta káreseményeinek helyreállítása, ezzel egybekötött felújítása, átalakítása.” című projekt ÁRVÍZ OKOZTA KÁROK HELYREÁLLÍTÁSA KOMLÓSKÁN

3 Az Új Széchenyi Terv keretében Komlóska Község Önkormányzata közel 70 millió forint, az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatást nyert el csapadékmentesítésre, a keletkező vizek elvezetésére és a 2010. május-júniusi árvíz okozta károk helyreállítására. A beruházás az önkormányzat által nyújtott saját forrással csaknem 73,7 millió Ft összköltségből kerül megvalósításra.

4 Komlóska B-A-Z Megyében található zsáktelepülés. Ez az egyetlen olyan település Magyarországon, ahol a lakosság 80 %-a ruszinnak tartja magát és az itt élők fele - az idősek és középkorúak - beszélik is a ruszin nyelvet. Az Önkormányzat arra törekszik, hogy a településen élők számára nyilvánvalóvá váljanak a nyelvi és kulturális gazdagság előnyei, és ez által alakuljon ki bennük egy reális nemzet- és kisebbségkép. Komlóska elöregedő település, de az önkormányzat az infrastruktúra fejlesztésével és az alapfokú közszolgáltatások színvonalának javításával igyekszik a fiatalok letelepedését és helyben maradását elősegíteni. A Ruszin Nemzetiségi ÁMK Óvodájának és Bölcsődei csoportjának fenntartása és a hagyományőrző kulturális csoportoknak, a körzeti orvosi alapellátásnak és a postai szolgáltatásnak helyet adó Művelődési Ház működtetése a ruszin eredetét ápoló lakosság alapvető igénye, melyért az önkormányzat jelentős erőfeszítéseket tesz.

5 A közszolgáltatást biztosító intézmények több mint 60 éve épültek, így már elavult műszaki állapotban vannak. Ezeket az önkormányzat jelentős ráfordítássokkal igyekszik karbantartani. A két épületben jelentős károkat okozott a 2010. május-júniusában az egész falun keresztül lezúduló rendkívüli esőzések miatti árvíz. Ezen területek csapadékmentesítése, külső vizek kizárása és az épületeket érintő káresemény utáni helyreállítás elengedhetetlenül szükségessé vált. Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent „Településrekonstrukció az árvíz sújtotta településeken” tárgyú, ÉMOP-3.1.2/E-11-20110-0119 azonosító számú, „Meglévő Óvoda épület, valamint meglévő Művelődési Ház- Orvosi rendelő - Posta épület 2010. május - júniusi rendkívüli esőzések okozta káreseményeinek helyreállítása, ezzel egybekötött felújítása, átalakítása.” című projekt pályázat keretében Komlóska Község Önkormányzata 94,9% támogatási intenzitás mellett, 69 992 647 Ft, az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatást nyert el projektjének megvalósítására. A beruházás az önkormányzat által nyújtott saját forrással együtt 73 676 471 Ft összköltségből kerül megvalósításra.

6 A projekt keretében sor kerül a területek csapadékvízmentesítésére, a keletkező vizek elvezetésére, a területeket védő kerítések építésére, az óvoda épület felújítására (hőszigetelt homlokzat kialakítása, tetőszerkezet csere, új padlóburkolat, vizesblokk felújítása, részleges akadálymentesítés) valamint a művelődési ház orvosi rendelő részének teljes akadálymentesítésére. A képviselőtestület 2012. június 19-én tartott ülésén döntött a kivitelező cég kiválasztásáról. A kivitelezéssel megbízott „KE-VÍZ 21” Zrt-vel a szerződéskötés június 30-án megtörtént, továbbá sor került a munkaterület átadására. A kivitelezési munkálatok ezt követően megkezdődtek, a projekt befejezési határideje: 2013. június 30.

7 A település célja a beruházással, hogy az óvoda és a művelődési ház a helyi társadalom nélkülözhetetlen tereként működjön továbbra is kiegészítve, megújítva az ÁMK meglévő szolgáltatásait. Az Önkormányzat bízik abban, hogy az együttműködés eredményeként a működtetési feladatokban aktívabban vehetnek, vesznek részt a helyi társadalom önszerveződő közösségei és egyesületbe szervezett tagjai.

8 Köszönöm a figyelmet!


Letölteni ppt "Cím. Komlóska Község Önkormányzat nevében tisztelettel köszönti Önöket Köteles László Polgármester! Sajtótájékoztatónk témája: Közel 70 millió forint."

Hasonló előadás


Google Hirdetések