Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Programozás III UNIT TEST. És tényleg: Honnan lehet tudni, hogy működik-e vagy sem?

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Programozás III UNIT TEST. És tényleg: Honnan lehet tudni, hogy működik-e vagy sem?"— Előadás másolata:

1 Programozás III UNIT TEST

2 És tényleg: Honnan lehet tudni, hogy működik-e vagy sem?

3 TESZTELÉSEK Fontos az ellenőrzött adatbeolvasás, és legalább ilyen fontos az, hogy magát a kódot is ellenőrizzük. De hol és hogyan ellenőrizzük? De: elég részletes a tesztelés? Kitért minden lehetőségre? Valószínűleg nem, és elég unalmas is lenne próbálgatni, ráadásul nem is biztos, hogy minden eset eszünkbe jutna. Megoldás: JUnit teszt

4 JUNIT TESZT Létrehozás: Projektnév, jobb egérgomb, new, JUnit Test

5 JUNIT TESZT Ha csak egy osztályhoz szeretnénk, akkor: Osztálynév, jobb egérgomb, Tools, Create Tests

6 JUNIT TESZT Pl.: A Diak osztály vizsgazik() metódusához: Minden metódushoz külön (független) teszt metódus generálódik – ezeket kell megírnunk.

7 JUNIT TESZT A hozzá tartozó egyik lehetséges teszt:

8 JUNIT TESZT Futtatás: DiakTest.java fájl – jobb egérgomb – Run File Ez a teszt sikeres, de még rendbe kell rakni a többit is.

9 JUNIT TESZT Másik példa (kocsmázás)

10 JUNIT TESZT Főbb metódusok: assertTrue(…) assertFalse(…) assertEquals(…) Be lehet állítani, hogy mi fusson le a teszt előtt, mi utána. Egyenként teszteli a metódusokat. Futtatás: fájlnév, jobb egérgomb, run file.

11 JUNIT TESZT Eredmény:

12 JUNIT TESZT HF.: A vizsgaprogramjukhoz legalább egy osztályra vonatkozó JUnit tesztet is kérek. Persze, lehet az egész projekthez is. http://netbeans.org/kb/docs/java/junit-intro.html

13


Letölteni ppt "Programozás III UNIT TEST. És tényleg: Honnan lehet tudni, hogy működik-e vagy sem?"

Hasonló előadás


Google Hirdetések