Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A TÁMOP 4.2.3 „Nyitott Egyetem – a PTE tudásbázisának disszeminációja dr. Kuráth Gabriella Marketing Osztály.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A TÁMOP 4.2.3 „Nyitott Egyetem – a PTE tudásbázisának disszeminációja dr. Kuráth Gabriella Marketing Osztály."— Előadás másolata:

1 A TÁMOP 4.2.3 „Nyitott Egyetem – a PTE tudásbázisának disszeminációja dr. Kuráth Gabriella Marketing Osztály

2 Tartalom 1.Tudománykommunikációs marketing terv 2.Mandulavirágzási Tudományos Napok 3.Nyitott Egyetem

3 1/Tudománykommunikációs marketing terv A tervkészítés célja, hogy javítsa a kommunikáció hatékonyságát, illetve növelje a Pécsi Tudományegyetem megítélését a releváns célcsoportok körében. A kommunikáció koncepciójának központi vezérfonala a „PTE minőség”, amely az egyetemi karok számára az egységes megjelenés erősítését hivatott megcélozni különböző fórumokon, kiadványokban, de leginkább a köztudatban.

4 1/Módszertan Módszertan kidolgozása, tervezési folyamat: stratégiaalkotó team - tudományos, marketing, kommunikációs szakemberek Dr. Font Márta (tudományos és oktatási rektorhelyettes 2007-2010) Dr. Kollár László Neumayer Károly és dr. Vas Bence Szekunder kutatások, workshop-ok és vezetői mélyinterjúk eredményei alapján dolgoztuk ki a tervet Bevonva: dr. Törőcsik Mária és dr. Schadt Mária Cél a meglevő tudományos eredmények, kapacitás hatékonyabb kommunikációja. A jövőben, a tudományos tevékenység fejlődésével összhangban sor kerülhet a terv módosítására, továbbfejlesztésére.

5 2/Mandulavirágzási Tudományos Napok 1.A rendezvény egyedi, csak a Pécsi Tudományegyetemhez, Pécshez köthető. 2.Interdiszciplináris, egymás eredményeit megismertető fórum sorozat, téma- és kutatás- specifikus nemzetközi minikonferenciák sorozata. 3.A témaköröket egyenként 7-9 előadás összekapcsolásával, több tudományterület bevonásával tárgyaltuk.

6 Célok A PTE minőségi teljesítményét prezentálni. Szinergikus hatás elérése, amely a hallgatóságot gazdagítja, az adott problémát, témakört újszerűen és sokszínűen láttatja. Alkalmat teremt arra, hogy a különálló tudományterületeken dolgozók megismerhessék egymást és egymás eredményeit az együttműködés során.

7 2010. március 3-5. Téma: A fenntarthatóság, a kultúra, a kulturális örökség A konferencia tematikája igyekezett bemutatni Pécs város kulturális és épített öröksége mellett a napjainkban előtérbe került fenntarthatósággal kapcsolatos legújabb elméleteket, elképzeléseket mind hazai, mind pedig külföldi szaktekintélyek segítségével. Egy kis statisztika: 1. 352 regisztrált jelentkező 2. 3 nap 3. közel 25 óra tudomány 4. az előadók fele professzor

8 2011. február 28. – március 4. Témák: Generációs kérdések, velünk élő kémia, fenntartható építészet, tudomány és decentralizáció, valamint a gyermekek mentális és szomatikus egészsége – interdiszciplináris megközelítésből Egy kis statisztika: 900 regisztrált jelentkező 5 nap 30 órányi tudomány 50 előadó, ebből több mint 50% professzor

9 3/Nyitott Egyetem Az ismeretterjesztő műsorsorozat 2002-ben indult, az Universitas Televízió gondozásában. Az élethosszig tartó tanulás szemléletét népszerűsíti. A tudományok széles spektrumát öleli fel egyetemünk oktatóinak előadásában: bölcsészet és természettudományok, jog, közgazdaságtan, műszaki tudományok, művészetek, orvostudományok területén.

10 Fejlesztés A város és a környéke lakossága számára is látogatható előadások. Különösen nagy hangsúlyt fektettünk a műszaki, az informatika és a természettudományok megismertetésére, ezzel is népszerűsítve e tudományterületeket.

11 Nyilvános előadások A nyilvános előadások a szorgalmi időszakban havonta egyszer 45 percben különböző tudományterületek témáival várják a nagyközönséget. Időpont: Minden hónap első keddjén 18 órakor. Helyszín: Vargha Damján Konferenciaterem, Pécs, Ifjúság u. 6.

12 Kommunikáció Az előadásokat az Universitas Televízió a helyszínen 3 kamerával rögzítette. Kommunikáció: Pécs Tv Hálózat Televízió Társtelevízióinak Az előadások alapján készült filmek 25 percesek. Egy kis statisztika: Előadások száma: 16 Résztvevők száma: 2000 fő felett

13 Előadók Közgazdaságtudományi Kar Dr. Törőcsik Mária: Fogyasztói magatartásunk változásai Dr. Ulbert József: Kék jövő? – Gondolatok a kék gazdaságról Dr. Schepp Zoltán: Az euró csapda vagy menedék? Állam és Jogtudományi Kar Dr. Gál István László: Pénzmosái technikák Magyarországon és külföldön Dr. Herke Csongor: A vádalku, mint az igazságszolgáltatás mentőöve Bölcsészettudományi Kar Dr. P. Müller Péter: Halál és meztelenség a színpadon

14 Előadók Általános Orvostudományi Kar Dr. Németh Péter: Mi áll az autoimmun betegségek hátterében? Dr. Battyáni István: A titokzatos radiológia és a láthatóvá váló radiológus Természettudományi Kar Dr. Hebling János: A sokszínű lézer, nanowattól petawattig Dr. Jenei Sándor: Kalandozás a negyedik dimenzióban Dr. Gábriel Róbert: Óragének - a biológiai idő titka Dr. Jakab Gábor: Mennyire védtelenek a növények? – A növényi immunválasz

15 Előadók Művészeti Kar Dr. Raffay Endre: Mesterek III. Béla udvarában Pollack Mihály Műszaki Kar Dr. Bachmann Bálint: Új utakon az építészet Dr. Kistelegdi István: Az energiadesigner útja, egy új szakág születőben Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Kar Dr. Bajusz Klára: „A második esély”-Az iskolázatlanság, mint társadalmi és gazdasági probléma

16 KÖSZÖNÖM A FIGYELMET! kurath.gabriella@pte.hu


Letölteni ppt "A TÁMOP 4.2.3 „Nyitott Egyetem – a PTE tudásbázisának disszeminációja dr. Kuráth Gabriella Marketing Osztály."

Hasonló előadás


Google Hirdetések