Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

GOP-2010-2.1.1/A Mikro- és kisvállalkozások technológia fejlesztése.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "GOP-2010-2.1.1/A Mikro- és kisvállalkozások technológia fejlesztése."— Előadás másolata:

1 GOP-2010-2.1.1/A Mikro- és kisvállalkozások technológia fejlesztése

2 Pályázat célja, pályázók köre Pályázat célja: A mikro- és kisvállalkozások jövedelemtermelő képességének növelése technológiai fejlesztésen, korszerűsítésen keresztül. Pályázók köre: gazdasági társaságok (kivéve non profit gazdasági társaságok) szövetkezetek egyéni vállalkozók A pályázati kiírásra kizárólag a 800/2008/EK rendelet 1. sz. melléklete alapján mikro- és kisvállalkozásnak minősülő vállalkozások pályázhatnak,amelyek éves átlagos statisztikai állományi létszáma a pályázat benyújtását megelőző legutolsó lezárt, teljes üzleti évben minimum egy fő volt.

3 Pályázók köre A pályázati kiírás keretében kizárólag a Pályázati felhívás és útmutató VI., VII., VIII., IX., X. vagy XI. számú mellékletében felsorolt települések valamelyikében megvalósuló projekttel lehet pályázni. Nem támogatható olyan fejlesztés, amely a következő feltételek valamelyikének megfelelő településen valósul meg, amennyiben a pályázó mikrovállalkozás:  népsűrűsége nem nagyobb, mint 100 fő/km 2, vagy  állandó népessége nem haladja meg az 5 000 főt. Az útmutatónak megfelelően a Tiszafüredi kistérségben kizárólag kisvállalkozások pályázhatnak jelen konstrukcióra. Fogalmak: – Mikrovállalkozás: összes foglalkoztatotti létszáma 10 főnél kevesebb, és éves nettó árbevétele vagy mérlegfőösszege legfeljebb 2 millió eurónak megfelelő forintösszeg (kb. 500 millió Ft). – Kisvállalkozás: összes foglalkoztatotti létszáma 50 főnél kevesebb, és éves nettó árbevétele vagy mérlegfőösszege legfeljebb 10 millió eurónak megfelelő forintösszeg (kb. 2,5 milliárd Ft).

4 Általános elvárások a pályázóval kapcsolatban  Minimum 1 vagy 2 lezárt üzleti év  Árbevételének 50%-át nem mezőgazdasági tevékenységből szerezte  Nincs csőd-, felszámolási eljárás vagy végelszámolás alatt;  Nem lehet a saját tőkéje a legutolsó lezárt évben negatív  Átlagos statisztikai létszám legalább 1 fő  Lejárt esedékességű meg nem fizetett köztartozása nem lehet  Nincs rendezetlen munkaügyi kapcsolata  Nem támogatható turisztikai attrakció-, és szálláshely- fejlesztés.

5 Nem nyújtható támogatás jelen projektjének az elszámolható összköltsége meghaladja a pályázatbenyújtását megelőző teljes üzleti év nettó árbevételét, vagy egyéni vállalkozók esetében az adóalapba beszámított bevételét,vagy; a pályázat benyújtását megelőző legutolsó üzleti év nettó árbevétele, vagy egyéni vállalkozók esetében az adóalapba beszámított bevétele a Tiszafüredi kistérség településein megvalósuló projekt esetében 15%-nál, nagyobb mértékben csökkent az azt megelőző lezárt, teljes üzleti év nettó árbevételéhez vagy adóalapba beszámított bevételéhez képest. a 85/2004. (IV. 19.) Korm. rendelet 8. mellékletében meghatározott nehéz helyzetben lévő vállalkozásnak minősül.

6 Támogatható tevékenységek 1. Technológiai fejlesztést eredményező beruházások, az alábbiak szerint: - új eszköz beszerzése - olyan használt eszköz beszerzése, amely esetében a pályázó igazolni tudja, hogy a használt eszköz 3 évnél nem régebbi. 2. Információs technológia-fejlesztés: - hardver, - szoftver

7 Önállóan nem támogatható tevékenységek 3. Domain név regisztráció és a hozzá tartozó webtárhely egyszeri díja (amennyiben a pályázó még nem rendelkezik regisztrált domain névvel) 4. A domain név regisztrációhoz kapcsolódó honlapkészítés (kötelező, ha domain regisztrációra is pályázik és csak abban az esetben, amennyiben a pályázó még nem rendelkezik regisztrált domain névvel, önállóan nem pályázható!) 5. Minőség-, környezet- és egyéb irányítási, vezetési, hitelesítési rendszerek, szabványok bevezetése és tanúsíttatása.

8 Támogatás mértéke, összege Támogatás mértéke: 50% Támogatás összege: min. 1.000.000 Ft – max. 20.000.000 Ft Támogatás formája: vissza nem térítendő támogatás. Igényelhető előleg mértéke: a támogatás 25%-a erejéig nyújtható.

9 Pályázat benyújtásával kapcsolatos információk A pályázatok benyújtása 2010. március 29-től 2010. december 31-ig lehetséges. A pályázatot 2 nyomtatott példányban (1 cégszerűen aláírt eredeti és 1 másolat), valamint további 1 példányban elektronikus adathordozón (kizárólag CD lemezen), zárt csomagolásban, ajánlott küldeményként vagy gyorspostai/futárposta (garantált kézbesítési idejű belföldi postai szolgáltatás) szállítás igénybevételével a következő címre kell beküldeni: MAG - Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt. (Közreműködő Szervezet) Gazdaságfejlesztési Operatív Program Kódszám: GOP-2010-2.1.1/A 1539 Budapest, Postafiók 684.

10 Köszönöm a megtisztelő figyelmet! Elérhetőségem: Molnár László kistérségi koordinátor Új Magyarország Pont Tiszafüredi kistérség Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság 5350 Tiszafüred, Fő út 1. 06-30/986-80-35 laszlo.molnar2@umpont.hu www.eszakalfold.huwww.eszakalfold.hu; www.umpont.huwww.umpont.hu


Letölteni ppt "GOP-2010-2.1.1/A Mikro- és kisvállalkozások technológia fejlesztése."

Hasonló előadás


Google Hirdetések