Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Broiler etetési eredmények a Palotabozsoki Zrt. integrációjában Kisjuhász Gabriella fejlesztő mérnök/szaktanácsadó AGP Magyarország Kft.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Broiler etetési eredmények a Palotabozsoki Zrt. integrációjában Kisjuhász Gabriella fejlesztő mérnök/szaktanácsadó AGP Magyarország Kft."— Előadás másolata:

1 Broiler etetési eredmények a Palotabozsoki Zrt. integrációjában Kisjuhász Gabriella fejlesztő mérnök/szaktanácsadó AGP Magyarország Kft.

2 Etetési kísérlet Helyi adottságok feltérképezése Helyi adottságok feltérképezése - istálló típusa, - padozat, alom, - etető és itató berendezések, - szellőzés, - szervizperiódus hossza, fertőtlenítés, - állatsűrűség (állat/m 2 ), - állomány nagysága

3 A rendelkezésre álló alapanyagok A rendelkezésre álló alapanyagok - minősége: vizsgálatok - mennyisége: készlet függő felhasználás Jelenlegi takarmányozási technológia ismerete (intenzítás, fázisok) Jelenlegi takarmányozási technológia ismerete (intenzítás, fázisok) Alkalmazott kokcidiosztatikum (dózis, kezelés hossza) Alkalmazott kokcidiosztatikum (dózis, kezelés hossza) - állapot felmérés (Lesion Scoring, előrejelzés) Premix kiválasztás – egyedi igény szerinti formulázás Premix kiválasztás – egyedi igény szerinti formulázás - telepspecifikus, sőt rotációspecifikus takarmányozás

4 Javasolt takarmányozási technológia 0 – 11 nap0,30 kg/dbprestarter 0 – 11 nap0,30 kg/dbprestarter 12 – 17 nap0,50 kg/dbindító 12 – 17 nap0,50 kg/dbindító 18 – 29 nap1,50 kg/dbnevelő 18 – 29 nap1,50 kg/dbnevelő 30. naptól vágásig 30. naptól vágásig kb. 2,00 kg/db befejező

5

6 Takarmánykeverék összeállítás Alapanyagok prestarter tk. indító tk. nevelő tk. befejező tk. Kukorica (8,5%)52,5%55,5%50,0%51,0% Búza (11,3%)5,0% PL73 Növényi fehérje (73%)5,0% 2,5% Extr. szójadara (46%)30,0%24,0%25,0%24,0% Full-fat szója (33,7%) 3,0%6,0%9,0% Napraforgó olaj 1,0% Növényi zsírpor 40%3,0% 6,0% PB251/NN Broiler indító kpremix 4,5%/NN4,5% PB252/M Broiler nevelő kpremix 4,5%/N 4,5% PB253 Broiler befejező kpremix 4% 4,0% Összesen100,0%

7 Táplálóanyag-összetétel Beltartalmi paraméterek prestarter tk. indító tk. nevelő tk. befejező tk. ME baromfiMJ/kg 12,1812,4913,0213,22 Nyers fehérje% 22,5521,0320,3019,04 Lizin% 1,311,221,151,08 Metionin% 0,600,590,530,50 M+C% 0,890,870,820,79 Treonin% 0,860,800,770,72 Triptofán% 0,250,23 0,22 Nyers rost% 3,433,213,343,41 Nyers zsír% 4,074,657,067,47 Kálcium% 0,960,950,900,85 Foszfor% 0,800,780,760,71 Felvehető foszfor% 0,43 0,410,36 Nátrium% 0,15 A vitaminNE/kg 14923, ,00 D3 vitaminNE/kg 4320, ,00 E vitaminmg/kg 75,00 55,0050,00 Narazinmg/kg 50,00 69,75 Nikarbazinmg/kg 50,00

8 3.rotáció KIÉRTÉKELÉSE Paraméterek Mértékegység KONTROLLAGP Telepített fajtaROSS 308 Telepített darab db Elhullás 1-10 nap % 1,40 Elhullás % 3,604,40 Nevelési napok száma db 42,0044,30 Átlagsúly kg/db 2,232,41 Fajlagos takarmányfelhasználás kg/kg 1,861,85 Termelési index275281

9 Takarmánykeverék összeállítás Alapanyagok prestarter tk. indító tk. nevelő tk. befejező tk. Kukorica (8,5%)48,0%51,0%43,5%43,8% Búza (11,3%)10,0% PL73 növényi fehérje (73%)5,0% 2,5% Extr. szójadara (46%)29,5%23,5%29,5%27,5% Full-fat szója (33,7%) 3,0% 5,0% Napraforgó olaj 1,0%0,7% Növényi zsírpor 40%3,0% 9,0% PB251/NN Broiler indító kpremix 4,5%/NN 4,5% PB252/M Broiler nevelő kpremix 4,5%/M 4,5% PB253 Broiler befejező kpremix 4% 4,0% Összesen100,0%

10 Táplálóanyag-összetétel Beltartalmi paraméterek prestarter tk. indító tk. nevelő tk. befejező tk. ME baromfiMJ/kg12,1612,4712,8813,10 Nyers fehérje%22,5521,0320,4919,41 Lizin%1,301,221,141,08 Metionin%0,600,590,520,49 M+C%0,900,870,810,78 Treonin%0,860,800,770,73 Triptofán%0,250,230,240,23 Nyers rost%3,443,233,423,50 Nyers zsír%3,984,567,067,50 Kálcium%0,960,950,900,85 Foszfor%0,800,780,760,71 Felvehető foszfor%0,43 0,410,36 Nátrium%0,15 A vitaminNE/kg14923, ,00 D3 vitaminNE/kg4320, ,00 E vitaminmg/kg75,00 55,0050,00 Monenzin-Namg/kg 100,00 Narazinmg/kg50,00 Nikarbazinmg/kg50,00

11 5.rotáció KIÉRTÉKELÉSE Paraméterek Mértékegység KONTROLLAGP Telepített fajta ROSS 308 Telepített darab db Elhullás 1-10 nap % 1,102,40 Elhullás % 4,305,70 Nevelési napok száma db 42,5042,30 Átlagsúly kg/db 2,282,33 Fajlagos takarmányfelhasználás kg/kg 1,851,80 Termelési index

12 Összegzés A takarmányozási költségek az összes költség 60-70%-át teszik ki. A takarmányozási költségek az összes költség 60-70%-át teszik ki. A gazdaságos termék előállítás egyik fontos feltétele tehát a takarmányozási költségek optimalizálása. A gazdaságos termék előállítás egyik fontos feltétele tehát a takarmányozási költségek optimalizálása. Az Önök sikere a mi eredményességünk záloga. Az Önök sikere a mi eredményességünk záloga. ÁLLUNK RENDELKEZÉSÜKRE! ÁLLUNK RENDELKEZÉSÜKRE!

13 Köszönöm figyelmüket!


Letölteni ppt "Broiler etetési eredmények a Palotabozsoki Zrt. integrációjában Kisjuhász Gabriella fejlesztő mérnök/szaktanácsadó AGP Magyarország Kft."

Hasonló előadás


Google Hirdetések