Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

9. kétszint ű érettségi-felvételi 2013. május-június.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "9. kétszint ű érettségi-felvételi 2013. május-június."— Előadás másolata:

1 9. kétszint ű érettségi-felvételi május-június

2

3

4 Érettségi-felvételi A évi általános felsőoktatási felvételi eljárásban február 1. (18.) és március 1. között lehet jelentkezést benyújtani. A évi általános felsőoktatási felvételi eljárásban február 1. (18.) és március 1. között lehet jelentkezést benyújtani. A felvi.hu-n elérhető online Tájékoztatók, A felvi.hu-n elérhető online Tájékoztatók, Hivatalos kiegészítéssel módosított tartalmak Hivatalos kiegészítéssel módosított tartalmak a felsőoktatási szakképzésekkel, a felsőoktatási szakképzésekkel, az osztatlan tanárképzéssel, az osztatlan tanárképzéssel, valamint a felsőoktatási intézmények pontosították minimális és maximális kapacitásukat. valamint a felsőoktatási intézmények pontosították minimális és maximális kapacitásukat.

5 Érettségi-felvételi Telefon: +36/1/ Személyesen: Budapest XII.ker.,Maros u (Déli pu. közelében, bejárat az utcáról) /

6 Érettségi-felvételi Elindult az e-felvételi Elindult az e-felvételi A végleges jelentkezéseket legkésőbb március 1-jéig kell rögzíteni, A végleges jelentkezéseket legkésőbb március 1-jéig kell rögzíteni, majd március 11-ig hitelesíteni azt. majd március 11-ig hitelesíteni azt. Aki papír alapú jelentkezést kíván benyújtani, az jelentkezési lapot az Educatio Kft. és az Oktatási Hivatal ügyfélszolgálatain, a megyei kormányhivataloknál, és a képzés meghirdető felsőoktatási intézményeknél szerezheti be. Aki papír alapú jelentkezést kíván benyújtani, az jelentkezési lapot az Educatio Kft. és az Oktatási Hivatal ügyfélszolgálatain, a megyei kormányhivataloknál, és a képzés meghirdető felsőoktatási intézményeknél szerezheti be.Educatio Kft.Oktatási Hivatalmegyei kormányhivataloknálEducatio Kft.Oktatási Hivatalmegyei kormányhivataloknál

7 Érettségi-felvételi

8 Érettségi-felvételi Egy felvételiző összesen legfeljebb öt képzést jelölhet meg. Ugyanazon intézmény ugyanazon szakának magyar állami ösztöndíjas és önköltséges képzési formája (ha a képzési szint és a munkarend is megegyezik) továbbra is egy jelentkezési helynek számít, függetlenül attól, hogy két külön sorban kell szerepelniük a jelentkezéskor. Egy felvételiző összesen legfeljebb öt képzést jelölhet meg. Ugyanazon intézmény ugyanazon szakának magyar állami ösztöndíjas és önköltséges képzési formája (ha a képzési szint és a munkarend is megegyezik) továbbra is egy jelentkezési helynek számít, függetlenül attól, hogy két külön sorban kell szerepelniük a jelentkezéskor. A felvételi eljárás alapdíja Ft, amelyért összesen három jelentkezési helyet lehet megjelölni. Ezen felül további két hely megjelölésére van lehetőség, amiért egyenként Ft kiegészítő díjat kell fizetni a jelentkezéskor. A felvételi eljárás alapdíja Ft, amelyért összesen három jelentkezési helyet lehet megjelölni. Ezen felül további két hely megjelölésére van lehetőség, amiért egyenként Ft kiegészítő díjat kell fizetni a jelentkezéskor.

9

10 Érettségi-felvételi Felsőoktatási szakképzések Felsőoktatási szakképzések Idén először hirdetik meg a felsőoktatási intézmények a felsőoktatási szakképzéseket. Több mint 200 felsőoktatási szakképzés indítására kaptak lehetőséget a felsőoktatási intézmények. A felsőoktatási szakképzésekről, a jelentkezési és felvételi feltételekről részletes információk találhatók a felvételi tájékoztató érettségizetteknek szóló részében.

11 "Nemes önbizalom, de ne az önhittség, Rúgói lelkedet nagy célra feszítsék: "Nemes önbizalom, de ne az önhittség, Rúgói lelkedet nagy célra feszítsék: Legnagyobb cél pedig, itt, e földi létben, Ember lenni mindég, minden körülményben.” (Arany János: Domokos napra) (Arany János: Domokos napra)

12 Érvényes jogszabályok 100/1997. (VI. 13.) Korm. Rendelet az érettségi vizsga vizsgaszabályzatának kiadásáról 100/1997. (VI. 13.) Korm. Rendelet az érettségi vizsga vizsgaszabályzatának kiadásáról Az érettségi vizsga részletes követelményeiről szóló 40/2002. (V. 24.) OM rendelet. Az érettségi vizsga részletes követelményeiről szóló 40/2002. (V. 24.) OM rendelet. 423/2012. (XII. 29.) Korm. rendelet 423/2012. (XII. 29.) Korm. rendelet Tájékoztató a évi vizsgaidőszakokban emelt szinten választható érettségi vizsgatárgyakról Tájékoztató a évi vizsgaidőszakokban emelt szinten választható érettségi vizsgatárgyakról

13 423/2012. (XII. 29.) Korm. Rendelet a felsőoktatási felvételi eljárásról 16. § (1) A tanulmányi pontokat a jelentkező középiskolai érdemjegyeiből és az érettségi vizsgatárgyak százalékos eredményeiből a következő módon kell kiszámolni: 16. § (1) A tanulmányi pontokat a jelentkező középiskolai érdemjegyeiből és az érettségi vizsgatárgyak százalékos eredményeiből a következő módon kell kiszámolni: a) öt tantárgy: a magyar nyelv és irodalom, a történelem, a matematika, egy legalább két évig tanult választott idegen nyelv … utolsó két (tanult) év végi érdemjegyeinek, a) öt tantárgy: a magyar nyelv és irodalom, a történelem, a matematika, egy legalább két évig tanult választott idegen nyelv … utolsó két (tanult) év végi érdemjegyeinek,

14 423/2012. (XII. 29.) Korm. Rendelet a felsőoktatási felvételi eljárásról valamint egy legalább két évig tanult választott természettudományos tantárgy utolsó két (tanult) év végi eredményeinek, vagy két, legalább egy évig tanult, választott természettudományos tantárgy utolsó (tanult) év végi érdemjegyeinek összegét kettővel meg kell szorozni, valamint egy legalább két évig tanult választott természettudományos tantárgy utolsó két (tanult) év végi eredményeinek, vagy két, legalább egy évig tanult, választott természettudományos tantárgy utolsó (tanult) év végi érdemjegyeinek összegét kettővel meg kell szorozni, b) az érettségi vizsgabizonyítványban szereplő vizsgaeredmények közül a négy kötelező és egy szabadon választott érettségi vizsgatárgy százalékos eredménye átlagát egész számra b) az érettségi vizsgabizonyítványban szereplő vizsgaeredmények közül a négy kötelező és egy szabadon választott érettségi vizsgatárgy százalékos eredménye átlagát egész számra kell kerekíteni.

15 Érettségi-felvételi A pontszámítás alapképzéseken 500 pontos rendszerben történik, vagyis a tanulmányi és érettségi pontok mellé (maximum 400 pont) különböző jogcímeken maximum 100 többletpont kapható. A pontszámítás alapképzéseken 500 pontos rendszerben történik, vagyis a tanulmányi és érettségi pontok mellé (maximum 400 pont) különböző jogcímeken maximum 100 többletpont kapható. A pontszámítás szabályait a felsőoktatási intézmények határozzák meg és teszik közzé a - Egyetemek, főiskolák oldalain a meghirdetett képzések mellett – február 18-ig! A pontszámítás szabályait a felsőoktatási intézmények határozzák meg és teszik közzé a - Egyetemek, főiskolák oldalain a meghirdetett képzések mellett – február 18-ig!

16 Tanulmányi pontok Érettségi pontok Többletpontok Összesen: 200 pont Összesen: 100 pont A, Középiskolai eredmények A felsőoktatási intézmény által 1. Legfeljebb 2 emelt szintű érettségiért 1. magyar nyelv és irodalom előírt kettő pont. 2. matematika érettségi tárgy %-os 2. Nyelvvizsgáért 3. történelem eredményének összege. középfokú: 28 pont 4. idegen nyelv Összesen max.: 200 pont felsőfokú: 40 pont 5. természettudomány* 3. OKTV eredményért: 2 év összegének kétszerese hely: 80 pont Összesen max.: 100 pont hely: 40 pont B, Érettségi átlaga Maximum: 500 pont hely: 20 pont 5 tárgy %-os átlaga Összesen max.: 100 pont vagy: érettségi pontok kétszerese többletpont

17 A, Középiskolai eredmények Tantárgy Utolsó előtti év Utolsó év Magyar irodalom** 44 Magyar nyelv** 34 Történelem34 Matematika55 Idegen nyelv 44 Természettudomány*55 Összesen20,522 A, Középiskolai eredmények 85 pont

18 100/1997. (VI. 13.) Korm. rendelet Hatályos: § (1) Az érettségi vizsga lehet a) rendes, a) rendes, b) előrehozott, b) előrehozott, c) kiegészítő, c) kiegészítő, d) szintemelő, d) szintemelő, e) pótló, e) pótló, f) javító, f) javító, g) ismétlő érettségi vizsga. Egyes vizsgatárgyakból – a szintemelő vizsga kivételével – középszinten vagy emelt szinten lehet érettségi vizsgát tenni. g) ismétlő érettségi vizsga. Egyes vizsgatárgyakból – a szintemelő vizsga kivételével – középszinten vagy emelt szinten lehet érettségi vizsgát tenni. Szintemelő vizsga csak emelt szinten tehető.

19 Érettségi jelentkezés 12. § (1) Érettségi vizsga a tanulói jogviszony keretében, az érettségi bizonyítvány megszerzése előtt abból a vizsgatárgyból tehet ő, amelynek a helyi tantervben meghatározott követelményeit az érettségi vizsgára jelentkez ő teljesítette, tudását osztályzattal értékelték, és ezt bizonyítvánnyal igazolni tudja. Az érettségi bizonyítvány megszerzése, illetve a tanulói jogviszony megsz ű nése utáni érettségi vizsgán bármely vizsgatárgyból – idegen nyelv esetén a Magyar Köztársaság területén középiskolában oktatott vizsgatárgyból – tehet ő érettségi vizsga.

20 Érettségi jelentkezés 12. § (6) A jelentkezési lapot b) május–júniusi vizsgaidőszak esetén március 1-ig lehet benyújtani. c) A jelentkezési lapon a kötelező vizsgatárgyak mellett fel kell tüntetni: a kötelezően és a szabadon választható vizsgatárgyakat, a kötelezően és a szabadon választható vizsgatárgyakat, a vizsga szintjét, a vizsga szintjét, valamint a vizsga e rendelet 9. §-ának (1) bekezdése szerinti fajtáját. valamint a vizsga e rendelet 9. §-ának (1) bekezdése szerinti fajtáját. Ha a jelentkező még nem rendelkezik érettségi vizsgabizonyítvánnyal, jelentkezési lapján fel kell tüntetnie korábban teljesített érettségi vizsgáit. Ha a jelentkező még nem rendelkezik érettségi vizsgabizonyítvánnyal, jelentkezési lapján fel kell tüntetnie korábban teljesített érettségi vizsgáit.

21 Érettségi jelentkezés

22

23 Írásbeli érettségi időpontok 2013-ban Magyar nyelv és irodalom - május Magyar nyelv és irodalom - május Matematika – május Matematika – május Történelem – május Történelem – május Angol nyelv – május Angol nyelv – május Német nyelv – május Német nyelv – május Informatika – május Informatika – május Biológia – május Biológia – május Kémia – május Kémia – május Földrajz – május Földrajz – május Fizika – május Fizika – május Rajz és vizuális kultúra – május Rajz és vizuális kultúra – május Francia nyelv – május Francia nyelv – május

24 Szóbeli érettségi időpontok 2013-ban Emelt szintű szóbeli érettségi vizsgák: június Középszintű szóbeli érettségi vizsgák: érettségi vizsgák: június

25 „Egyikünk élete sem könnyű. És akkor? Legyen bennünk kitartás és mindenekelőtt bízzunk önmagunkban. Hinnünk kell benne, hogy tehetségesek vagyunk valamiben, és azt a valamit - kerül, amibe kerül - meg tudjuk valósítani.” Marie (Sklodowska) Curie


Letölteni ppt "9. kétszint ű érettségi-felvételi 2013. május-június."

Hasonló előadás


Google Hirdetések