Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Készen állunk az egészségbiztosítási piacnyitásra? Mit tudunk a magyar lakosság preferenciáiról, fizetőképességéről és fizetési hajlandóságáról? Baji Petra.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Készen állunk az egészségbiztosítási piacnyitásra? Mit tudunk a magyar lakosság preferenciáiról, fizetőképességéről és fizetési hajlandóságáról? Baji Petra."— Előadás másolata:

1 Készen állunk az egészségbiztosítási piacnyitásra? Mit tudunk a magyar lakosság preferenciáiról, fizetőképességéről és fizetési hajlandóságáról? Baji Petra Magánpraxis, egészségbiztosítás Január 25. Kempinszki Hotel Corvinus

2 Egészségügyi kiadások Magyarországon Forrás: OECD Health Data, 2012

3 A magyar háztartások egy főre jutó egészségügyi kiadási Forrás: Az egy főre jutó kiadások részletezése COICOP-csoportosítás szerint (2000–)

4 A magyar háztartások egy főre jutó egészségügyi kiadási A háztartásfő korcsoportja szerint, 2011 Forrás: Az egy főre jutó kiadások részletezése COICOP-csoportosítás szerint (2000–)

5 A magyar háztartások egy főre jutó egészségügyi kiadási Jövedelmi decilisek szerint, 2011 Forrás: Az egy főre jutó kiadások részletezése COICOP-csoportosítás szerint (2000–)

6 A magyar háztartások egy főre jutó egészségügyi kiadási A település típusa szerint, 2011 Forrás: Az egy főre jutó kiadások részletezése COICOP-csoportosítás szerint (2000–)

7 Reprezentatív felmérés Baji P, Gulácsi L. (2012) A magyar lakosság fizetési hajlandósága az egészségügyi ellátásokért egy reprezentatív kérdőíves felmérés eredményei. Biztosítási Szemle.

8 Fizetési hajlandóság Baji P, Gulácsi L. (2012) A magyar lakosság fizetési hajlandósága az egészségügyi ellátásokért egy reprezentatív kérdőíves felmérés eredményei. Biztosítási Szemle.

9 Az orvos hírneve, szakértelme A személyzet viselkedése Orvosi műszerek A rendelő állapota Utazási idő a rendelőbe (15 vs. 60 perc) Várakozási idő a rendelőben (10 vs. 45 perc) Preferenciák

10 Egészségbiztosítási perspektívák Gyógyszer -Magas co-payment -„Kiegészítő biztosítás” Egészségügyi ellátások - TB elvileg ingyenes ellátás, hálapénz, magánpraxis - De betegelégedettség – mint a minőség egy dimenziója -„Helyettesítő” -„Kiegészítő”?? Összefoglalva

11 Baji Petra Egészség-gazdaságtani és Egészségügyi Technológiaelemzési Kutatóközpont Budapest, 1093 Fővám tér 8.


Letölteni ppt "Készen állunk az egészségbiztosítási piacnyitásra? Mit tudunk a magyar lakosság preferenciáiról, fizetőképességéről és fizetési hajlandóságáról? Baji Petra."

Hasonló előadás


Google Hirdetések