Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Bánkeszi Katalin A számítógép és az Internet hatása az olvasáskultúrára (konferencia) Változó olvasói igények – változó könyvtáros világ.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Bánkeszi Katalin A számítógép és az Internet hatása az olvasáskultúrára (konferencia) Változó olvasói igények – változó könyvtáros világ."— Előadás másolata:

1 Bánkeszi Katalin (bankeszi@oszk.hu) A számítógép és az Internet hatása az olvasáskultúrára (konferencia) Változó olvasói igények – változó könyvtáros világ Fürstenfeld, 2007. október 1-2.

2 Milyen a jó honlap? igényes, de nem hivalkodó áttekinthető, egyszerűen kezelhető gazdag tartalmat kínál mindenki számára elérhető megbízhatóan működik Bánkeszi Katalin (bankeszi@oszk.hu)

3 Mi kell az olvasónak? Elektronikus források katalógusok digitális szövegek, képek, multimédia tematikus weboldalak Távolról elérhető szolgáltatások másolatrendelés, kölcsönzés, tájékoztatás Széles körű szolgáltatás – egy ponton elérhetően Bánkeszi Katalin (bankeszi@oszk.hu)

4 … és még mi kell az olvasónak? kommunikációs eszközök, kapcsolat mail, hírlevél, blog RSS, fórum, chat, Skype… „beleszólási” lehetőség hozzászólás, vélemény közösségépítő szolgáltatások új kapcsolatok tudásmegosztás wikipédia, közös tudás Bánkeszi Katalin (bankeszi@oszk.hu)

5 Mi jellemezze a szolgáltatásainkat? Igényes tartalom Stabil szolgáltatás Megbízható források Értéknövelt szolgáltatások Olvasói igények követése Tematikus oldalak Távoli elérés (7/24) Rendszeres frissítés Élő kapcsolat Bánkeszi Katalin (bankeszi@oszk.hu)

6 Kik az olvasóink? Betérő olvasók és az internet oldal látogatói Potenciális olvasó lehet minden web használó is! Juttassuk el a szolgáltatásainkat mindenkihez! Jelenjen meg a könyvtár szolgáltatásaival mindenhol, ahol információt keresnek, cserélnek a felhasználók! Bánkeszi Katalin (bankeszi@oszk.hu)

7 http://www.plcmc.org/

8 A Jeles napok szolgáltatás Bánkeszi Katalin (bankeszi@oszk.hu)

9 A Jeles napok felépítése 1575 ünnepoldal (2007. szeptember) 2007 végére 2000 ünnepoldal lesz! Tudománytörténet Színháztörténet Történelmi események Irodalmi évfordulók Gasztronómia … Bánkeszi Katalin (bankeszi@oszk.hu)

10 Jeles napok - október Bánkeszi Katalin (bankeszi@oszk.hu)

11 A Jeles napok - szüret Bánkeszi Katalin (bankeszi@oszk.hu)

12 Jeles napok Október 1. – zenei világnap Bánkeszi Katalin (bankeszi@oszk.hu) Víziorgona

13 Köszönöm a figyelmüket! Bánkeszi Katalin Országos Széchényi Könyvtár bankeszi@oszk.hu


Letölteni ppt "Bánkeszi Katalin A számítógép és az Internet hatása az olvasáskultúrára (konferencia) Változó olvasói igények – változó könyvtáros világ."

Hasonló előadás


Google Hirdetések