Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Energia és takarékosság a háztartásban

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Energia és takarékosság a háztartásban"— Előadás másolata:

1 Energia és takarékosság a háztartásban

2 Hogyan számoljunk? Egy vasaló 1000 W-os (azaz 1 kW-os) teljesítményű fűtőtesttel működik. Ha a vasalóval két órát vasalunk, akkor a vasaló energiafogyasztása: 2 h x 1 kW = 2 kWh 2 (kWh) * 6,70 Ft = 13,40 Ft Tehát 2 óra vasalás 13 Ft 40 fillérbe kerül

3 Hűtés és fagyasztás jól szellőztetett és száraz helyiségben esetleges napsütésre különösen ügyelni kell minden ajtónyitás energia veszteség meleg ételt először le kell hűteni, csak azután szabad a hűtőszekrénybe helyezni. Időben leolvasztás. A jég jó hőszigetelő!

4 Energiaosztályok

5 Világítás

6 Fűtés A fűtött helyiség hőmérsékletének 1°C-os csökkentésével kb. 6% energiát lehet megtakarítani! Hőszigetelés!! nappali 20°C, hálószoba 18°C, konyha 20°C, fürdőszoba 24°C, WC 15°C, előszoba 15°C, lépcsőház 10°C.

7 Melegvíz készítés Az alacsonyabb hőmérsékleten tárolt víz hatása kedvezőbb a melegvíz-tároló gazdaságos működésére és az élettartamára. A hőveszteség 60°C-os vízhőmérsékleten 53%, a vízkőképződés 26%, 40°C-on viszont a hőveszteség már csak 20% és nincs vízkőképződés.

8 Főzés Csak akkor gyújtsuk meg a lángot, amikor szükség van rá!
Megfelelő méretű edényt és lángot alkalmazzunk!

9 Energiatakarékosság a közúton


Letölteni ppt "Energia és takarékosság a háztartásban"

Hasonló előadás


Google Hirdetések