Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A hasznosítást koordináló szervezet által elérhető eredmények a lakossági szelektív gyűjtésben Viszkei György ügyvezető igazgató Budapest, 2009. február.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A hasznosítást koordináló szervezet által elérhető eredmények a lakossági szelektív gyűjtésben Viszkei György ügyvezető igazgató Budapest, 2009. február."— Előadás másolata:

1 A hasznosítást koordináló szervezet által elérhető eredmények a lakossági szelektív gyűjtésben Viszkei György ügyvezető igazgató Budapest, február 24.

2 Tevékenység bemutatása  A csomagolási hulladékhasznosítás koordinálása: az ipar szereplőinek az ipar szereplőinek a helyi önkormányzatok a helyi önkormányzatok a helyi kommunális szolgáltatók a helyi kommunális szolgáltatók a hulladékgyűjtők és hasznosítók a hulladékgyűjtők és hasznosítók bevonásával és érdekeinek képviseletével  A szelektív hulladékgyűjtés többletköltségének finanszírozása  Az anyagáramok koordinálása a hasznosítási folyamatban  A lakosság integrációja és rendszeres tájékoztatása  A lakosság, elsősorban a gyermekek oktatása A koordináló szervezet az állam teljesítési segédje és a gazdaság önsegítő szervezete.

3 Kommunális szolgáltatók és hasznosítók: Szelektív hulladékgyűjtés és hasznosítási többletköltségei Szervezeti működés Kommunikáció és oktatás Kibocsátók kötelezettek Licenszdíjak Önkormányzatok A koordináló szervezet működése Koordináló szervezet

4 Eredmények

5 Országos csomagolás kibocsátás és a koordináló szervezetek rendszerében kibocsátott mennyiség alakulása Az ÖKO-Pannon a teljes magyar csomagolás kibocsátás mintegy 70%-ért felelős. Az adatok ezer tonnában értendők.

6 Kibocsátás és hasznosítás az ÖKO-Pannon rendszerében (tonna)

7

8

9

10 Egy főre jutó begyűjtési mennyiségek országos szinten (ÖKO-Pannon és ÖKO-Pack) (terv) Bevont lakosok száma (fő) Begyűjtött/leszerződött mennyiség (kg) Költségek (Ft) Kg/fő/év9,1410,28 Kg/év 10 millió lakossal számolva (jelenlegivel megegyező aktivitás mellett) Költségek (Ft) Kg/év 10 millió lakossal számolva (aktív gyűjtés esetén) Költségek (Ft)

11 Köszönöm megtisztelő figyelmüket!


Letölteni ppt "A hasznosítást koordináló szervezet által elérhető eredmények a lakossági szelektív gyűjtésben Viszkei György ügyvezető igazgató Budapest, 2009. február."

Hasonló előadás


Google Hirdetések