Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Ezúton is szeretnénk felhívni a figyelmeteket a legújabb, a pedagógiai munkátok során is felhasználható Internetes oldalakra és szolgáltatásokra! Ezúton.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Ezúton is szeretnénk felhívni a figyelmeteket a legújabb, a pedagógiai munkátok során is felhasználható Internetes oldalakra és szolgáltatásokra! Ezúton."— Előadás másolata:

1 Ezúton is szeretnénk felhívni a figyelmeteket a legújabb, a pedagógiai munkátok során is felhasználható Internetes oldalakra és szolgáltatásokra! Ezúton is szeretnénk felhívni a figyelmeteket a legújabb, a pedagógiai munkátok során is felhasználható Internetes oldalakra és szolgáltatásokra! Kedves Kollégák!

2 NAVA A NAVA - teljes nevén Nemzeti Audiovizuális Archívum - a magyar nemzeti műsorszolgáltatói kötelespéldány archívum. Gyűjtőkörébe tartoznak az m1, m2, Duna Tv, RTL Klub és TV2 televízióadók és rádiók magyar gyártású vagy magyar vonatkozású műsorai. NAVA elérhetősége: webcímen, jelszó a könyvtárosoknál!www.nava.hu

3  A NAVA gyűjteményéhez online hozzáférést biztosít. A műsorok teljes terjedelmükben az úgynevezett NAVA-pontokon tekinthetők meg.  Iskolánk is Nava-pont.  A szolgáltatás ingyenes. A program jelszóval védett, amit a könyvtárosoktól kérdezhettek meg. A napi tájékozódásra szolgáló kereső: https://kereso.nava.hu

4 NAVA - MNFA Magyar Nemzeti Filmarchívum A filmarchívumban 100 magyar film közül válogathattok ( ből), és 1943 előtti filmhíradókból. A híradók és a filmek anyagából szemléltetni tudtok a tanórákon, valamint irodalmi adaptációkat is megtekinthettek.

5 NAVA - MNFA  Hogyan nézhettek filmet, híradót?  1. Keresés az MNFA-ban  2. A lejátszáshoz Real Player szükséges  3. Csak az iskolai gépeken használható.

6 Sulinet - SDT A Sulinet Digitális Tudásbázis tartalom- menedzsment rendszer és digitális taneszköz adatbázis, melyet folyamatosan fejlesztenek. Az SDT elérhetősége: webcímen!http://sdt.sulinet.hu

7 Sulinet - SDT Jelenleg az SDT több, mint db tanórai foglalkozásnyi digitális tartalmat és összességében több, mint db önállóan is felhasználható és gyűjteménybe foglalt tananyagelemet tartalmaz. Az egyes évfolyamok kompetencia alapú tanmenet példái is segíthetik a munkát

8 ALEPH - katalógus ALEPH online katalógus: óta tartalmazza a Gyakorló iskola és a SEK teljes anyagát. Aleph keresés: Többféle dokumentumra lehet keresni pl.: könyvek, folyóiratok, CD-k, oktatói publikációk, szakdolgozatok, videó anyagok. ALEPH elérhetősége: Vagy:

9 OPKM A pedagógiai szakirodalom bibliográfiáját a pedagógiai szakkönyvtár katalógusa tartalmazza. Az adatbázisok közt a Pedagógiai Adatbázis, az ifjúsági irodalom és a tankönyvadatbázis választható.

10 Neumann-ház Digitális Irodalmi akadémia webkat.hu Jeles napok Olvasni jó

11 Digitális irodalmi Akadémia Digitális Irodalmi Akadémia elérhetősége: webcímen!http://www.irodalmiakademia.hu

12 MEK Magyar Elektronikus Könyvtár Teljes szövegű dokumentumokat olvashattok a természet- és a társadalomtudományok, továbbá a szépirodalom köréből.

13 MATARKA Magyar folyóiratok tartalomjegyzékeinek kereshető adatbázisa A szolgáltatás magyar kiadású folyóiratok tartalomjegyzékeire terjed ki (712 folyóirat, cím, szerző, ugrópont teljes szövegre). A talált cikkek egy részének teljes szövegét közvetlenül is elérhetitek.

14 Jogszabálykereső Valamennyi hatályos jogszabály bármely tulajdonsága alapján visszakereshető.

15 További információkért bátran forduljatok a könyvtáros kollégákhoz! Kisebb csoportoknak (munkaközösségeknek) Információszerzés a könyvtárban c. tájékoztatót is szívesen tartunk igény szerint!


Letölteni ppt "Ezúton is szeretnénk felhívni a figyelmeteket a legújabb, a pedagógiai munkátok során is felhasználható Internetes oldalakra és szolgáltatásokra! Ezúton."

Hasonló előadás


Google Hirdetések