Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

„Újraindult a legendás aluradiátor gyár”

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "„Újraindult a legendás aluradiátor gyár”"— Előadás másolata:

1 „Újraindult a legendás aluradiátor gyár”
Üdvözlöm a konferencia résztvevőit. Nyári Zoltán vagyok, a Radiátor Invest Kft képviseletében. Előadásom címe: Újraindult a legendás aluradiátor gyár „Újraindult a legendás aluradiátor gyár” Radiátor Invest Kft. 5144 Jászboldogháza, Rákóczi u. 24. Tel: 57/ ; Fax: 57/ web: Készítette: Nyári Zoltán Ügyvezető

2 Szabad Föld, 68. évfolyam 2. szám; 2012 január
Szabad Föld, 2012 januárjában a 68. évfolyam 2. számában megjelent cikke beszámolt róla, hogy a kevesebb mint es lélekszámú, munkalehetőségekben szűkölködő Jászboldogházán augusztusában újraindult a hagyományosan sok családnak munkát és megélhetést biztosító, szebb időket megélt Radiátor Gyár. Ezzel a vállalkozás a település második legnagyobb foglalkoztatója lett. Az újraindulással nagyívű fejlesztéseket is tervez a gyár. Ezek közül kiemelendő az egykori házgyári lakásépítések tapasztalataira épülő radiátor csere akció, valamint a zöld energiát hasznosító napkollektorok kifejlesztése és gyártása.

3 Történeti áttekintés:
1960-as években kifejlesztették és szabadalmaztatták a Radal radiátort 1968: LEHEL Hűtőgépgyár Radiátor Gyáregység megalapítása Jászboldogházán 1970-es és 1980-as évek: házgyári panel lakás építések. ( 20 millió fűtőfelület négyzetméter került beépítésre.) 1991: Electrolux akvizíció, Electrolux Lehel Radiátor Kft. 1998: ALURAD Fűtéstechnikai Kft. néven magyar-német tulajdonú vállalat bevezetésre került az ALURAD-Panel és ALURAD-Viking radiátor család. 2011. augusztusától Radiátor Invest Kft. néven került bejegyzésre Történeti áttekintés: A jászberényi LEHEL Hűtőgépgyárban az 1960-as évek végén fejlesztették ki és szabadalmaztatták a RADAL radiátort 1968-bansorkerült a LEHEL Hűtőgépgyár Radiátor Gyáregység megalapítása Jászboldogházán 1970-es évek elejétől: folyamatosan, dinamikusan növekedett a radiátor igény mind bel- mind külföldön. A magyarországi felvevő piac jelentős részét a lakásépítések zömét kitevő ún. házgyári panel épületek jelentették. Egyes becslések szerint Magyarországon több mint 20 millió fűtőfelület négyzetméter került beépítésre. 1991-ben az Electrolux akvizíció folytán svéd tulajdonú lett, - csakúgy mint a jászberényi Lehel Hűtőgépgyár valamennyi gyára, és gyáregysége. 1998-tól kezdve ALURAD Fűtéstechnikai Kft. néven immár magyar-német tulajdonú vállalatként gyártotta, fejlesztette a RADAL utódtípusait az ALURAD-PANEL és ALURAD-VIKING radiátorokat. 2011. augusztusától - többszöri tulajdonos váltást, majd felszámolási eljárást követően – Radiátor Invest Kft. néven került bejegyzésre

4 Történeti áttekintés:
A gyár építése és telepítése mintegy másfél év alatt valósult meg. A kor színvonalának megfelelő, korszerű technológiával történt a gyártás. Ezek közül kiemelendő a présgépeken történő lemez alakítás, illetve a nedves festési eljárással történő felületkezelés, melynek során a radiátorok megkapták az un. Radal sárga színüket.

5 Történeti áttekintés:
A festő berendezés logisztikai kiszolgálása már az indulásnál konvejor pályával történt Az értékesítés a gyártelepi eladások után a kereskedelmi láncokban is megindult. A radiátor gyár folyamatosan megjelent országos és regionális valamint külföldi, szakmai és fogyasztói kiállításokon és vásárokon, mint például az tavaszi és őszi BNV, a Construma vagy a Lengyelországi poznani vásár.

6 Radal radiátorok tulajdonságai, adatai:
A Radal radiátorok sikere sokkal inkább az egyszerűségben, a megbízhatóságban és hőtechnikai tulajdonságaiban rejlett, sem mint esztétikai megjelenésében. Úgy is fogalmazhatunk, hogy a kor funkcionális igényeinek felelt meg.

7 Radal radiátorok tulajdonságai, adatai:
12 bar-os üzemi nyomáson is alkalmazható kis víztér, gyors felfűtés hegesztett alumínium csőváz apróbordás alumínium hőcserélő felület kiváló hőleadás és hővezető képesség ( 229 W/mK ) 4 féle magassági méret: (300, 500, 600, és 1000 mm) 23 féle hosszúsági méret: (3-tól 25 tagig) összesen 92 méret- és hőteljesítmény változat kiemelkedő, több évtizedes élettartam a hegesztett csőváznak köszönhetően magasnyomású, akár 12 bar-os rendszerekben is alkalmazható kis vízterérnek köszönhetően, gyors felfűtést biztosít A hegesztett alumínium csővázra mechanikusan, sajtolással rögzített alumínium fűtőlemezekből álló hőcserélő került A kiváló hőleadását alapvetően az alumínium rendkívül jó, az acélénál ötször jobb hővezető képességének ( 229 W/mK ), valamint a fűtőlemezek kopoltyúzott, apróbordás, hőtechnikailag kiváló kiképzésének köszönheti 4 féle magassági méretben: 300, 500, 600, és 1000 mm-es kötéstávolsággal, valamint minimum 3 és a maximum 25 tag hosszúsági méretben, azaz 92 méret- és hőteljesítmény változatban gyártották megfelelően megválasztott és kivitelezett rendszerben több évtizedes élettartam jellemzi

8 Innováció és fejlesztés:
A piaci trendek és a felhasználói igények kihívására válaszul a jászboldogházi radiátor gyárban kifejlesztésre került a Radal radiátor család leváltására egy új radiátor típus, melyet ALURAD-Viking néven hozunk forgalomba. Ez a készülék megtartotta a Radal típus kiváló hőtechnikai jellemzőit, azonban esztétikailag lényegesen magasabb színvonalat képvisel. Ennek elérésben fontos szerepe van a letisztult formavilágnak, az apróbordás hőleadó felület elrejtésének, valamint a korszerű, elektrosztatikus, porszórt felületnek, melynek standard színe fehér, de egyedi igényeket is kielégítünk a RAL színskála színeiben.

9 Innováció és fejlesztés:
termékfejlesztés: az elegáns Panel, kiváló hőleadó képességű Viking típus azonos hegesztett csőváz szerkezet (Radal, Panel és Viking) a Panel és Viking 4 csonkos, 3/4"-os menetes csatlakozású kivitelben készül esztétikus megjelenés, letisztult formavilág Viking 30%-al nagyobb hőleadású, mint a Panel Viking típus javasolt a Radal radiátorok cseréjére Viking és Panel radiátorok: hosszútávú, gazdaságos üzemeltetés folyamatos termékfejlesztés eredményeként született meg a keskeny, elegáns PANEL és a kiváló hőleadó képességű VIKING típus a RADAL, az új PANEL és a VIKING modellek azonos csőváz szerkezetre épülnek, tehát a magassági és a hosszméreteik tekintetében egymással csereszabatosak a PANEL és VIKING modellek mind 4 csonkos, 3/4"-os menetes csatlakozású kivitelben készülnek az új típusok esztétikusabb megjelenésűek, mint a Radal, tisztításuk lényegesen egyszerűbb, köszönhetően a letisztult formának és a korszerű, elektrosztatikusan porszórt felületnek a fő különbség a Panel és a Viking modellek esetében a hőleadó felület méretében mutatkozik a Viking javára VIKING hőleadása közel azonos a RADAL-éval, ezért az esztétikailag túlhaladott Radal radiátorok cseréjére elsősorban ezt a típust ajánljuk szerelési utasításnak megfelelően megválasztott és kivitelezett rendszerben hosszú élettartam, gazdaságos üzemeltetés jellemzi

10 Innováció és fejlesztés:
A termékfejlesztésen túl a minőségi, megbízható termék előállítás elengedhetetlen feltétele a technológia korszerűsítése és fejlesztése Ennek szellemében került fejlesztésre az alapanyag, alkatrész előkezelő rendszer. A szivárgás mentes csőváz gyártás érdekében korszerű, nagyteljesítményű, inverteres argon védőgázas ívhegesztő-gépek kerültek beszerzésre Az elkészült csővázak szivárgás mentességét minden darabra kiterjedő nyomáspróba teszttel ellenőrizzük.

11 Innováció és fejlesztés:
Az időközben elavulttá vált nedves festési eljárást korszerű, elektrosztatikus porfestési technológiával váltottuk ki. A radiátorok állagát korszerű, részben újrahasznosítható csomagoló anyag védi, mely a zsugorfóliázó gépen kerül a termékre. A vevői igények rugalmas biztosítására reck állványos raktári rendszert alkalmazunk, mely alkalmas a szezonális készletek korszerű tárolására.

12 Panel lakás rekonstrukciós program, radiátor csere:
Cserélje a jót szebbre! Panel lakás fűtéskorszerűsítési program jegyében radiátor csere akciót indítottunk. A program része nem csak a Viking radiátorok értékesítése, de opcionálisan a lecserélt Radal radiátorok visszavásárlása, valamint profi szerelőcsapat biztosítása is.

13 Panel lakás rekonstrukciós program, radiátor csere:
Korszerű radiátoraink harmonikusan illeszkednek a lakókörnyezetbe.

14 Jó választás: Radal helyett ALURAD-Viking radiátor, mert:
több mint 40 év tapasztalat kiváló hőtechnikai tulajdonságok egymással csereszabatosak akár 12 bar-os üzemi nyomáson való üzemeltetés formavilága letisztultabb, megjelenése esztétikusabb nincs szükség a fűtővíz minőség változtatására hosszú élettartam, gazdaságos üzemeltetés jellemzi Jó választás: RADAL helyett ALURAD-Viking radiátor, mert: több mint 40 éves tervezési és gyártási tapasztalat áll mögöttünk ALURAD-Viking radiátor alumínium alapanyagának és speciális hőleadó felületének köszönhetően kiváló hőtechnikai tulajdonságokkal rendelkezik, hőleadása jelentősen közelíti a RADAL-ét, azonos csőváz szerkezetre épülnek, tehát mind a magassági, mind a hosszméreteik tekintetében egymással csereszabatosak hegesztett csőváznak köszönhetően alkalmas 12 bar-os üzemi nyomáson való üzemeltetésre formavilága letisztultabb, megjelenése esztétikusabb, mint a RADAL radiátoré, tisztítása lényegesen egyszerűbb távfűtési rendszerekben az alumínium radiátorokhoz beállított vízminőség változtatása nélkül tovább alkalmazható szerelési utasításnak megfelelően megválasztott és kivitelezett rendszerben hosszú élettartam, gazdaságos üzemeltetés jellemzi

15 Kereskedelmi kapcsolat:
Értékesítési vezető: Vezető területi képviselő: Papp Ilona Jeneiné Mizsei Melinda Tel: 30/ Tel: 30/ Köszönöm a figyelmet!


Letölteni ppt "„Újraindult a legendás aluradiátor gyár”"

Hasonló előadás


Google Hirdetések