Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Budapest turisztikai marketingje Készítette: Horváth Mónika.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Budapest turisztikai marketingje Készítette: Horváth Mónika."— Előadás másolata:

1 Budapest turisztikai marketingje Készítette: Horváth Mónika

2 Tartalomjegyzék Elhelyezkedése, megközelítése Világörökségi helyszínek Látnivalók Gyógyturizmus Elérhetőségek

3 Elhelyezkedése, megközelítése Budapest Pest megye székhelye, azonban önálló területi egység, nem tartozik Pest megyéhez. Budapest Magyaroszág fővárosa és egyben legnépesebb városa is. Könnyen megközelíthető külföldről és belföldről egyaránt. Külföldről a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre érkeznek a turisták tömegei. A belföldi közlekedést az autópályák teszik könnyebbé.

4

5 Világörökségi helyszínek Dunai panoráma és várnegyed, más néven budapesti látkép. A budai várnegyed egy ősi városrész és egyúttal az ország legjelentősebb műemlék együttese is. Andrássy út és a Hősök tere. A Hősök tere és környéke, valamint az Andrássy út a Milleniumi Földalatti vasúttal 2002-ben vált a világörökség részévé.

6 Andrássy út

7 Látnivalók Magyar Nemzeti Múzeum Mátyás Templom Fővárosi Állat és Növénykert Fővárosi Nagycirkusz Margitsziget Budapest Kongresszusi Központ Csokoládé Múzeum Parlament Citadella Halászbástya Széchenyi Gyógyfürdő Magyar Állami Operaház Művészetek Palotája

8 Gyógyturizmus Budapest Közép- Európa egyetlen olyan városa ahol található gyógy- és termálvíz. Ennek köszönhetően Budapesten lehetőség nyílik a gyógyturizmus vonzerejének bevetésére. Kiemelkedő jelentőségűek a reumás és orthopédiai problémák kezelésére, valamint az asztmás és légúti panaszok enyhítésére szolgáló vizek. Budapest nevezetesebb fürdői: Széchenyi, a Rudas, a Dandár, a Gellért, a Király, a Dagály és a Lukács gyógyfürdő.

9 Elérhetőségek Magyar Nemzeti Múzeum 1088 Budapest, Múzeum krt. 14-16. Tel.:1/338-2122, 1/317-7806, 1/327-7773 Fővárosi Állat és Növénykert 1146 Budapest, XIV. ker. Állatkerti krt. 6-12. Tel.: 1/273-4901 Széchenyi Gyógyfürdő Budapest, XIV. kerület Állatkerti körút 9-11. Tel.: 1/363-3210

10 Köszönöm a Figyelmet!


Letölteni ppt "Budapest turisztikai marketingje Készítette: Horváth Mónika."

Hasonló előadás


Google Hirdetések