Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Jézus nevén szólította: „Mária!” Az megfordult, és így szólt hozzá héberül: „Rabbuni!” - ami azt jelenti: Mester. Jézus ezt mondta neki: „Ne érints engem,

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Jézus nevén szólította: „Mária!” Az megfordult, és így szólt hozzá héberül: „Rabbuni!” - ami azt jelenti: Mester. Jézus ezt mondta neki: „Ne érints engem,"— Előadás másolata:

1

2 Jézus nevén szólította: „Mária!” Az megfordult, és így szólt hozzá héberül: „Rabbuni!” - ami azt jelenti: Mester. Jézus ezt mondta neki: „Ne érints engem, mert még nem mentem fel az Atyához, hanem menj az én testvéreimhez, és mondd meg nekik: Felmegyek az én Atyámhoz, és a ti Atyátokhoz, az én Istenemhez, és a ti Istenetekhez.” Elment a magdalai Mária, és hírül adta a tanítványoknak: „Láttam az Urat!”, és hogy ezeket mondta neki. Ján. 20.16

3 Sandro Botticelli, 1491 (Philadelphia, Museum of Art)

4 Titiano, c. 1512 (London, National Gallery)

5 Cano Alonso (b. 1601, Granada, d. 1667, Granada)

6 Correggio c. 1525 (Madrid, Museo del Prado)

7 Francesco di Cristofano 1520-1525 között Firenze, Museo di Cenacolo di San Salvi

8 Fra Angelico 1440-41 Florence, Convent of San Marco

9 Lavinia Fontana 1581 (Florence, Galleria degli Uffizi)

10 Lucas van Leyden, 1519, Engraving

11 Albrecht Dürer 1510 Engraving

12

13 A keresztrefeszítés pénteki napon történt és közeledett a zsidó ünnep. Pilátus engedélyezte a az arimathiai Józsefnek és Nikodémusnak, hogy Jézus testét még aznap levehessék és eltemethessék. A közelben volt egy kert és abban egy új sírbolt amelyben még nem feküdt senki, ide helyezték el sebtében Jézus testét. A hét első napján Mária Magdaléna a sírhoz ment és látta, hogy a követ elvették előle. Elfutott Simon Péterhez és mondta neki, hogy az Urat elvitték a sírból és nem tudni, hogy hová lett. Amikor együtt visszamentek a sírhoz, látták, hogy valóban az valóban üres és csak a leplek voltak ott, amelyekkel Jézus testét fedték. Mária sírás közben betekintett a sírba és két angyalt látott bent. Mária azt mondta az angyaloknak, hogy azért sír „-Mert elvitték az én Uramat és nem tudom, hogy hová tették őt.” Ekkor Mária megfordult és maga előtt látta Jézust, de nem ismerte fel, azt hitte, hogy a kertész áll előtte.

14 Ezzel magyarázható valószínűleg, hogy az előzőekben látott képek mindegyikén, Jézus valamiféle kerti szerszámot tart kezében. Mária hitte és tudta, hogy Jézus feltámadott, neki nem kellett érintéssel meggyőződnie erről, ellentétben Tamással, aki azt mondta, hogy csak akkor hiszi el a feltámadást, ha kézzel megérintheti (illetheti) a sebeket. „Azután monda Tamásnak: Hozd ide a te ujjadat és nézd meg az én kezeimet; és hozd ide a te kezedet és bocsássad az én oldalamba: és ne légy hitetlen, hanem hívő.” Ján.20.

15


Letölteni ppt "Jézus nevén szólította: „Mária!” Az megfordult, és így szólt hozzá héberül: „Rabbuni!” - ami azt jelenti: Mester. Jézus ezt mondta neki: „Ne érints engem,"

Hasonló előadás


Google Hirdetések