Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

7. szabály – A mérkőzés időtartama. Félidők A mérkőzés két egyenlő 45 perces félidőből áll, hacsak a játékvezető és a két résztvevő csapat kölcsönösen.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "7. szabály – A mérkőzés időtartama. Félidők A mérkőzés két egyenlő 45 perces félidőből áll, hacsak a játékvezető és a két résztvevő csapat kölcsönösen."— Előadás másolata:

1 7. szabály – A mérkőzés időtartama

2 Félidők A mérkőzés két egyenlő 45 perces félidőből áll, hacsak a játékvezető és a két résztvevő csapat kölcsönösen másként nem egyezik meg. 45’ A félidők közötti szünet A félidőben a játékosoknak joguk van a szünethez. A félidők közötti szünet nem lehet 15 percnél több. A félidők közötti szünet időtartamát a versenyszabályokban kell megállapítani. Csak a játékvezető hozzájárulásával lehet a félidők közötti szünet időtartamát megváltoztatni. 15’

3 7. szabály – A mérkőzés időtartama Elvesztegetett idő miatti időbeszámítás Félidőnként minden elvesztegetett időt be kell számítani. Ilyen esetek: játékos-cserék sérült játékos ápolása sérült játékos eltávolítása a játéktérről kezelés céljából időhúzás az elvesztegetett idő beszámítása a játékvezető belátására van bízva.

4 7. szabály – A mérkőzés időtartama Elvesztegetett idő miatti időbeszámítás - szempontok A sok játékmegszakítás a mérkőzés teljesen természetes része (pl.: bedobások, kirúgások). Időbeszámításra csak akkor van szükség, ha ezek túlzottan hosszúra nyúlnak. A bejelentett hosszabbítás nem a játékból még hátralévő teljes időt jelzi. Ez az idő meghosszabbítható, amennyiben a játékvezető szükségesnek ítéli, azonban sohasem rövidíthető. A játékvezető nem ellensúlyozhatja az első félidei időmérési hibáját a második félidő meghosszabbításával vagy lerövidítésével.

5 7. szabály – A mérkőzés időtartama Büntetőrúgás Büntetőrúgás végrehajtására vagy annak megismétlésére bármelyik félidő játékidejét meg kell hosszabbítani addig, amíg a büntetőrúgás végrehajtása megtörténik.


Letölteni ppt "7. szabály – A mérkőzés időtartama. Félidők A mérkőzés két egyenlő 45 perces félidőből áll, hacsak a játékvezető és a két résztvevő csapat kölcsönösen."

Hasonló előadás


Google Hirdetések