Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

EDZŐTÁBOR 2012.0 7. 27. – 29. MARCALI Az asszisztens segítő jelzései és zászlótechnikája. Előadó: Kiss Balázs.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "EDZŐTÁBOR 2012.0 7. 27. – 29. MARCALI Az asszisztens segítő jelzései és zászlótechnikája. Előadó: Kiss Balázs."— Előadás másolata:

1 EDZŐTÁBOR 2012.0 7. 27. – 29. MARCALI Az asszisztens segítő jelzései és zászlótechnikája. Előadó: Kiss Balázs

2 Az asszisztens kötelességei és felelőssége: az asszisztensek segítik a játékvezetőt, hogy a játékszabályoknak megfelelően vezesse a mérkőzést jelzi, ha a labda teljes terjedelmével elhagyja a játékteret jelzi melyik csapat jogosult szögletrúgásra, illetve bedobásra jelzi a játékos csere szándékát jelzi, ha olyan incidenst, sportszerűtlenséget lát, amit a játékvezető nem látott jelzi, ha szabálytalanság történt és az asszisztens jobban láthatja a játékvezetőnél. (beleértve a büntetőterületet is) jelzi, ha büntetőrúgás esetén a kapus előrelépett-e a rúgás előtt, illetve a labda áthaladt-e a gólvonalon.

3 A felsoroltak jelzésére a szabály előírja az asszisztensek jelzéseit. Legfontosabb az asszisztens mindig a leshatáron helyezkedik és mindig arccal a játéktér felé néz!

4 J E L Z É S E K

5 Bedobás támadó csapatnak.

6 Bedobás védő csapatnak

7 Kirúgás

8 Szögletrúgás

9 Játékoscsere

10 Les a játéktér közeli oldalán

11 Les a játéktér közepén

12 Les a játéktér távoli oldalán

13 Védő szabálytalankodása

14 Támadó szabálytalankodása

15 Egyéb figyelmeztető jelzések a játékvezető felé: büntetőrúgásnál, kapus megszabadul a labdától, büntetőpontról végzett rúgások, „gól – nem gól” helyzet, tömegjelenet, tanácskozás, távolság betartása.

16 Kézzel való jelzések: fontos, az asszisztensnek nem szabad a kezével látványosan jeleznie, diszkrét kézjelzés értékes támogatást nyújthat, a jelzés egyértelmű legyen, jelentését a mérkőzés előtt megvitatni, és megegyezni.

17 Zászló technika 1 mindig láthatónak és kibontottnak kell lenni a zászlónak, még futás közben is, jelzés közben nincs futás, arccal a játéktér felé kell jeleni, a zászló a kar meghosszabbítása kell, hogy legyen, nagyon fontos a látáskapcsolat a döntés előtt

18 Zászló technika 2 azzal a kézzel emelje a zászlót, amelyikkel az ezt következő jelzésnél fog használni, amennyiben ez változna, a dereka alatt vegye át a zászlót, fontos a jó összműködés az ellentétes ítéletek elkerülése végett, mérkőzés előtti megbeszélés fontossága!

19 KÖSZÖNÖM A FIGYELMET. MINDENKINEK JÓ FELKÉSZÜLÉST ÉS JÓ EGÉSZSÉGET! Kiss Balázs


Letölteni ppt "EDZŐTÁBOR 2012.0 7. 27. – 29. MARCALI Az asszisztens segítő jelzései és zászlótechnikája. Előadó: Kiss Balázs."

Hasonló előadás


Google Hirdetések