Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

ERASMUS tájékoztató 2012.02.28. E 542.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "ERASMUS tájékoztató 2012.02.28. E 542."— Előadás másolata:

1 ERASMUS tájékoztató E 542

2 Tanulmányi Erasmus mobilitás
Szakmai gyakorlat Erasmus mobilitás Erasmus mentorprogram Hallgatói beszámoló EPIC – Erasmus kulturális program

3 Ki pályázhat? Nappalis Levelezős Államilag finanszírozott
Költségtérítéses Két teljesített félév? Egy teljesített félév? Aki még nem részesült Erasmus ösztöndíjban…

4 ERASMUS tanulmányi mobilitás
jelentkezési lap önéletrajz (EUROPASS) - magyarul motiváció levél – két nyelven A motivációs levelet (kb karakter) magyarul és egy választott idegen nyelven (melyet a hallgató használni fog a külföldi tanulmányai során) kell csatolni a pályázathoz.

5 - nyelvszakos hallgató - minimum közép „C” típusú nyelvvizsga
oktatói ajánlás nyelvtudás igazolása - nyelvszakos hallgató - minimum közép „C” típusú nyelvvizsga - tanszéki meghallgatás (oktatói ajánlásba belefogalmazva) kreditigazolás: alapvetően két lezárt félév BA elsőévesek: egy félév BA másod-, harmadévesek: két lezárt félév MA első évesek: egy lezárt félév + BA diploma (igényelni lehet a Tanulmányi Osztályon, a hitelesítés nem szükséges)

6 Beadási határidő: 2012.március 23., 12:00
A beadás helye: A meghirdető tanszék. Megjegyzés: Anglisztika Intézet: pár nappal korábban szokott lenni a határidő…

7 bírálat Tanszék / Intézet Külügyi Bizottság Dékán
Központi Erasmus Iroda

8 Mi kell egy nyertes pályázathoz?
Tanulmányi eredmény : 3,5-ös átlag FONTOS a megfelelő nyelvtudás!!! A többi is fontos, de ha ez a kettő nincs rendben, akkor kiesik a pályázatod!

9 Ha elnyerted: BTK-s követelmény
Minimum 3 szakos kurzus teljesítése kötelező! (ajánlott 5 kurzust felvenni) TELJESÍTÉS = JEGGYEL + KREDITTEL HA nem sikerül teljesíteni a 3 kurzust, vissza kell fizetni az ösztöndíj teljes összegét!

10 Más tanszékre beadott pályázat
A Külügyi Bizottság álláspontja szerint csak kivételes esetben lehet támogatni a más tanszékre beadott pályázatot. Tanszékvezetői támogatás kell a pályázat továbbjutásához. Minden esetben a rangsor végére kerül az ilyen jellegű pályázat. NEM PRIORITÁS!

11 Sikeres pályázat esetén
a kari Erasmus koordinátortól – ápr. Dékáni levélben, postai értesítés – június eleje Külföldi Erasmus koordinátor - június Ügyintézés elindítása - őszi utazás esetén június, július - tavaszi utazás esetén november, dec.

12 Őszi pályázat – lehetséges a hosszabbítás
Tavaszi pályázat esetén NEM lehetséges a hosszabbítás!

13 PTE szemeszter 1. Aktívra kell állítanod a szemesztered, de NEM kötelező felvenni kurzust a PTE-n. 2. Amennyiben veszel fel kurzust… Kedvezményes tanulmányi rend = halasztott vizsgaidőszak - Őszi HVI esetén = március közepe - Tavaszi HVI esetén = szeptember közepe

14 Erasmus szakmai gyakorlat
A fogadó intézmény lehet vállalat, képzési intézmény, kutatóközpont és egyéb szervezet, melyet a hallgatónak kell kiválasztania és felvenni velük a kapcsolatot, mert bölcsészettudományi területen nincs kiforrott intézménylista.

15 A következő típusú szervezetek nem lehetnek fogadó intézmények:
EU-s programokkal foglalkozó szervezetek (az esetleges összeférhetetlenség és/vagy a kettős támogatás elkerülése érdekében). a hallgató nemzeti diplomáciai képviseletei (nagykövetség, ...) a fogadó országban

16 pályázat jelentkezési lap önéletrajz magyarul
motivációs levél magyarul és egy választott idegen nyelven (amelyet a külföldi gyakorlata során a hallgató használni fog)

17 oktatói ajánlás igazolás egyéb szakmai, tudományos és közéleti tevékenységről(amennyiben releváns) Két lezárt félév igazolása (az MA képzésben résztvevő hallgató esetében BA diploma és az MA-s tanulmányok igazolása), másolatot a Tanulmányi Osztályon lehet igényelni; a hitelesítés nem szükséges

18 nyelvtudás igazolása:
a pályázat elnyerésének feltétele legalább középfokú társalgási szintű nyelvtudás vagy középfokú „C" állami nyelvvizsga, melynek igazolása nyelvvizsgamásolattal vagy  tanszéki meghallgatás után az oktatói ajánlásban történik

19 a külföldi szakmai gyakorlatot biztosító intézménytől
fogadólevél a külföldi szakmai gyakorlatot biztosító intézménytől

20 Beadás Határidő: folyamatos Két pályázat fut jelenleg:
2011/ max októberig 2012/ max októberig Minimum 3 hónapra lehet pályázni! Maximum 12 hónapra lehet pályázni! Beadás helye: Pályázati, Innovációs és Külkapcsolati Osztály

21 1X1 szabály A felsőoktatási tanulmányai alatt egy hallgató csak egyszer kaphat külföldi Erasmus tanulmányi periódusra és egyszer kaphat Erasmus szakmai gyakorlati periódusra ösztöndíjat. 

22 Támogatás mértéke Az ERASMUS ösztöndíj résztámogatás, a hallgatónak hozzá kell járulni a külföldön felmerülő költségekhez.

23 Erasmus mentorprogram

24 EPIC Exchange Pécs International Community
Rády Kata Füzesi Balázs László Kitti EPIC szervezők… EPIC.PTE.HU

25 Magyarország prezentáció

26 Alexandra terem (C/V/2) szerdánként 19:00

27 PTE ERASMUS

28 országprezentációk

29

30 franciák

31 horvátok

32 kirándulások

33

34

35 ERASMUS fotópályázat

36 Erasmus félév lezárása 2010 ősz

37

38


Letölteni ppt "ERASMUS tájékoztató 2012.02.28. E 542."

Hasonló előadás


Google Hirdetések