Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Marketingkommunikációs és Pr eszközök

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Marketingkommunikációs és Pr eszközök"— Előadás másolata:

1 Marketingkommunikációs és Pr eszközök
Készítette : Héder Gábor Sportszervező szak Levelező Tagozat III. évfolyam Kattintson a gombra!

2 A GYŐRFI TIBOR ASZTALITENISZ EDZÉSKÖZPONT BEMUTATÁSA
HÁZI DOLGOZAT

3 Üdvözlöm az érdeklődőket!
Ezzel a prezentációval betekintést nyerhet a Győrfi Tibor Asztalitenisz Edzésközpont életébe, megismerve ezzel a városban működő „ping-pongosok” mindennapjait. Célom, hogy ízelítőt adjak eredményeinkből, azokból az értékekből, amelyeket az évek során közösen megteremtettünk.

4 Tartalom 1. Rövid sporttörténet (6.) 2. Az Egyesület bemutatása (8.)
3. Célkitűzéseink (14.) 4. Az edzések helye (17.) 5. Ideális feltételek (20.) 6. NYASE logó és szlogen (22.) 7. Közösségépítés (galéria, életképek) (26.) 8. SWOT-analízis (30.)

5 Használat : erre az ikonra kattintva továbbléphet a következő diára
: erre az ikonra kattintva visszaléphet az előző diára : erre az ikonra kattintva a tartalomjegyzékhez ugorhat : erre az ikonra kattintva a használat oldalra ugorhat, ami segítséget nyújt az előadáshoz : erre az ikonra kattintva visszatérhet az utoljára megtekintett diára

6 1. Rövid sporttörténet Bár bizonyos források szerint már a 12.században a mai pingponghoz nagyon hasonlatos játék volt ismeretes a korabeli Európában, az asztalitenisz sportág legújabb kori eredete a 19. századig nyúlik vissza. A "Table Tennis - Asztalitenisz" elnevezés már a kezdetektől használatos volt, az idők folyamán azonban sok más néven is illették, pl. Whif-whaf, Ping-pong, utalva természetesen a labda pattogásának jellegzetes hangjára.

7 1.1 Rövid sporttörténet Ami a jelent illeti, ma világszerte több, mint harmincmillió aktív játékost tartanak számon, a hobbiból, szabadidős tevékenységként pingpongozók számát tekintve pedig bátran kijelenthető, hogy az asztalitenisz a világ legnépszerűbb szabadidősportjai közé tartozik. A Nemzetközi Asztalitenisz Szövetségnek jelenleg 185 ország a tagja. Magyarországon kb az igazolt versenyzők száma.

8 2. Az Egyesület bemutatása
A klub jogelődje 1970-ben alakult meg Nyírbátori BSC néven (Bátori sport klub). 1991: Megalakul a Nyírbátori Asztalitenisz Sport Egyesület (NYASE). 2002. november 17. a Nyírbátori Református Egyház segítségével, pályázati pénzekből és saját erőből a NYASE 10 éves bérleti szerződést kötött és 6.5 Millió forint befektetéssel egy felújított, korszerű asztalitenisz edzésközpontot tudhat sajátjának.

9 2.1 Az Egyesület bemutatása
Az 1991-ben alakult Egyesületnek jelenleg 48 állandó tagja van. Tömegsport oktatásban részesülő gyermekek létszáma: 30 2 csapatunk vesz részt a nemzeti ill. a megyei csapatbajnokságban (NBI és megye I. osztály)

10 2.2 Egyesületi adatok 2008. Az Edzésközpont címe:
4300 Nyírbátor Báthori út 24. Levelezési cím: 4300 Nyírbátor Bajcsy Zs. út 62. Elérhetőségek: Csekő Sándor:

11 2.3 Az Egyesület névadója - Győrfi Tibor
A klub elnökeként, játékosaként azon fáradozott, hogy öregbítse a nyírbátori asztalitenisz hírnevét, minél több fiatallal szerettesse meg az általa is annyira kedvelt sportágat. 36 éves korában gyógyíthatatlan betegség következtében elhunyt népszerű játékos, aki elévülhetetlen érdemeket szerzett a Nyírbátori Asztalitenisz SE megalapításában és későbbi sikereiben. G y ö r f i T i b o r

12 2.4 Egyesületi adatok 2008. Nyírbátor A térképrészleten jól látható, hogy Nyírbátor város centrumától (Szabadság tér) nagyon könnyen megközelíthető az Edzésközpont.

13 2.5 Az Egyesület szervezeti felépítése
Elnök: Horváth Gábor Alelnök: Dr. Szarka György Titkár: Madai István Gazdasági vezető: Gédra Katalin

14 3. Célkitűzéseink 1., Szeretnénk olyan élményeket nyújtani a gyermekeknek, amiket felnőtt korukban is szívesen emlegetnek. 2., Nyírbátorban asztalitenisz versenyek szervezése, amelyek szélesítik az Edzésközpont, a város, a megye kapcsolatait, a hazai esetleg külföldi klubokban sportoló gyerekekkel, szakemberekkel, az eseményekre idelátogatókkal. 3., Megfelelő szintű szakmai fejlődést biztosítani azon sportolóink számára, akik a sportágban hosszú távon kívánják kamatoztatni képességeiket.

15 3.1 Célkitűzéseink 4., Az asztalitenisz sportág népszerűsítése a város fiataljai számára. 5., Olyan közösséget szeretnénk, ahol a gyermekek a szabad idejüket hasznosan tölthetik el, fejlődhetnek és sokat versenyeznek. 6., Szeretnénk az edzéseken és a versenyeken kívül is programokat szervezni, (kirándulások, ping-pong újév, asztalitenisz évzáró stb.) amik tovább erősíthetik az asztaliteniszhez és az Edzésközponthoz való kötődésüket.

16 3.2 Célközönség A Győrfi Tibor Edzésközpont fő célja az utánpótlásnevelés, ezért a célközönség 6-9 éves gyerekekből áll. Az Edzésközpont legfiatalabb tagja 6 éves, a legidősebb pedig 68 éves! Ez is mutatja, hogy ez a sportág nem korfüggő, az Egyesületünk bárkit szívesen fogad, aki szeretne megismerkedni az asztalitenisz szépségeivel. Azok előtt is nyitva tartja kapuit, akik egy jó hangulatú közösséghez szeretnének tartozni. A legfőbb célunk, hogy a gyermekek megszeressék a játékot, hozzá szokjanak a közösségi viselkedéshez, kimozdítsuk őket a számítógépek rabságából.

17 4. Az edzések helye, ideje Az edzések helye:
Győrfi Tibor Asztalitenisz Edzésközpont, Nyírbátor, Báthori út 24. Az edzések időpontja: Hétfő-szombat: 16:00 – 18:30

18 4.1 Az Edzésközpont Nyírbátor, Báthori út 24.

19 4.2 Ideális környezet Az asztalitenisz terem mindenki számára könnyen megközelíthető, hiszen a városközponttól 2 percnyi sétára van. Az Edzésközpont egy megszűnt Általános Iskola tagépülete, külső környezete egy zöld övezetben terül el. Saját lebetonozott focipályával rendelkezik. A szomszédságában található Nyírbátor híres Református temploma (a képen), mely garantálja a nyugodt, békés hangulatot.

20 5. Ideális feltételek A terem a sportágnak megfelelő méretekkel rendelkezik, kényelmesen elfér 7 ping-pongasztal. A talaj kiváló minőségű Gerflor sportlinóleum, ami biztosítja a megfelelő tapadást a sportolók részére. A hazai és vendég játékosoknak külön zuhanyzóval felszerelt öltöző áll rendelkezésükre. Fürdőszobával és főzőhelyiséggel felszerelt vendégszoba a meghívott edzők és edzőpartnerek részére.

21 5.1 Edzés közben…

22 6. A Nyírbátori Asztalitenisz Sport Egyesület hivatalos logója

23 6.1 Az Egyesület szlogenje
„Az egészség nem minden, de a minden semmi egészség nélkül.”

24 Bérleti Szerződés – az Edzésközpont létrejötte

25 Határozat az Egyesület nyilvántartásba vételéről

26 7. Csapatépítő rendezvények, táborok
Az Egyesületre jellemző a családias légkör és az összetartozás:  mérkőzések utáni kellemes hangulatú közös vacsorák  tavaszi/őszi nagytakarítással összekötött bográcsozások  nyári edzőtáborok  külföldi kapcsolatépítő tréningek; osztrák és román edzőtáborok

27 7.1 Galéria Az NB-I-es csapat
A legnagyobb reménységünk:Majoros Bence középen Első az utánpótlás!! Mérkőzés előtti bemelegítés…

28 7.2 Életképek

29 7.3 Média Ez a videó egy kis betekintést nyújt a Nyírbátorban megrendezett Győrfi Tibor országos utánpótlás ranglistaverseny pillanataiba.

30 8. SWOT analízis Erősségek: Gyengeségek:
Családias, összetartó hangulat Sikeres utánpótlás nevelés Biztos anyagi háttér Gyengeségek: Edzéslátogatás hiánya Az épület felújításra szorul Szponzorok elvesztése

31 8.1 SWOT analízis Lehetőségek: Veszélyek:
A csapat tagjai más városban tanulnak, illetve dolgoznak Egyre nehezebb kimozdítani a gyerekeket a számítógép világából Nem eladható, nem „divatsport” Lehetőségek: Bérleti szerződés meghosszabbítása Önkormányzat támogatása Szülők, családtagok segítőkészsége

32 8.2 SWOT analízis összegezve
Lehetőségek Erősségek - Bérleti szerződés meghosszabbítása Önkormányzat támogatása - Szülők, családtagok segítőkészsége - Családias, összetartó hangulat - Sikeres utánpótlás nevelés - Biztos anyagi háttér - A csapat tagjai más városban tanulnak,illetve dolgoznak - Egyre nehezebb kimozdítani a gyerekeket a számítógép világából - Nem eladható, nem „divatsport” - Edzéslátogatás hiánya - Az épület felújításra szorul - Szponzorok elvesztése Veszélyek Gyengeségek

33 Vége Készítette: Héder Gábor Sportszervező Szak III. évfolyam
Levelező Tagozat Elérhetőségek: Tel.:

34 Köszönöm a figyelmet!


Letölteni ppt "Marketingkommunikációs és Pr eszközök"

Hasonló előadás


Google Hirdetések