Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

1 Marketingkommunikációs és Pr eszközök Készítette : Héder Gábor Sportszervező szak Sportszervező szak Levelező Tagozat Levelező Tagozat III. évfolyam.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "1 Marketingkommunikációs és Pr eszközök Készítette : Héder Gábor Sportszervező szak Sportszervező szak Levelező Tagozat Levelező Tagozat III. évfolyam."— Előadás másolata:

1 1 Marketingkommunikációs és Pr eszközök Készítette : Héder Gábor Sportszervező szak Sportszervező szak Levelező Tagozat Levelező Tagozat III. évfolyam III. évfolyam Kattintson a gombra!

2 2 A GYŐRFI TIBOR ASZTALITENISZ EDZÉSKÖZPONT BEMUTATÁSA A GYŐRFI TIBOR ASZTALITENISZ EDZÉSKÖZPONT BEMUTATÁSA HÁZI DOLGOZAT

3 3 Üdvözlöm az érdeklődőket! Ezzel a prezentációval betekintést nyerhet a Győrfi Tibor Asztalitenisz Edzésközpont életébe, megismerve ezzel a városban működő „ping- pongosok” mindennapjait. Ezzel a prezentációval betekintést nyerhet a Győrfi Tibor Asztalitenisz Edzésközpont életébe, megismerve ezzel a városban működő „ping- pongosok” mindennapjait. Célom, hogy ízelítőt adjak eredményeinkből, azokból az értékekből, amelyeket az évek során közösen megteremtettünk. Célom, hogy ízelítőt adjak eredményeinkből, azokból az értékekből, amelyeket az évek során közösen megteremtettünk.

4 4 Tartalom 1. Rövid sporttörténet (6.) 2. Az Egyesület bemutatása (8.) 3. Célkitűzéseink (14.) 4. Az edzések helye (17.) 5. Ideális feltételek (20.) 6. NYASE logó és szlogen (22.) 7. Közösségépítés (galéria, életképek) (26.) 8. SWOT-analízis (30.)

5 5 Használat : erre az ikonra kattintva továbbléphet a következő diára : erre az ikonra kattintva visszaléphet az előző diára : erre az ikonra kattintva a tartalomjegyzékhez ugorhat : erre az ikonra kattintva a használat oldalra ugorhat, ami segítséget nyújt az előadáshoz : erre az ikonra kattintva visszatérhet az utoljára megtekintett diára

6 6 1. Rövid sporttörténet Bár bizonyos források szerint már a 12.században a mai pingponghoz nagyon hasonlatos játék volt ismeretes a korabeli Európában, az asztalitenisz sportág legújabb kori eredete a 19. századig nyúlik vissza. A "Table Tennis - Asztalitenisz" elnevezés már a kezdetektől használatos volt, az idők folyamán azonban sok más néven is illették, pl. Whif-whaf, Ping- pong, utalva természetesen a labda pattogásának jellegzetes hangjára.

7 7 1. 1 Rövid sporttörténet Ami a jelent illeti, ma világszerte több, mint harmincmillió aktív játékost tartanak számon, a hobbiból, szabadidős tevékenységként pingpongozók számát tekintve pedig bátran kijelenthető, hogy az asztalitenisz a világ legnépszerűbb szabadidősportjai közé tartozik. Ami a jelent illeti, ma világszerte több, mint harmincmillió aktív játékost tartanak számon, a hobbiból, szabadidős tevékenységként pingpongozók számát tekintve pedig bátran kijelenthető, hogy az asztalitenisz a világ legnépszerűbb szabadidősportjai közé tartozik. A Nemzetközi Asztalitenisz Szövetségnek jelenleg 185 ország a tagja. Magyarországon kb. 3000 az igazolt versenyzők száma. A Nemzetközi Asztalitenisz Szövetségnek jelenleg 185 ország a tagja. Magyarországon kb. 3000 az igazolt versenyzők száma.

8 8 2. Az Egyesület bemutatása A klub jogelődje 1970-ben alakult meg Nyírbátori BSC néven (Bátori sport klub). A klub jogelődje 1970-ben alakult meg Nyírbátori BSC néven (Bátori sport klub). 1991: Megalakul a Nyírbátori Asztalitenisz Sport Egyesület (NYASE). 1991: Megalakul a Nyírbátori Asztalitenisz Sport Egyesület (NYASE). 2002. november 17. a Nyírbátori Református Egyház segítségével, pályázati pénzekből és saját erőből a NYASE 10 éves bérleti szerződést kötött és 6.5 Millió forint befektetéssel egy felújított, korszerű asztalitenisz edzésközpontot tudhat sajátjának. 2002. november 17. a Nyírbátori Református Egyház segítségével, pályázati pénzekből és saját erőből a NYASE 10 éves bérleti szerződést kötött és 6.5 Millió forint befektetéssel egy felújított, korszerű asztalitenisz edzésközpontot tudhat sajátjának.

9 9 2. 1 Az Egyesület bemutatása Az 1991-ben alakult Egyesületnek jelenleg 48 állandó tagja van. Az 1991-ben alakult Egyesületnek jelenleg 48 állandó tagja van. Tömegsport oktatásban részesülő gyermekek létszáma: 30 Tömegsport oktatásban részesülő gyermekek létszáma: 30 2 csapatunk vesz részt a nemzeti ill. a megyei csapatbajnokságban (NBI és megye I. osztály) 2 csapatunk vesz részt a nemzeti ill. a megyei csapatbajnokságban (NBI és megye I. osztály)

10 10 2. 2 Egyesületi adatok 2008. Az Edzésközpont címe: Az Edzésközpont címe: 4300 Nyírbátor Báthori út 24. Levelezési cím: Levelezési cím: 4300 Nyírbátor Bajcsy Zs. út 62. Elérhetőségek: Elérhetőségek: Csekő Sándor: 0630-321-38-83

11 11 2. 3 Az Egyesület névadója - Győrfi Tibor 36 éves korában gyógyíthatatlan betegség következtében elhunyt népszerű játékos, aki elévülhetetlen érdemeket szerzett a Nyírbátori Asztalitenisz SE megalapításában és későbbi sikereiben. G y ö r f i T i b o r 1966 - 2002 A klub elnökeként, játékosaként azon fáradozott, hogy öregbítse a nyírbátori asztalitenisz hírnevét, minél több fiatallal szerettesse meg az általa is annyira kedvelt sportágat. A klub elnökeként, játékosaként azon fáradozott, hogy öregbítse a nyírbátori asztalitenisz hírnevét, minél több fiatallal szerettesse meg az általa is annyira kedvelt sportágat.

12 12 2. 4 Egyesületi adatok 2008. A térképrészleten jól látható, hogy Nyírbátor város centrumától (Szabadság tér) nagyon könnyen megközelíthető az Edzésközpont. A térképrészleten jól látható, hogy Nyírbátor város centrumától (Szabadság tér) nagyon könnyen megközelíthető az Edzésközpont. Nyírbátor

13 13 2. 5 Az Egyesület szervezeti felépítése Elnök: Horváth Gábor Elnök: Horváth Gábor Alelnök: Dr. Szarka György Alelnök: Dr. Szarka György Titkár: Madai István Titkár: Madai István Gazdasági vezető: Gédra Katalin Gazdasági vezető: Gédra Katalin

14 14 3. Célkitűzéseink 1., Szeretnénk olyan élményeket nyújtani a gyermekeknek, amiket felnőtt korukban is szívesen emlegetnek. 2., Nyírbátorban asztalitenisz versenyek szervezése, amelyek szélesítik az Edzésközpont, a város, a megye kapcsolatait, a hazai esetleg külföldi Edzésközpont, a város, a megye kapcsolatait, a hazai esetleg külföldi klubokban sportoló gyerekekkel, szakemberekkel, az eseményekre klubokban sportoló gyerekekkel, szakemberekkel, az eseményekre idelátogatókkal. idelátogatókkal. 3., Megfelelő szintű szakmai fejlődést biztosítani azon sportolóink számára, akik a sportágban hosszú távon kívánják kamatoztatni képességeiket.

15 15 3. 1 Célkitűzéseink 4., Az asztalitenisz sportág népszerűsítése a város fiataljai számára. 5., Olyan közösséget szeretnénk, ahol a gyermekek a szabad idejüket hasznosan tölthetik el, fejlődhetnek és sokat versenyeznek. hasznosan tölthetik el, fejlődhetnek és sokat versenyeznek. 6., Szeretnénk az edzéseken és a versenyeken kívül is programokat szervezni, (kirándulások, ping-pong újév, asztalitenisz évzáró stb.) amik tovább (kirándulások, ping-pong újév, asztalitenisz évzáró stb.) amik tovább erősíthetik az asztaliteniszhez és az Edzésközponthoz való kötődésüket. erősíthetik az asztaliteniszhez és az Edzésközponthoz való kötődésüket.

16 16 3. 2 Célközönség A Győrfi Tibor Edzésközpont fő célja az utánpótlásnevelés, ezért a célközönség 6-9 éves gyerekekből áll. A Győrfi Tibor Edzésközpont fő célja az utánpótlásnevelés, ezért a célközönség 6-9 éves gyerekekből áll. Az Edzésközpont legfiatalabb tagja 6 éves, a legidősebb pedig 68 éves! Az Edzésközpont legfiatalabb tagja 6 éves, a legidősebb pedig 68 éves! Ez is mutatja, hogy ez a sportág nem korfüggő, az Egyesületünk bárkit szívesen fogad, aki szeretne megismerkedni az asztalitenisz szépségeivel. Ez is mutatja, hogy ez a sportág nem korfüggő, az Egyesületünk bárkit szívesen fogad, aki szeretne megismerkedni az asztalitenisz szépségeivel. Azok előtt is nyitva tartja kapuit, akik egy jó hangulatú közösséghez szeretnének tartozni. Azok előtt is nyitva tartja kapuit, akik egy jó hangulatú közösséghez szeretnének tartozni. A legfőbb célunk, hogy a gyermekek megszeressék a játékot, hozzá szokjanak a közösségi viselkedéshez, kimozdítsuk őket a számítógépek rabságából. A legfőbb célunk, hogy a gyermekek megszeressék a játékot, hozzá szokjanak a közösségi viselkedéshez, kimozdítsuk őket a számítógépek rabságából.

17 17 4. Az edzések helye, ideje Az edzések helye: Az edzések helye: Győrfi Tibor Asztalitenisz Edzésközpont, Nyírbátor, Báthori út 24. Az edzések időpontja: Az edzések időpontja: Hétfő-szombat: 16:00 – 18:30

18 18 4. 1 Az Edzésközpont Nyírbátor, Báthori út 24.

19 19 4. 2 Ideális környezet Az asztalitenisz terem mindenki számára könnyen megközelíthető, hiszen a városközponttól 2 percnyi sétára van. Az Edzésközpont egy megszűnt Általános Iskola tagépülete, külső környezete egy zöld övezetben terül el. Saját lebetonozott focipályával rendelkezik. A szomszédságában található Nyírbátor híres Református temploma (a képen), mely garantálja a nyugodt, békés hangulatot.

20 20 5. Ideális feltételek A terem a sportágnak megfelelő méretekkel rendelkezik, kényelmesen elfér 7 ping-pongasztal. A terem a sportágnak megfelelő méretekkel rendelkezik, kényelmesen elfér 7 ping-pongasztal. A talaj kiváló minőségű Gerflor sportlinóleum, ami biztosítja a megfelelő tapadást a sportolók részére. A talaj kiváló minőségű Gerflor sportlinóleum, ami biztosítja a megfelelő tapadást a sportolók részére. A hazai és vendég játékosoknak külön zuhanyzóval felszerelt öltöző áll rendelkezésükre. A hazai és vendég játékosoknak külön zuhanyzóval felszerelt öltöző áll rendelkezésükre. Fürdőszobával és főzőhelyiséggel felszerelt vendégszoba a meghívott edzők és edzőpartnerek részére. Fürdőszobával és főzőhelyiséggel felszerelt vendégszoba a meghívott edzők és edzőpartnerek részére.

21 21 5. 1 Edzés közben…

22 22 6. A Nyírbátori Asztalitenisz Sport Egyesület hivatalos logója

23 23 6. 1 Az Egyesület szlogenje „Az egészség nem minden, de a minden semmi egészség nélkül.” „Az egészség nem minden, de a minden semmi egészség nélkül.”

24 24 Bérleti Szerződés – az Edzésközpont létrejötte

25 25 Határozat az Egyesület nyilvántartásba vételéről

26 26 7. Csapatépítő rendezvények, táborok Az Egyesületre jellemző a családias légkör és az összetartozás: Az Egyesületre jellemző a családias légkör és az összetartozás:  mérkőzések utáni kellemes hangulatú közös vacsorák  mérkőzések utáni kellemes hangulatú közös vacsorák  tavaszi/őszi nagytakarítással összekötött  tavaszi/őszi nagytakarítással összekötött bográcsozások bográcsozások  nyári edzőtáborok  nyári edzőtáborok  külföldi kapcsolatépítő tréningek; osztrák és román  külföldi kapcsolatépítő tréningek; osztrák és román edzőtáborok edzőtáborok

27 27 7. 1 Galéria Az NB-I-es csapatA legnagyobb reménységünk:Majoros Bence középen Első az utánpótlás!!Mérkőzés előtti bemelegítés…

28 28 7. 2 Életképek

29 29 7. 3 Média http://www.youtube.com/watch?v=QK7vGiyiZTU Ez a videó egy kis betekintést nyújt a Nyírbátorban megrendezett Győrfi Tibor országos utánpótlás ranglistaverseny pillanataiba.

30 30 8. SWOT analízis Erősségek: Erősségek: - Családias, összetartó hangulat - Sikeres utánpótlás nevelés - Biztos anyagi háttér Gyengeségek: - Edzéslátogatás hiánya - Az épület felújításra szorul - Szponzorok elvesztése

31 31 8. 1 SWOT analízis Veszélyek: Veszélyek: - A csapat tagjai más városban tanulnak, illetve dolgoznak - Egyre nehezebb kimozdítani a gyerekeket a számítógép világából - Nem eladható, nem „divatsport” Lehetőségek: - Bérleti szerződés meghosszabbítása - Önkormányzat támogatása - Szülők, családtagok segítőkészsége

32 32 8. 2 SWOT analízis összegezve ErősségekLehetőségek GyengeségekVeszélyek - Családias, összetartó hangulat - Családias, összetartó hangulat - Sikeres utánpótlás nevelés - Sikeres utánpótlás nevelés - Biztos anyagi háttér - Edzéslátogatás hiánya - Az épület felújításra szorul - Az épület felújításra szorul - Szponzorok elvesztése - Bérleti szerződés meghosszabbítása - Bérleti szerződés meghosszabbítása - Önkormányzat támogatása - Szülők, családtagok segítőkészsége - Szülők, családtagok segítőkészsége - A csapat tagjai más városban tanulnak,illetve dolgoznak - Egyre nehezebb kimozdítani a gyerekeket a számítógép világából a gyerekeket a számítógép világából - Nem eladható, nem „divatsport” - Nem eladható, nem „divatsport”

33 33 Vége Készítette: Héder Gábor Héder Gábor Sportszervező Szak Sportszervező Szak III. évfolyam III. évfolyam Levelező Tagozat Levelező Tagozat Elérhetőségek: Tel.: 06-70-387-0243 Tel.: 06-70-387-0243 E-mail: hga24@hotmail.com E-mail: hga24@hotmail.com

34 34 Köszönöm a figyelmet!


Letölteni ppt "1 Marketingkommunikációs és Pr eszközök Készítette : Héder Gábor Sportszervező szak Sportszervező szak Levelező Tagozat Levelező Tagozat III. évfolyam."

Hasonló előadás


Google Hirdetések