Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Kriston Péter.  Két egymástól távoli, ismert abszolút magasságú A és B pontok között elhelyezkedő ismeretlen magasságú P pont magasságának meghatározása.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Kriston Péter.  Két egymástól távoli, ismert abszolút magasságú A és B pontok között elhelyezkedő ismeretlen magasságú P pont magasságának meghatározása."— Előadás másolata:

1 Kriston Péter

2  Két egymástól távoli, ismert abszolút magasságú A és B pontok között elhelyezkedő ismeretlen magasságú P pont magasságának meghatározása.

3  A szintező libellát minden esetben be kell állítani!  Középről való szintezés elve  A középről való szintezést úgy valósítjuk meg, hogy a léc és a műszer távolsága nem nagyobb, mint 25 méter  Oda-vissza szintezés elve  A léc alsó és felső fél méterén nem végzünk leolvasásokat  Kötőpontoknál minden esetben sarut használunk  A mérés időjárási körülményei: szélben, esőben és erős napsütésben nem szintezünk.

4 a) A mérés időjárási körülményei: szélben, esőben és erős napsütésben nem szintezünk. b) Libellás műszerek Fél-automatikus szintezőműszerek c) Építészeti szintezők Mérnöki szintezők Felsőrendű szintezők

5 Műszertalp:3 talpcsavar Alhidádé: Geodéziai távcső Libellák Csavarok

6  Műszerláb  Szintezőműszer  Szintezőléc /2db/

7 Ismert P pont abszolút magassága, ebből meghatározzuk Q pont abszolút magasságát.

8 Ismert A pont magassága, keresendő B. m B =m A +( Σ h- Σ e)

9 Sávos beosztású Kettős sávos beosztásúVonásos Vonalkódos

10 A mérés adatainak rögzítésére szolgál. A jegyzőkönyv vezető feladata a mérések értékeinek rögzítése, illetve a számolások elvégzése.

11 VÉGE


Letölteni ppt "Kriston Péter.  Két egymástól távoli, ismert abszolút magasságú A és B pontok között elhelyezkedő ismeretlen magasságú P pont magasságának meghatározása."

Hasonló előadás


Google Hirdetések