Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Szélpark Vépen Készítette: Piller Rudolf SzélerőVép Kht.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Szélpark Vépen Készítette: Piller Rudolf SzélerőVép Kht."— Előadás másolata:

1 Szélpark Vépen Készítette: Piller Rudolf SzélerőVép Kht.

2 A Szélerő Vép Kht. bemutatása Tulajdonosok: 5 magyar magánszemély A felügyelő bizottság elnöke a község polgármestere Közhasznú feladat: Vép közvilágításának finanszírozása, a szélpark építésének elindítása

3 Közösségi jövő a szélpark felépítése után a helyi közösség 65 %-ban lesz a projekt tulajdonosa a jövedelem helyben marad, a helyieket gazdagítja ez az elképzelés Magyarországon egyedülálló

4 A szélpark építési szakaszai 1. szakasz: 1 db E-40 szélerőmű 2. szakasz: 1 db E-48 és 2 db E-70 szélerőmű 3. szakasz: 22 db E-70 vagy E-82 szélerőmű

5 Az 1. szakasz célja egy E-40 szélerőmű felépítésén és üzemeltetésén keresztül a szélenergia felhasználásának bemutatása, elfogadtatása és népszerűsítése, ezzel a beruházás folytatásának megalapozása.

6 Az 1. szakasz megvalósítását 2004-ben az EU Phare CBC programja 860 000 €-val támogatta.

7 A kommunikációs kampány

8 - II. ütemben további 3 db gép (2x1,8 MW, 1x600 kW), -III. ütemben további 18 db gép, a transzformátor-állomás bővítésével. További terveink Vépen: Az érdeklődők a táblákról kapnak tájékoztatást a szélenergiáról, a projektről és a finanszírozásról.

9 A gépnél és a falu több pontján kijelzők mutatják a gép pillanatnyi termelési adatait A szélerőmű 9 hónapos működése során több mint 700 ezer kWh villamos energiát termelt

10 Ezt az óriásplakátot Szombathely két forgalmas pontján láthatták

11 A II. és III. ütem megvalósítása 2 szakmai konferenciát rendeztünk 150 fő részvételével, ezen kívül lakossági fórumokon tájékoztatjuk a község és a környező települések lakóit.

12 Nyílt napok, csoportos látogatások és rendhagyó tanítási órák keretében kb. 8000 látogatót fogadtunk a szélerőműnél

13 www.szel.hu

14 A projektről kiadtunk 2 tájékoztató füzetet, valamint a sajtóban, rádiókban, televíziókban összesen több mint 600 cikk, hirdetés és híradás jelent meg.

15 A kampány hatására Vépen 95 % a szélerőmű elfogadottsága.

16 2004. április 30-án kötöttünk szerződést a PHARE CBC támogatás igénybevételére. 2005. október 31-én a projektet sikeresen, minden vállalásunkat teljesítve lezártuk.

17 Köszönjük az Európai Unió és a PHARE-szervezet támogatását, valamint a VÁTI KHT. munkatársainak, és szakértőinknek az önzetlen és példamutató segítségét, melyek nélkül ez a projekt nem valósulhatott volna meg.

18 2. szakasz: 1 db E-48 és 2 db E-70 szélerőmű építése - környezetvédelmi engedély - építési engedély – az önkormányzat adta ki - vezetékjogi engedély Meglévő engedélyek:

19 MEH engedély nincs Az E.ON akkor köt velünk csatlakozási szerződést, ha az MMBH adja ki az építési engedélyünket. 2006 május - az építési engedélyezési eljárást újra lefolytattuk

20 A 3. szakasz tervezés alatt

21 A közösség haszna A megújuló energiára kifizetett támogatás Vépen a közösséget gazdagítja. Jelenleg a közvilágítás költségeit fedezzük, a szélpark felépítése után pedig beruházásokat valósítunk meg és szociális gondokat oldunk meg a bevételből. A támogatás így közösségi szinten hasznosul.

22 Köszönöm a figyelmet


Letölteni ppt "Szélpark Vépen Készítette: Piller Rudolf SzélerőVép Kht."

Hasonló előadás


Google Hirdetések