Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

. J elentkezés a kétszintű érettségire 2004/2005. tanév 2005. február 10.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: ". J elentkezés a kétszintű érettségire 2004/2005. tanév 2005. február 10."— Előadás másolata:

1

2 . J elentkezés a kétszintű érettségire 2004/2005. tanév február 10.

3 Az érettségi jelentkezésről A középiskolákban az érettségi jelentkeztetés határideje február 15. Ez egyben a felsőoktatási felvételi jelentkezési határideje is. A középiskolákban a tavaly decemberi előzetes jelentkeztetés után már kevesebb az adminisztráció: -a változtatások rögzítése, -a hibák javítása, -a jelentkezések véglegesítése a feladat. Az OKÉV folyamatos, személyre szabott segítségnyújtást biztosít. A jelentkezésekről szóló kötelező, összesítő jelentéseket az érettségi szoftver automatikusan generálja.

4 Az érettségi jelentkezésről A korábban érettségizettek csak egy jelentkezési lapon és egy helyen jelentkezhetnek, a vizsgatárgyak számától és szintjétől függetlenül. Javasoljuk, hogy - csak középszintű vagy középszintű és emelt szintű érettségi vizsga esetén bármelyik érettségiztető középiskolában vagy az OKÉV regionális igazgatóságain, - csak emelt szintű érettségi vizsgára az OKÉV regionális igazgatóságain jelentkezzenek. Az OKÉV-hez jelentkezőket a honlapon külön program és tájékoztató anyag segíti.

5 Az érettségi előkészületeiről - Az egyes vizsgatárgyakból a projekt témákat október 15-éig, a nyilvánosságra hozható tételeket, témaköröket, segédanyagokat december 10-éig közzétettük. - A vizsgák tartalmi előkészítése gyakorlatilag befejeződött. - A nyomdai munkák folyamatban vannak. - Az expediálás előkészítése folyamatban van.

6 Előzetes adatok a tételkészítésről a május-júniusi kétszintű érettségihez vizsgatárgyból tehetnek érettségit a diákok. - A középszintű írásbelikhez 150-féle tételsor, az emelt szintű írásbelikhez 185-féle tételsor készült, valamennyi külön útmutatóval. - Az emelt szintű szóbelihez 2340 db tétel készült, tantárgyanként útmutatóval.

7 Előzetes adatok a tételkészítésről a május-júniusi kétszintű érettségihez - Kizárólag elektronikus adathordozón közzéteendő tételek száma 170 (pl.: CD az idegen nyelvi vizsgákhoz, videó a mozgóképkultúra és médiaismeret tárgyhoz, zenei anyagok az ének-zene és a magyar népzene alapjai vizsgatárgyakhoz stb.) - Középszinten 80-féle, emelt szinten 67-féle projekt- témát kellett kidolgozni, kitűzni. - Speciális fordítási igények: 10 vizsgatárgyból 7 különböző idegen nyelven 51-féle írásbeli vizsgaanyag, a szóbelikhez pedig mintegy 300 vizsgaanyag fordítása szükséges.

8 Vizsgaidőszakok 2005-ben február 15.Jelentkezés a május-júniusi érettségi vizsgákra valamint a felsőoktatási továbbtanulásra május 9.Írásbeli vizsgák kezdő napja (nemzetiségi és a hagyományos rendszerben vizsgáztató két tanítási nyelvű középiskolákban: május 6.) június Emelt szintű szóbeli vizsgák június 20 - július 1.Középszintű szóbeli vizsgák július 11.A felsőoktatási jelentkezési sorrend egyszeri módosításának utolsó határideje augusztus 31.Jelentkezés a szeptember-októberi érettségi vizsgákra

9 Tájékoztatás 2004 októbere óta az Oktatási Minisztérium honlapján bárkinek lehetősége van kérdéseket feltenni a kétszintű érettségivel kapcsolatban. A oldalon összegyűjtve szerepelnek az érettségivel kapcsolatos tudnivalók. Októberben 62 ezren, novemberben 82 ezren, decemberben 69 ezren, januárban 127 ezren, február első hetében pedig 33 ezren töltötték le az oldalt. Az érettségi hírlevelet 4 alkalommal kapták meg a feliratkozók, a legutóbbit már 2800 példányban.

10 Az érettségi-felvételi információk elérési lehetőségei az érettségiért és a felvételiért felelős intézmények honlapjain Vizsgaszabályzat Kétszintű érettségi vizsga 2005/Jogszabályok Érettségi vizsgák Egyes érettségi vizsgatárgyak általános és részletes vizsgakövetelményei, vizsgaleírásai Kétszintű érettségi vizsga 2005/Jogszabályok/ a 22, illetve 54 vizsgatárgy részletes követelménye Egyes érettségi vizsgatárgyak módosított vizsgaleírásai Kétszintű érettségi vizsga 2005/Jogszabályok/ a 73 vizsgatárgy módosított vizsgaleírása Magyar Közlöny évi 8/II. száma (1/2005 [I. 21.] OM r.) Mintafeladatok Kétszintű érettségi vizsga 2005/Mintafeladatok

11 Az érettségi-felvételi információk elérési lehetőségei az érettségiért és a felvételiért felelős intézmények honlapjain Tájékoztató tanároknak Kétszintű érettségi vizsga 2005/Tanároknak az érettségiről 2005 Kérdések és válaszok Kétszintű érettségi vizsga 2005/Kérdések és válaszok a kétszintű érettségivel kapcsolatban Az érettségi kapcsolata a felvételivel Az emelt szint beszámítása 2005 előtt érettségizett felvételizők Kétszintű érettségi vizsga 2005 Szakcsoportok, vizsgatárgyak Kétszintű érettségi vizsga 2005/Az alapképzési szakok szakcsoportok szerinti beosztása és a hozzájuk tartozó 2005-ben és ban érvényes érettségi vizsgatárgyak

12 Az érettségi-felvételi információk elérési lehetőségei az érettségiért és a felvételiért felelős intézmények honlapjain Vizsgatárgyakkal kapcsolatosan nyilvánosságra hozott anyagok Érettségi vizsgák/Kétszintű érettségi 2004/2005 Próbaérettségi Érettségi vizsgák/Kétszintű próbaérettségi 2004/Próbaérettségi feladatlapok és javítási-értékelési útmutatók Korábban érettségizettek érettségi jelentkezése az OKÉV regionális igazgatóságaihoz Tájékoztatás a felsőoktatási felvételi eljárásról (jelentkezés, hozott és szerzett pontok, többletpontok stb.) Szakmai előkészítő tárgyak A kétszintű érettségire felkészítő képzések tanároknak

13

14 ____________________________________________________  Látogatók száma januárban:  Letöltött oldalak száma januárban:  Napi látogatók száma (január 8.):  Letöltött oldalak száma (január 8.):

15 E-jelentkezés  regisztrált jelentkezők száma:  belépett jelentkezők száma: közel  véglegesített jelentkezések: közel 3000  törölt e-jelentkezések: 520 Információ:

16 Információszolgálat  január 3.- február válasz kiküldése naponta érkezik  fórum január 3.- február 9. kb kérdés érkezett  telefonos információszolgálat


Letölteni ppt ". J elentkezés a kétszintű érettségire 2004/2005. tanév 2005. február 10."

Hasonló előadás


Google Hirdetések