Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

III. Naturális Vadászkutya Kupa Miért naturális? …mert a kutyákat munka utáni, „anyaszült” állapotban tekintik meg a küllembírák. Miért vadászkutya? …mert.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "III. Naturális Vadászkutya Kupa Miért naturális? …mert a kutyákat munka utáni, „anyaszült” állapotban tekintik meg a küllembírák. Miért vadászkutya? …mert."— Előadás másolata:

1 III. Naturális Vadászkutya Kupa Miért naturális? …mert a kutyákat munka utáni, „anyaszült” állapotban tekintik meg a küllembírák. Miért vadászkutya? …mert annak született! Miért kupa? … mert abból esik jól a bor, a sör! 2009. augusztus.15. (szombat) MEOE Kiskunfélegyházi Szervezete és MEOE Magyar Labrador Retriever Klub közös szervezésében

2 III. Naturális Vadászkutya Kupa Sok szeretettel MEGHÍVJUK Önt és kedves családját és természetesen kedvenc kutyusát a 2009. augusztus.15-én (szombat) 08.30-kor tartandó, immár harmadik alkalommal megrendezésre kerülő NATURÁLIS VADÁSZKUTYA KUPA -ra, ami a Sok szeretettel MEGHÍVJUK Önt és kedves családját és természetesen kedvenc kutyusát a 2009. augusztus.15-én (szombat) 08.30-kor tartandó, immár harmadik alkalommal megrendezésre kerülő NATURÁLIS VADÁSZKUTYA KUPA -ra, ami a MEOE Kiskunfélegyházi Szervezete és MEOE Magyar Labrador Retriever Klub közös támogatásával kerül megrendezésre. MEOE Kiskunfélegyházi Szervezete és MEOE Magyar Labrador Retriever Klub közös támogatásával kerül megrendezésre.

3 III. Naturális Vadászkutya Kupa Ezen a napon a vadászkutyák és gazdáik bizonyíthatják tehetségüket és szépségüket is. A munka feladatok közül kiragadtunk olyan feladatsorokat, amelyek ebben az időszakban kellemes a kutyusoknak, mégis kellő felkészültséget igényelnek. A munka feladatok közül kiragadtunk olyan feladatsorokat, amelyek ebben az időszakban kellemes a kutyusoknak, mégis kellő felkészültséget igényelnek. Mielőtt kitérnénk bővebben, hogy mi is ez a Naturális Vadászkutya Kupa egy pár fotóval szeretnénk illusztrálni a 2007 és 2008-as évi rendezvényünket:

4 III. Naturális Vadászkutya Kupa

5

6

7

8

9

10

11

12 A NATURÁLIS jelző egy kis magyarázatra szorul. Ezen a napon először a munka részt kell teljesíteni, majd ezután a kutyák egy küllembírálaton vesznek részt, mondhatni „anyaszült” állapotban. A két rész szervesen összefügg, hiszen a nap végén kihirdetésre kerülnek az Abszolút Győztesek. Hiszen mindannyian ilyesmiről álmodunk: Betyár jó kutya, aki még szép is!!! Ez nem CAC kiállítás és nem CACT munkaverseny! Csupán egy kellemes találkozó vadászkutyásoknak, ahol összemérik tudásban és küllemileg is a kutyáikat. A hangulat baráti és családi, de mindemellett nagy hangsúlyt fektetünk a NEMZETKÖZILEG ELISMERT BÍRÓI gárdára. Bírói kollégium:  Sanja Momcilovic Bognic (SRB) - Munka és Küllembíró  Dr. Szilágyi Judit – Küllembíró (Retrieverek és Spánielek)  Angyal Zsuzsa - Munkabíró  Szatmári Zsanett - Munkabíró  Snyehola Géza – Munkabíró, Bács- Kiskun Megye megyei kynológusa, aranykoszrús vizslavezető

13 III. Naturális Vadászkutya Kupa  A munka feladatokat megpróbáltuk a VII. és a VIII. Fajtacsoport munkafeladataira koncentrálni, ami munkavizsga szintű feladatoknak 1-1 kiragadott pontjai.  Természetesen gondoltunk a kezdő: baby, kölyök és fiatal korú, valamint a törzskönyvnélküli kutyusokra is. Ezeknek az osztályoknak könnyítve lettek a feladatok amit fogunk ismertetni.

14 III. Naturális Vadászkutya Kupa Mivel vadászkutyákról beszélünk, természetesen más- és más fajtájú kutyusok vannak a vadászatokon, de egyben mind hasonlít, hogy a vízben valamint a mezőn vadászat idején dolgoznia kell. A vízi munka egy nyílt vízi elhozásból fog állni 1 illetve 2-ős elhozás + 1 lövés kíséretében, ez kortól és munkafelkészültségtől is függ meg kell egy kis optimizmus is a gazdi részéről, hogy bevállalja-e a 2-ős elhozást, aminél a munkabírók fogják meghatározni a sorrendet az elhozásnál. (munka illetve champion osztályba nevezett kutyusoknak a 2- ős elhozás KÖTELEZŐ jellegű lesz.) De ha valaki bevállalja a „nehezebb” részt és nem munka és champion osztályba nevezett, akkor, ha teljesíti a vízi és a mező szakaszt is akkor a végén +20 BONUS pontot kap. Ez természetesen azt jelenti, hogy nem csak a vízi munkánál teljesít nehezebb feladat sort, hanem a mezei munkánál is. Mivel vadászkutyákról beszélünk, természetesen más- és más fajtájú kutyusok vannak a vadászatokon, de egyben mind hasonlít, hogy a vízben valamint a mezőn vadászat idején dolgoznia kell. A vízi munka egy nyílt vízi elhozásból fog állni 1 illetve 2-ős elhozás + 1 lövés kíséretében, ez kortól és munkafelkészültségtől is függ meg kell egy kis optimizmus is a gazdi részéről, hogy bevállalja-e a 2-ős elhozást, aminél a munkabírók fogják meghatározni a sorrendet az elhozásnál. (munka illetve champion osztályba nevezett kutyusoknak a 2- ős elhozás KÖTELEZŐ jellegű lesz.) De ha valaki bevállalja a „nehezebb” részt és nem munka és champion osztályba nevezett, akkor, ha teljesíti a vízi és a mező szakaszt is akkor a végén +20 BONUS pontot kap. Ez természetesen azt jelenti, hogy nem csak a vízi munkánál teljesít nehezebb feladat sort, hanem a mezei munkánál is.

15 III. Naturális Vadászkutya Kupa  A mezei munka egy vonalhajtásból fog állni ahol minimum 3 és maximum 6 kutya vehet részt. 1 lövés kíséretében egy tollas vagy szörmés vad kerül kidobásra amit a kutyának apportoznia kell és átadni a gazdinak. Az elhozási sorrendet a bírók fogják meghatározni. Ha a kutyus 2x beugrik 3-jára kizárásra kerül a sor illetve vadrágásért és lövésfélősségért is kizárás jár. Mint ahogyan az előbb is megemlítettük itt is figyelünk a különböző korosztályokra és a törzskönyvnélküli kutyusokra is. A munka illetve champion osztályba nevezett kutyáknak a póráznélküli vonalhajtás KÖTELEZŐ jellegű lesz. Természetesen lehet pórázt használni a hajtás alatt de az „2”-es osztályzattól nem lehet majd jobb! Ezért kell már a munka megkezdése előtt elhatározni, hogy milyen szinten szeretnénk bemutatni a kutyusunk és saját magunk tudását. A baby, kölyök és fiatal korú kutyák póráz használatért nincs semmilyen levonás, mivel nagyon kezdő kutyákról van szó. Például… Ha van egy növendék osztályos korú kutyusunk(15-24 hónap) vagy egy fiatal osztályos(9-18 hónap) és tudjuk, hogy már póráz nélkül lábnál követ stabilan, a hajtásban nem ugrik be, a vízi feladatnál megtudjuk valósítani a 2-ős elhozást, akkor a kutyus a munkavégeztével, ha nem „0”-zott be akkor megkapja a +20 BONUS pontot. De természetesen akkor ha a nehezebb feladat sort hajtja végre.

16 III. Naturális Vadászkutya Kupa  A Show részénél azaz a kiállítási bemutatásnál minden kutyus kap leíró szakvéleményt, de a FAJTAGYŐZTES-ABSZOLÚT GYŐZTES cím konkurálásánál csak azok vehetnek részt akiknek sikerült a munkafeladatokat elvégezni, tehát nem „0”- zott be sehol a munkarésznél. A küllemi elbírálás fajtánként fog lezajlani nemzetközileg elismert szakbírók bírálatával.  A Show végén lesz majd egy kisebb BEST IN SHOW program ahol a III. Naturális Vadászkutya Kupa Fajtacsoport győzteseit illetve Fiatal győzteseit ünnepelhetjük.

17 III. Naturális Vadászkutya Kupa  Naturális Vadászkutya Kupa helyszíne: ????????????????  Kezdési időpont: 08.30, Regisztráció: 7.00-tól  Nevezési cím: Pál Norbert, 4090, Polgár, Somogyi út.4, Tel. 06-70-373-6277  E-mail cím: marinnehouse@gmail.com – e-mailban is elfogadjuk a nevezést ! marinnehouse@gmail.com  Nevezési díjak: 3.000 Ft, 2.kutya és további: 2.500 Ft, baby, kölyök: 2.000 Ft  Nevezési osztályok:  Baby (3-6 hónapos korig)  Kölyök (6-9 hónapos korig)  Fiatal (9-18 hónapos korig)  Növendék (15-24 hónapos korig)  Nyílt (15 hónapos kortól)  Munka (munka bizonyítvány másolata, 15 hónapos kortól)  Champion (champion bizonyítvány másolata)  A nevezéshez csatolni kell:  Bármilyen nevezési lap elfogadott, származási lap 2 oldalas másolata, MEOE vagy MKSZ tagsági kártya, befizetett csekk fénymásolata.  A helyszínen is lehet nevezni majd, de szeretnénk, ha AUGUSZTUS.01 -ig a fent említett nevezési címre beérkeznének a nevezések és DÍJAK !

18 III. Naturális Vadászkutya Kupa  D Í J A Z Á S O K  A munkaversenyen részt vett VII. és VIII. fajtacsoport 1 -4 helyezettjei és a küllemi kiállításon a FAJTAGYŐZTESEKET valamint a Best in Show programban felvonultatott kutyusokat SERLEGGEL jutalmazzuk.  S ZP O N Z O R A I N K

19 III. Naturális Vadászkutya Kupa Köszönjük, hogy megtisztelt figyelmével és szeretettel várjuk rendezvényünkön ! Baráti üdvözlettel: Magyar Labrador Retriever Klub és a szervezők


Letölteni ppt "III. Naturális Vadászkutya Kupa Miért naturális? …mert a kutyákat munka utáni, „anyaszült” állapotban tekintik meg a küllembírák. Miért vadászkutya? …mert."

Hasonló előadás


Google Hirdetések