Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Diadalív Tessék, lássék, e gyönyörű épület , semmire sem megy nélküled. Térj be hát és nyisd ki két füled, vár a Diadalív, a mesés sziget.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Diadalív Tessék, lássék, e gyönyörű épület , semmire sem megy nélküled. Térj be hát és nyisd ki két füled, vár a Diadalív, a mesés sziget."— Előadás másolata:

1 Diadalív Tessék, lássék, e gyönyörű épület , semmire sem megy nélküled. Térj be hát és nyisd ki két füled, vár a Diadalív, a mesés sziget.

2 A Diadalív jól szemlélteti Napóleon dicsőségét!
Ez az arc eme csodás vezér kalap, nem írja le kellőképp, míly csodás ez az alak. Szétszórt satnya Európát ő egyesítené, s elismervén harcait egy emlékművet emelvén létrejött e csodás építmény.

3 Párizs legismertebb látnivalója a Diadalív!
I. Napóleon és a francia hadsereg emlékét dicsőíti. A császár rajongott az ókori Rómáért, éppen ezért az építményt Titus császár diadalívéről mintázták I. Napóleon 1806-ban kiadott rendeletére. Az építkezés harminc évvel a császár bukása után, I. Lajos Fülöp uralkodása alatt készült el.

4 Párizs. Francia a hely amely dicsőíti nevét
Párizs az a mag mely élteti szellemét

5 Fínomságaink: A Francia ékesség a croissant, francia krémes, és még sok más megtalálható és kóstolható.


Letölteni ppt "Diadalív Tessék, lássék, e gyönyörű épület , semmire sem megy nélküled. Térj be hát és nyisd ki két füled, vár a Diadalív, a mesés sziget."

Hasonló előadás


Google Hirdetések