Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Mezőgazdasági kisüzemek fejlesztése

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Mezőgazdasági kisüzemek fejlesztése"— Előadás másolata:

1 Mezőgazdasági kisüzemek fejlesztése

2 Cél Cél a mezőgazdasági kisüzemek fejlesztését célzó tevékenységek támogatása. A támogatás különösen a fejlődőképes kis méretű mezőgazdasági termelők jövedelemszerzését és stabilitását segíti elő.

3 Támogatást igénylők köre
Főállású őstermelő, vagy mikrovállalkozásnak és mezőgazdasági termelőnek minősülő főállású egyéni vállalkozó, vagy szociális szövetkezet, amennyiben: igazolja, hogy a támogatási kérelem benyújtását megelőző naptári évben a mezőgazdasági tevékenységből származó mezőgazdasági termelés értéke eléri a 3000 euro STÉ értéket, de nem haladja meg a 6000 euro STÉ értéket.

4 A támogatás formája, mértéke
Vissza nem térítendő egyösszegű átalány jellegű támogatás. Egyösszegű átalány formájában, két részletben, nyújtható támogatás. Igényelhető támogatás: eurónak megfelelő forintösszeg 5 évre. Az első kifizetési kérelem benyújtás alkalmával a támogatás a teljes összeg 75%-a. A fennmaradó 25% támogatási összeg igénylés az üzleti terv teljesítése előrehaladásának függvényében, legkorábban az első igényléstől számított 36 hónap elteltével tervezhető és igényelhető.

5 A támogatási kérelmek benyújtása
Beadási határidő A támogatási kérelmek benyújtása től ig lehetséges. Ezen időszak alatt az alábbi értékelési határnapokig benyújtásra került projektek kerülnek együttesen elbírálásra: Az első szakasz zárása: A második szakasz zárása: A harmadik szakasz zárása: A negyedik szakasz zárása:

6 Köszönöm a megtisztelő figyelmet!
+36 62/


Letölteni ppt "Mezőgazdasági kisüzemek fejlesztése"

Hasonló előadás


Google Hirdetések