Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Pénzügyi tervezés, megtakarítások

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Pénzügyi tervezés, megtakarítások"— Előadás másolata:

1 Pénzügyi tervezés, megtakarítások
(45 perces változat) 9-11. osztály

2 A 11. B osztályba jártok, az osztályban 24-en vagytok, az osztályban fele-fele arányban vannak a fiúk és lányok.

3 Szalagavató - esettanulmány – pénzügyi terv
Kedves, vidám, összeszokott csapat vagytok, komolyan veszitek a feladataitokat, miközben imádtok együtt lenni. 11-esek lévén egyre többet gondoltok az utolsó évre, már most tervezgettek, egyeztettek a következő év nagy eseményeivel, a szalagavatóval, érettségivel, ballagással kapcsolatban.

4 Szalagavató - esettanulmány – pénzügyi terv
Szeretnétek, ha minden nagyon jól sikerülne, de azt is tudjátok, hogy ezeknek az eseményeknek komoly anyagi vonzata is van, ami a családok költségvetését nagyon megterheli. Arra a következtetésre juttok, hogy tervezéssel, kellő előrelátással fel tudtok készülni a jövő év nehézségeire, előtakarékossággal elviselhetőbbé teszitek, csökkenhetitek a terheket.

5 A csoportok feladatai A szükséges információk áttekintése, a döntések előkészítése és maga a döntéshozatal a szakértői csoportokban zajlik. A csoport tagjai egy-egy fontos kérdés, terület felelősei lesznek, és a többi csoport szakértőivel dolgoznak majd együtt, akik azonos területnek a szakértői.

6 A csoportok, és feladataik:
1. csoport: a tánctanítással kapcsolatos árajánlatok áttekintése, választás, kiadások kalkulálása, 2. csoport: a ruhakölcsönzéssel kapcsolatos kérdések áttekintése, döntés, 3. csoport: terembérlés lépéseinek, szerződés előkészítésének megtervezése, meghívó árának kalkulálása, 4. csoport: a forrásteremtés mérlegelése, diákmunkával kapcsolatos információk megismerése, tájékoztató anyag megtervezése, plakát elkészítése, ötletgyűjtés, 5. csoport: előtakarékosság formájának mérlegelése, döntés a bankszámlanyitásról.

7 Cash flow (pénzáramlás)
A cash flow kimutatás azokat az eseményeket veszi figyelembe, amelyek pénzmozgással járnak. A szalagavató esetén ez azt jelenti, hogy a szalagavató kiadásait kell megtervezni és összegezni, és ez alapján végiggondolni, hogy havonta mekkora összegű előtakarékossággal lehet megteremteni a szükséges fedezetet.

8 A szalagavatóhoz kapcsolódó kiadások tervezése
A csoportok megtervezik a várható kiadásokat, és tisztázták azt is, hogy ezek mikor esedékesek. A szakértők segítségével megtörténik a kiadások összegyűjtése! A kiadások bevezetésre kerülnek a tervező táblába, a megfelelő időszakra! Majd összesítjük ezeket!

9 A kiadások áttekintése után gondoljátok végig, hogy:
Bevételek A kiadások áttekintése után gondoljátok végig, hogy: mennyi pénzre lesz szüksége az osztálynak az összes kiadás kifizetéséhez, milyen előtakarékosságra lesz szükség, mennyit fizessenek be az osztálytársak havonta 9 hónapon keresztül (márciustól novemberig), hogy a szükséges fedezet a közös kiadásokra meglegyen?

10 Tervezőtábla Hónap Befizetések Tánc-tanulás előleg
Tánc-tanulás második részlet Ruha-kölcsönzés előleg Ruha-kölcsönzés második részlet Meghívó Bankszámla költsége Egyéb Egyenleg március

11 Tervezőtábla Hónap Befizetések Tánc-tanulás előleg
Tánc-tanulás második részlet Ruha-kölcsönzés előleg Ruha-kölcsönzés második részlet Meghívó Bankszámla költsége Egyéb Egyenleg március

12 Tervezőtábla Hónap Befizetések (Ft) Tánc-tanulás előleg (Ft)
Tánc-tanulás második részlet (Ft) Ruha-kölcsönzés előleg (Ft) Ruha-kölcsönzés második részlet (Ft) Meghívó (Ft) Bankszámla költsége (Ft) Egyéb (Ft) Egyenleg (Ft) március 44 200,00 275,00 43 925,00 április 87 850,00 május ,00 június ,00 július ,00 augusztus ,00 szeptember 81 000,00 993,00 ,00 október ,00 38 564,00 november 771,00

13 A pénzügyi tervezés jelentősége

14 A pénzügyi tervezés jelentősége szalagavató esetén
A szalagavatóra (tevékenység) időben előteremteni a megfelelő forrásokat (előtakarékossággal), ami a kiadásokhoz biztosítja a megfelelő pénzmennyiséget.


Letölteni ppt "Pénzügyi tervezés, megtakarítások"

Hasonló előadás


Google Hirdetések