Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

TÁMOP pályázati lehetőségek a szak-és a felnőttképzés területén - 2

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "TÁMOP pályázati lehetőségek a szak-és a felnőttképzés területén - 2"— Előadás másolata:

1 TÁMOP pályázati lehetőségek a szak-és a felnőttképzés területén - 2
TÁMOP pályázati lehetőségek a szak-és a felnőttképzés területén - 2. prioritás - Az alkalmazkodóképesség javítása

2 Szak- és felnőttképzési programok
TÁMOP 2. prioritás TÁMOP /A, TÁMOP /B TÁMOP TÁMOP TÁMOP

3 TÁMOP 2. Prioritás tartalma
A gazdaság és a munkaerőpiac változása folyamatos alkalmazkodást kíván meg, melynek legfontosabb eszköze a képzés. Az alkalmazkodóképességet tágan értelmezve azokat a programokat is támogatni fogjuk, amelyek a különböző szervezeteknek (köztük a civil szervezeteknek) és intézményeknek a változásokhoz való igazodását, a gazdasági-társadalmi kihívásoknak való megfelelését szolgálják.

4 TÁMOP /A TÁMOP /B Munkahelyi képzések támogatása mikro-, kis-, és középvállalkozások számára

5 Pályázat célja A pályázat olyan mikro-, kis és középvállalkozások projektjeit kívánja támogatni, amelyek az Új Széchenyi terv kiemelt célterületeihez (egészségipar, zöld gazdaság, otthonteremtés, építőipar, közlekedés – tranzitgazdaság) kapcsolódó gazdaságfejlesztési támogatást nyertek és a beruházással kapcsolatban konkrét képzési igényük merül fel. Szintén támogatandók a projekt megvalósításához szükséges munkavállalói tudás-, készség- és képességfejlesztések.

6 Támogatható tevékenységek
szakmai képzésekre - amennyiben azok az Új Széchenyi Tervben támogatott pályázatban foglalt beruházáshoz/gazdaságfejlesztéshez kapcsolódnak; a vállalkozás működésével kapcsolatos képzésekre (pénzügyi, számviteli, adó, vám, társadalombiztosítási stb); idegen nyelvi képzésekre; számítástechnikai, informatikai képzésekre; munka- és  egészségvédelmi képzésekre.

7 Pályázók köre A pályázati kiírásra belföldi - Magyarországon székhellyel és a konvergencia régióban székhellyel vagy telephellyel rendelkező mikro-, kis-, és középvállalkozás, egyéni vállalkozók, gazdasági társaságok, szövetkezetek.

8 Pályázat benyújtásának feltétele
A kiírásra benyújtott projekt más pályázati forrásból támogatásban nem részesülhet, az elnyert támogatás más támogatással nem kombinálható; Pályázatot csak és kizárólag a konvergencia régiókban székhellyel, vagy telephellyel rendelkező vállalkozás nyújthat be; A pályázónak a pályázat benyújtását megelőző év december 31-én minimum 1 főállású alkalmazottal kellett rendelkeznie; A pályázó nem állhat csőd, felszámolás vagy végelszámolás alatt; Kizárólag azon pályázók pályázhatnak erre a kiírásra, melyek az Új Széchenyi Terv kiemelt célterületeihez (egészségipar, zöld gazdaság, otthonteremtés, építőipar, közlekedés, tranzitgazdaság) kapcsolódnak, tevékenységükhöz az Új Széchenyi Terv pályázati kiírása keretében beruházási támogatást nyertek, és a beruházás lebonyolításával kapcsolatban képzési igényük merült fel.

9 Nyertes pályázó kötelezettségei
A projekt teljes időszakában az egy főre jutó teljes képzési költség nem haladhatja meg a ,- forintot; A projekt minimum 3 és maximum 18 hónap alatt megvalósul; A vásárolt szolgáltatásként megvalósuló képzések kizárólag a FAT által akkreditált képző intézmény által bonyolíthatóak le.

10 A konstrukció keretében elnyerhető támogatás összege
Az „A” komponens: maximum 5 millió Ft lehet, alsó határára nincs korlátozás A „B” komponens: minimum 1 millió, maximum 50 millió Ft

11 Támogatott pályázatok száma
A három évre rendelkezésre álló keretösszegből támogatott pályázatok várható száma 1600 db.

12 A pályázatokat 2011. március 1-től lehet benyújtani a következő címre:
A pályázat benyújtása A pályázatokat március 1-től lehet benyújtani a következő címre: ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft., 1385 Budapest, Pf. 818, vagy csomagként: 1134 Budapest, Váci út 45. C épület.

13 TÁMOP Idegen nyelvi és informatikai kompetenciák fejlesztése

14 Megjelenés várható ideje: 2011. IV. negyedév
TÁMOP Idegen nyelvi és informatikai kompetenciák fejlesztése Eljárásrend: Kiemelt Keretösszeg: 9 Mrd Ft Megjelenés várható ideje: IV. negyedév

15 Támogatható tevékenységek
Idegen nyelvi és informatikai képzés, vizsga, Projektmenedzsment, Programmal kapcsolatos tájékoztatás, figyelemfelkeltés, Nyomon követés, A képző intézmények és képzési programok szakmai és minőségellenőrzése.

16 TÁMOP Újra tanulok

17 TÁMOP Újra tanulok - Eljárásrend: Kiemelt Foglalkoztatási Hivatal és a munkaügyi központokból alkotott konzorcium Keretösszeg: 19,8 Mrd Ft Megjelenés várható ideje: 2011.IV. negyedév

18 Támogatható tevékenységek
Felzárkóztató képzés és általános iskolai bizonyítvány megszerzésére, hiányszakmákra vagy rész-szakképesítés megszerzésére irányuló szakmai képzés, vizsga, a közmunkaprogramokban való részvételhez kapcsolódó képzések, projektmenedzsment, mentorálás, a programmal kapcsolatos tájékoztatás, figyelemfelkeltés, nyomon követés, képző intézmények és a támogatott képzési programok szakmai és minőségellenőrzése, a célcsoportnak nyújtott pénzbeli támogatás.

19 TÁMOP Határon átnyúló együttműködés a szakképzés és a felnőttképzés területén

20 - Eljárásrend: Egyfordulós pályázat
TÁMOP Határon átnyúló együttműködés a szakképzés és a felnőttképzés területén - Eljárásrend: Egyfordulós pályázat Pályázók köre: Szakképző és felnőttképző intézmények Keretösszeg: 0,9 Mrd Ft Megjelenés várható ideje: III. negyedév

21 Támogatható tevékenységek
Magyarországon már létező felnőttképzési, szakképzési módszertan terjesztésére irányuló konferenciák, szemináriumok, szakmai műhelyek szervezése, felnőttképzési és szakképzési módszertan terjesztését szolgáló képzés, közös innovatív programfejlesztés, tudástranszfer, együttműködés a felnőttképzés irányítása (akkreditáció, minőségbiztosítás, munkaerő-piaci szolgáltatások) területén, holnapfejlesztés, webes felület létrehozása, módszertan külföldi alkalmazásához nyújtott szakmai támogatás projekt végrehajtásával kapcsolatos tevékenységek

22 főosztályvezető-helyettes
Köszönöm a figyelmüket! Dr. Antal Tímea főosztályvezető-helyettes Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Humán Erőforrás Programok Irányító Hatósága 1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1. Tel.: 1/ Fax: 1/


Letölteni ppt "TÁMOP pályázati lehetőségek a szak-és a felnőttképzés területén - 2"

Hasonló előadás


Google Hirdetések