Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A dögeltakarító képei. Itt élni, azt nem lehet… a)Az alábbi képeken Pesti Emma Itt élni, azt nem lehet… I-III. című képsorozatát látjátok. Ezek felhasználásával.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A dögeltakarító képei. Itt élni, azt nem lehet… a)Az alábbi képeken Pesti Emma Itt élni, azt nem lehet… I-III. című képsorozatát látjátok. Ezek felhasználásával."— Előadás másolata:

1 A dögeltakarító képei

2 Itt élni, azt nem lehet… a)Az alábbi képeken Pesti Emma Itt élni, azt nem lehet… I-III. című képsorozatát látjátok. Ezek felhasználásával készült A dögeltakarító borítója. Jó választásnak tartjátok Pesti Emma képeit? A választ indokoljátok! b) Milyen más címet adnátok a képsorozatnak? c) Lehet-e jelentősége a kötéstábla színének? Miért tartanátok vagy miért változtatnátok meg? d) A táblázatba gyűjtötteken kívül van-e még olyan szín a regényben, amit fontosnak gondoltok? Ha van, miért fontos?

3 Piros – arany – fekete Sabrina It's not the red of the dying sun The morning sheet's surprising stain It's not the red of which we bleed The red of cabernet sauvignon A world of ruby all in vain It's not that red, it's not that red It's not that red, it's not that red It's not as golden as Zeus famous shower It doesn't not at all come from above It's in the open but it doesn't get stolen It's not that gold It's not as golden as memory Or the age of the same name It's not that gold, it's not that gold It's not that gold, it's not gold at all I wish this would be your colour Your colour I wish I wish this would be your colour Your colour I wish It is as black as Malevich's square The cold furnace in which we stare A high pitch on a future scale It is a starless winter night's tale It suits you know It is a dead black, it is that black It is that black, it is that black I wish this would be your colour I wish this would be your colour.... Your colour I wish Ha van a csoportokban angolul értő tag, hallgassátok / nézzétek meg a következő dalt / klipet. Milyen szerepet kapnak a színek az Einstürzende Neubauten számában?

4 Jégszín A főhős Dali villájába a szerb címer helyett inkább egy festményt rakna ki (100., 106.). Ez Gerhard Richter: Motorboot című 1965-ös képe. Hogyan hozható összefüggésbe a kép a regény történetével?

5 Manhattan A főhős sokszor gondol Woody Allen Manhattan című filmjének plakátjára (13., 17., 25.). Milyen jelentőséget tulajdonít ő a plakátnak és hogyan hozható összefüggésbe szerintetek a regénnyel?

6 San Francisco utcáin Nézzétek meg a sorozat intróját! Hol jelenik meg a regényben, és melyik részletét emeli ki a főszereplő? Lehet-e kötni a kiemelt képet a szöveg más részletéhez?

7 Kék – fehér – piros A képek segítségével próbáljátok összefoglalni, hogyan játszik a három színnel a regény!


Letölteni ppt "A dögeltakarító képei. Itt élni, azt nem lehet… a)Az alábbi képeken Pesti Emma Itt élni, azt nem lehet… I-III. című képsorozatát látjátok. Ezek felhasználásával."

Hasonló előadás


Google Hirdetések