Előadást letölteni
Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon
KiadtaHenrik Szabó Megváltozta több, mint 9 éve
1
ÉDESÍTŐK-2
2
FINOMÍTOTT ÉS NYERS CUKOR11.1 FEHÉR CUKOR, (FINOMÍTOTT CUKOR, KRISTÁLYCUKOR) DEXTRÓZ (ANHYDROUS, MONOHYDRÁT), FRUKTÓZ11.1.1 PORCUKOR, PORÍTOTT DEXTRÓZ11.1.2 SOFT FEHÉR, SOFT BARNA CUKOR, GLÜKÓZ SZIRUP, NYERS NÁDCUKOR 11.1.3 SZÁRAZ GLÜKÓZ SZIRUP (ÉDESIPAR) 11.1.3.1 GLÜKÓZ SZIRUP (ÉDESIPAR) 11.1.3.2 LAKTÓZ11.1.4 PLANTATION v. MILL WHITE CUKOR (NYERSANYAGA CUKORNÁD)11.1.5
5
KEMÉNYÍTŐ FORRÁSKEMÉNYÍTŐ DEXTRIN MALTÓZ GLÜKÓZ, FRUKTÓZ
10
ALKALMAZOTT ENZIMEK α-Amiláz: Keményítő hidrolízise 1-4 glükozidos kötés felbontásával (elfolyósodik), 85-95°C. pH 5-6, majd hőkezeléssel inaktiválják Amiloglükozidáz: lehűtött oldathoz adják, glükózig viszi a hidrolízist Glükóz-izomeráz: A glükóz oldatot immobilizált glükóz-izomeráz enzimmel feltöltött oszlopon átvezetik, a glükóz egy része fruktózzá izomerizálódik
12
ENZIMKÉSZÍTMÉNYEK
13
GLÜKÓZ SZIRUPOK JELLEMZŐ ÉRTÉKEI
14
FRUKTÓZ SZIRUPOK JELLEMZŐ ÉRTÉKEI
15
TERMÉKEK VÍZAKTIVITÁS ÉRTÉKE
17
ÉDESÍTŐK, MÉZ FINOMÍTOTT ÉS NYERS CUKOR11.1 BARNA CUKOR (KIVÉTEL 11.1.3) 11.2 CUKOR OLDATOK ÉS SZIRUPOK (KIVÉTEL11.1.3), RÉSZLEGESEN INVERTÁLT VÁLTOZATAI, MELASZ, TREACLE11.3 EGYÉB CUKROK ÉS SZIRUPOK (PL. XYLÓZ, JUHARSZIRUP)11.4 MÉZ11.5 HÁZTARTÁSBAN HASZNÁLT (ASZTALI) ÉDESÍTŐSZEREK, BELEÉRTVE AZ INTENZÍV ÉDESÍTŐSZEREKET IS11.6
Hasonló előadás
© 2024 SlidePlayer.hu Inc.
All rights reserved.