Előadást letölteni
Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon
KiadtaErika Némethné Megváltozta több, mint 9 éve
1
Bortermőhelyek az eredetvédelemben. A borrégiók kialakítása. Dr. Szilágyi János Ede ME-ÁJK 2006. március 30.
2
A borszabályozás területi hatálya és a területi egységek jelentősége árutermő szőlő > 500 nm > házikerti szőlő –hegyközségi (hk) tagság, hk megalakítása, telepíthető fajták, telepítés-kivágás, szőlő ültetvénykatasztere, termőhely – meghatározott termőhely –M.t. minőségi bor, eredetmegjelölés borvidéki dűlő (magában nem elégséges az eredetmegjelölésre) borvidéki település (hegyközségek) borvidéki körzet borvidék (hegyközségi tanács) borvidéki régió
3
A borminőséget befolyásoló tényező Termőhely (talaj, domborzat, klíma) Fajta Évjárat Technológia (emberi tényező)
4
A borminőséget befolyásoló tényezők szerepe az egyes borkategóriákban Th F Év Tech. Th F Év Tech Th F Év Tech Asztali bor M.t. minőségi borVédett eredetű bor Th = termőhely F = Fajta Tech = Technológia Év = évjárat
5
De lege ferenda javaslatok –származási jelzés és eredetmegjelölés kategóriáinak szétválasztása (ld. Bortörvény 2. § 4.,8. ) –m.t. minőségi borok vonatkozásában javasolt az eredetmegjelölés kategóriájának használata (ld. Bortörvény 2. § 25.)
Hasonló előadás
© 2024 SlidePlayer.hu Inc.
All rights reserved.