Előadást letölteni
Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon
1
A slambuc receptje
2
Hozzávalók (5 főre) 40 dkg vöröshagyma 20 dkg füstölt szalonna
2 kg burgonya 20 dkg lebbencstészta 1 ek. só 2 dl víz
3
1. lépés A szalonnát apró kockákra vágjuk.
A hagymát megpucoljuk és apró kockákra vágjuk. A burgonyát is megpucoljuk, majd vékony szeletekre daraboljuk.
4
2. lépés A szalonnát forró edénybe tesszük, néhány percig sütjük.
A hagymát beletesszük a kisült zsírba és üvegesre pároljuk.
5
3. lépés Beletesszük a burgonyát, folyamatos keverés közben pirítjuk néhány percig. Hozzáadjuk a vizet, ízlés szerint sózzuk, majd betakarjuk és kis ideig várunk, hogy megpuhuljon.
6
4. lépés Végül hozzáadjuk az apróra tört tésztát, többször megkeverjük amíg a tészta puhára nem fő.
7
5. lépés Megterítünk, jó étvággyal elfogyasztjuk.
8
Köszönjük a figyelmet!
Hasonló előadás
© 2024 SlidePlayer.hu Inc.
All rights reserved.