Előadást letölteni
Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon
KiadtaValéria Veresné Megváltozta több, mint 9 éve
1
SAJTFONDÜK HŰTÖTT KÉSZÉTELEK otthoni feldolgozására
HASZNÁLATI JAVASLAT SAJTFONDÜK HŰTÖTT KÉSZÉTELEK otthoni feldolgozására
3
SAJTFONDÜK MEGHATÁROZÁSA
AZ EREDETI SVÁJCI SAJTFONDÜ AZ FORRÓ,FEHÉRBOROS, CSERESZNYEPÁRLATOS „HEGYI” SAJTKEVERÉK. SVÁJC NEMZETI ÉTELE. A HEGYI SAJT MINDIG EMMENTÁLI SAJTOT ÉS GRUYERE SAJTOT JELENT. NINCS EREDETI SVÁJCI SAJTFONDÜ GRUYRE SAJT ÉS CSERESZNYE PÁRLAT NÉLKÜL
4
Az egy tálból való evésnek rendkívül jó közösség teremtő ereje van.
A SAJTFONDÜKET FOGYASZTHATJUK FONDÜ STÍLUSBAN. Ilyenkor hosszú nyelű villákkal pirított kenyérkockákat mártogatunk bele. Pirított, de ne szárított legyen a kenyér.
5
Kenyér kockák pirítása. 200 C°-on 3 perc. Ez a leglassúbb folyamat.
6
Kezdjük a sajtfondü készítést
Vásároljunk előre bekevert sajtfondüt. Ha svájcit akarunk vásárolni, akkor az Intersparban az Emmi gyár fondüjét vagy a CBA-ban a Fromalp gyár fondüjeit vehetjük meg.
7
Helyezze a tasakot forrásban levő vízbe 10 percre
Helyezze a tasakot forrásban levő vízbe 10 percre. Majd ezután vágja ki és a tartalmát öntse a sütőben kb. 50°C-ra előmelegített edényzetbe, keverje át és ízesítse tört fokhagymával és fehérborssal , majd a forró edényt helyezze az asztali melegen tartójára és fogyaszthatjuk fondü stílusban vagy öntetként.
8
Fogyasztás fondü stílusban.
Hosszúnyelű villákkal pirított kenyérkockákat mártogassunk bele. Nyáron pedig hideg sárgadinnye kockákkal ajánlott a fogyasztása.
9
Vagy használjuk fel öntetként a forró, fehérboros, cseresznyepárlatos emmentáli és gruyerei sajtkeveréket.
Hasonló előadás
© 2024 SlidePlayer.hu Inc.
All rights reserved.