Előadást letölteni
Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon
1
Villány, 2011. május 7. Mester Zoltán
A Villányi borvidék II. Villány, május 7. Mester Zoltán
2
A Villányi borvidék adottságai
3
Híres dűlők Kopár
4
Híres dűlők Kopár Jammertal
5
Híres dűlők Kopár Jammertal
Ördögárok, Feketehegy, Pillangó, Dobogó, Mandulás, Akasztófa, stb.
6
A borvidék klímája Kontinentális, szubmediterrán
Több napsütés, kevesebb csapadék Legdélebbi borvidék Kora tavasz, vénasszonyok nyara Kedvez a szőlőfajtáknak Bordeaux-i hasonlóság
7
Talaj dolomit, a márga, a krétakori mészkő,
agyagos, néhol homokos lösztakaróval Terroir-jelleg
8
A Villányi borvidék helyzete Magyarországon
22 magyar borvidék egyik legismertebb borvidéke Elsősorban vörös borairól híres Tévhit: Villány vörös, Siklós fehér Mindkét helyen lehet szép borokat készíteni
10
A Villányi borvidék a világban
Tokaj mellett a legismertebb Több országban is fellelhető Nincs egységes megjelenés Nincs egységes bor és termék Különálló kísérletek vannak Németország, Ausztria Anglia, Usa, Kína, stb. Elismerik, de nem ismerik
11
Cabernet Franc, mint borvidéki termék
Közös márkanév Megfelelő szőlő
12
Eredetvédelem classicus kategória
13
Eredetvédelem classicus kategória
a borok nagy többsége, a borvidékre és azon belül a fajtára jellemző borokat csoportosítja
14
Eredetvédelem classicus kategória
a borok nagy többsége, a borvidékre és azon belül a fajtára jellemző borokat csoportosítja prémium kategória
15
Eredetvédelem classicus kategória
a borok nagy többsége, a borvidékre és azon belül a fajtára jellemző borokat csoportosítja prémium kategória azok a borok, amelyek a classicus-nál szigorúbb szabályozásnak tesznek eleget, és sokkal több egyedi dűlő jelleget, valamint a borász, a borászat részéről további sajátságos értékeket mutatnak fel
16
Eredetvédelem Kikerics Legkorábbi virágunk, már januárban virágozhat
Sokáig csak a Szársomlyót ismerték, mint termőhelyet
17
A kikerics lett a villányi borok, a villányi minőség védjegye
18
Védik a termőhelyet, a borvidék határait, a termőhelyet minősítik, a dűlőket megkülönböztetik
Meghatározzák az itt termeszthető fajtákat, a termesztési és borászati technológiát A borok érlelését és mennyiségét folyamatosan számon tartják
19
Köszönöm a megtisztelő figyelmet!
Hasonló előadás
© 2024 SlidePlayer.hu Inc.
All rights reserved.