Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Segédlet a kollégiumi szobai rendrakáshoz

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Segédlet a kollégiumi szobai rendrakáshoz"— Előadás másolata:

1 Segédlet a kollégiumi szobai rendrakáshoz
Rend a Szily Koliban

2 Fontos a kiindulási mennyiség…
Csak annyi felszerelésed(ruhák, edények, egyéb tárgy) legyen, amennyi elengedhetetlenül szükséges. A felesleges, nem használt kacatok maradjanak otthon. Ha kevesebb a „tereptárgy”, eleve kevesebb dolgot kell pakolni és rendben tartani.

3 Elfogadott szobai alaprajz
A bútor alaprajzok megtekinthetőek a 112 férfi ügyeleten, illetve a 135 női ügyeleten. Több alternatíva közül lehet választani, ami tűz és balesetvédelmi, illetve helykihasználás szempontjából lett összeállítva.

4 Szobai dekoráció lehetőségei
A szoba falára képet, dekorációt, nem lehet ragasztani semmilyen ragasztóval, (bluetech, cellux, egyéb) illetve szöggel.  Csak szekrény, illetve ajtó belső oldalára lehet ragasztani oda illő képet, ami házirendbe nem ütközik (nem obszcén, nem erotikus, nem politikai). 

5 Értékes tárgyak Szobában értékes műszaki cikkek (laptop, hűtő) külön névre szóló engedély birtokában tarthatóak. Házirendszerű üzemeltetés elfogadásához kötöttek.

6 Alapfelszerelésbe tartozó bútorok használata
Csak a beköltözéskor használatos bútorok használhatóak a lakószobákban (Fejenként 1 ágy, 1 asztal, 1 szék, 1 polc, 1 szekrény, 1 falvédő). Oda a kollégium más területéről tilos bevinni egyéb bútort. Ez alól kivétel, ha maga a kollégiumvezető külön névre szólóan engedélyezi a diák számára az adott eszközt.

7 Meghibásodás esetén teendők az alábbiak:
Bármilyen bútor, konnektor, fal meghibásodása, rongálása esetén az ügyeleten a diák köteles jelenteni a történteket. A rongálás okától függően vagy károkozási jegyzőkönyv, vagy javító füzetes adminisztrálásra kerül sor az aktuális ügyeletes nevelőtanár által.

8 A bútorok funkcionális használata
A könyvespolc könyvek tárolására szolgál. A szekrény a ruhák tárolására való. A széken alapvetően ülünk, de összehajtott ruha is lehet rajta.

9 A lábbelik tárolása A cipők, papucsok rendezett elhelyezése azért fontos, hogy ne bukdácsoljanak a helyi lakók rajtuk.

10 Az ágy bevetve, pokróccal letakarva mutat esztétikusan

11 Az asztalon elmosott edények legyenek, az a higiénikus

12 A táska asztal alatti elhelyezése helytakarékos megoldás

13 A jeles rendezettségű szoba ismérvei
Üres kuka, kukazsákkal kibélelve. Összesöpört padló Forró vízzel, padlómosóval felmosott padló Szellőztetett szoba Elmosott edények, morzsa és romlott étel mentes asztal(illetve egyéb bútor) Bevetett ágyak, védő pokróccal letakarva szabályosan (amennyi a szobában van) Összehajtott tiszta ruhák a szekrényben, széken Könyvek, iratok a polcon, sorban

14 A jeles rendezettségű szoba érdemjegye értelemszerűen:

15 Dobozok A kollégiumi ügyeletről(112, 135) dobozokat lehet kérni(vagy hozni önállóan) limitált mennyiségben, amiben rendezetten lehet tárolni használati tárgyakat.

16 A közös szelektívek takarítása
A kollégium csoportjai (fiú és lány csoportok egyaránt) heti váltásban viszik le a fiú és lány oldalról a szelektív hulladékos dobozokat a Gubacsi úti szelektív lerakóba. Ezzel a rendszerrel környezettudatosan tartjuk rendben a közös helységek lerakóit.

17 A szobai rendrakás hivatalos ellenőrzési ideje
Délelőttönként szúrópróba szerűen a délelőttös ügyeletes nevelőtanár által. Keddenként csoportgyűlés előtt, illetve után az adott csoportvezető által. Szüneteket megelőző napokon.

18 Köszönet illeti: Horváth Donát kollégistát, akinek brilliáns szobarendje a jelen powerpoint illusztrációját szolgáltatta. A teljes tantestület nevében kívánunk további sikeres és példamutató kollégiumi tevékenységet minden kedves diákunknak!

19 Köszönjük a figyelmet ! Tisztább és szebb együttélést kíván a teljes tantestület minden diákunk számára!

20 Az oktatóvideót készítette:
Szabó Roland


Letölteni ppt "Segédlet a kollégiumi szobai rendrakáshoz"

Hasonló előadás


Google Hirdetések