Előadást letölteni
Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon
KiadtaGábor Somogyi Megváltozta több, mint 10 éve
1
Édességek szőlőből.
2
Decemberben már megismerkedtünk különböző karácsonyi szőlős süteményekkel, melyekből anyukánkkal és nagymamánkkal otthon el is készíttettünk néhányat és behoztuk az iskolai karácsonyi vásárba.
3
Most húsvéti édességek után kutakodtunk, húsvéti nyulakat, tojásokat… formáztunk, melyek díszítéséhez a mazsolát használtuk fel. Nagyon sok érdekes ötlet született.
5
Az alapanyag, melyet felhasználtunk a húsvéti figurák készítéséhez: 1 kg háztartási keksz, 4 evőkanál kakaó, 10 dkg cukor, 2-3 dl tej, 2-3 dl meggy lé, csipet só. A masszát jól összegyúrtuk és ebből alkottunk. Díszítéshez mazsolát, kókuszreszeléket, különböző magvakat, szőlőszemeket használtunk.
7
Gyümölcstorta. Alapanyag: 4 tojás, 20 dkg cukor, 20 dkg liszt, 10 dkg vaj, csipet só. A tortalapot megkentük lekvárral, szőlőszemekkel díszítettük, majd zselatinnal bevontuk.
8
Néhány süteményt otthon sütöttünk meg, melyeket behoztunk az iskolába, csere-bere alakult ki, a sütemények vándoroltak az osztályok között, mindenki több féle süteményt is megkóstolhatott.
Hasonló előadás
© 2024 SlidePlayer.hu Inc.
All rights reserved.