Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Egy kis fiziologia Shihab Shamma (Univ. Maryland, Dept. EE) mar regota foglalkozik sejtszovetek spektralis es/vagy idohoz tartozo valaszairol, vagy a colliculus.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Egy kis fiziologia Shihab Shamma (Univ. Maryland, Dept. EE) mar regota foglalkozik sejtszovetek spektralis es/vagy idohoz tartozo valaszairol, vagy a colliculus."— Előadás másolata:

1 Egy kis fiziologia Shihab Shamma (Univ. Maryland, Dept. EE) mar regota foglalkozik sejtszovetek spektralis es/vagy idohoz tartozo valaszairol, vagy a colliculus inferiorisban, vagy a hallasi keregben A valaszokat Shamma csoportja egy kulonos ingerrel eri el: folytonos hangok, amelyek mind frekvencia, mind amplitudo reszelesen (=“grating”) mentek at – a folytonossag fontos, mert az erdekes az, hogy egy bizonyos sejt “spectro-temporal receptive field” (STRF)-et tudja megallapitani a sejt AM es FM valaszabol.

2 A kovetkezo kepek egy Shamma csoprt bemutatojabol vannak kiveve. Ripple: hullamzat (mint a vizen, folyamatos) A kiserleti allat az urge A cel az, hogy ortogonalis FM es AM valaszokat tudjanak kiasni az STRF-ekbol, SVD-t (single-value decomposition) hasznalva. Az erdekesseg az, hogy az AM-FM valasz koordinata rendszeri abrazolasa termeszetesen negy kvadransra osztja az adatokat: FM fol vagy le, egyideju AM-fol (vagy le)-vel parositva. Tehat peldaul egy sejt (vagy sejt csoport, mert 32- vagy 64-elektrodos szitat illesztenek az agyra) valaszolhat folfele mozgo FM es lefele mozgo AM –re (egy bizonyos AM-FM frekvencia parnal).

3

4 R(t-  ),  =0

5

6

7


Letölteni ppt "Egy kis fiziologia Shihab Shamma (Univ. Maryland, Dept. EE) mar regota foglalkozik sejtszovetek spektralis es/vagy idohoz tartozo valaszairol, vagy a colliculus."

Hasonló előadás


Google Hirdetések