Előadást letölteni
Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon
KiadtaEmília Borbélyné Megváltozta több, mint 10 éve
1
Kísérleti eredmények Kisérleti szőlészet de Saint Sardos 2000-2003 Agrárkamara Tarn et Garonne
2
A bor vizsgálata malolaktikus fermentáció után : Bactériosol kisérlet szőlőben, Agrárkamara Tarn et Garonne 2000 kontroll ősz :300 Kg/Ha 0.19.27 (NPK) tavasz :80 Kg/Ha karbamid Bactériosol ® ősz :200 Kg/Ha Bactériosol ® tavasz :200 Kg / Ha Bactériosol ® Külső megfigyelések : A vegetatív fejlődés homogénebb Nyár végén jobb szárazságtűrés, Homogénebb termés 3- összes fenolos összetevő : + 28 % 2- Több antocián : + 23 % 1- Jobb alkohol fok : + 0,5 °
3
A kész bor jellemzése és œnologiai kommentárok 2000. év kontroll Bactériosol® A borkóstolás eredménye alapján a Bactériosol ® hatására a bor gazdagabb ízvilágú, mélyebb színű, Jó struktúrájú kiegyensúlyozottabb. Száj lágy kezdet, majd fanyarr á v á lik, kevéssé aromás, testesség hiánya kerekség hiánya, átlagosan hosszú. Lágy kezdet, fűszeres és a pörkölés jelei Arom ás, kerek, testes, hosszan kitar a szájban, Jól kiegyensúlyozott bor. Orr Erős, alkoholos Málna aroma, kicsit tejsavas, K omplex és finom vörös gyümölcsök, Jó inten zitás és hosszú szín Rubi nt erőteljesebb rubint szín,
4
Saint Sardos kisérlet, 2003. szüret Tápanyagellátás 2000 -2003 2000200120022003 kontroll 0.19.27: 300 kg/ha karbamid: 80 kg/ha 0.19.27: 200 kg/ha Bactériosol 400 kg/ha Bactériosol 400 kg/ha Bactériosol 400 kg/ha Bactériosol 400 kg/ha Külső megfigyelések Homogénebb szüret, erősebb színű a fürtök egésze A must vizsgálata szüret után : 4- összes fenolos összetevő : + 6,3% 1- Antocián : +12,5 % 2- Magasabb alkohol fok : + 0,15 ° 3- szín intenzitás növekedés: + 4,5% Bor vizsgálat malolaktikus fermentáció után: :
5
A borvizsgálat eredménye és œnologiai kommentárok a 2003 évjáratról szín átlagos rubint Erőteljes rubint szín markáns lilás ányalattal Értékelés összesítése Friss és aromás bor Gyenge struktúra Sérülékeny Kiegyensúlyozott bor, aromájában harmónikus intenzív és komplex, kerekebb Száj gyenge struktúra a száj közepén üreges vegetális finál száraz tanninnal Lágy és aromás Jól kiegyensúlyozott bor, testesebb Elég hosszú lágyabb tanninokkal ; Orr Piros gyümölcs enyhén édesgyökér jó intenzitás fekete ribizli fűszeres, édesgyökeres jelleggel Jó intenzitás Komplexebb kontroll Bactériosol ®
6
La Rioja régió Spanyolország Vignoble ORIZABAL Bactériosol Vigne, tapasztalatok: A szőlőben: jobb vegetáció jobb ellenállóképesség a betegségekre lazább talaj A borban: Antocián: +12,5% Tannin: + 12,5% Erősebb szín jobb fermentáció kellemesebb aromák
7
kontroll Bactériosol® konklúzió nitrogén hiány proteolízis stressz hatás a rezervek kiürülése jó nitrogén ellátás nem szükséges nitrogén pótlás a rezervek jó állapotban NH 4 + 1,5 ppm 0,7 ppm NO 3 - < 48 ppm 287 ppm A szőlő könnyezésének vizsgálata Sancerre 2006
Hasonló előadás
© 2024 SlidePlayer.hu Inc.
All rights reserved.