Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Prezentáció PPKE-JÁK Informatika számonkérő feladatok Levelező tagozatos hallgatóknak 2004/05 I. félév.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Prezentáció PPKE-JÁK Informatika számonkérő feladatok Levelező tagozatos hallgatóknak 2004/05 I. félév."— Előadás másolata:

1 Prezentáció PPKE-JÁK Informatika számonkérő feladatok Levelező tagozatos hallgatóknak 2004/05 I. félév

2

3 1.HDD (hard disk drive, merevlemez) ROM (random access memory, memória) 2.Operációs rendszer, OS (Operating System) Az operációs rendszer a számítógépet működtető szoftver, amely a számítógép indulásakor azonnal betöltődik a számítógép memóriájába: Nélküle a gép - még ha fizikailag hibátlan is - működésképtelen. Az operációs rendszer tölti be a számítógép működéséhez szükséges programokat, vezérli, összehangolja, ellenőrzi a programok működését. Az operációs rendszer általában semmilyen, a felhasználó számára közvetlenül hasznos feladatot (szövegszerkesztés, könyvelés stb.) nem végez, hanem lehetővé teszi az ilyen feladatokat ellátó, felhasználói programok futtatását. Az operációs rendszer feladata az, hogy az ember és számítógép közötti kommunikációt biztosítsa, a számítógép erőforrásait sokoldalúan, gazdaságosan és a lehető legoptimálisabban kihasználja, illetve a számítógép működését ellenőrizze és vezérelje; kezeli a gép különböző perifériáit - monitor, floppy, hard diszk, nyomtató stb. - és végrehajtja a neki szóló parancsokat. 3.a) Hamis ( 2. pont) b) Hamis (pl. Windows, Linux, UNIX, DOS, stb…) c) Igaz ( 2. pont) d) Hamis (pl. Linux, stb…)

4 4.Elsőként web-szerver funkciót vettem igénybe, amikor a weboldalon kerestem a feladatsort. Másodszor fájlszerver funkció segítségévvel tölthettem le a fájlt. Harmadszór mail szerver funkciót fogom felhasználni az üzenet elküldéséhez. 5.Merevlemez (Hard Disk Drive elektronikus tároló berendezés, amely az adatokat mágnesezhető réteggel bevont, merevlemezen tárolja, a forgó lemez felett mozgó író/olvasó fej segítségével. A merevlemez-egység kapacitása néhány megabájttól több gigabájtig terjedhet. ) Floppy (mágnes úton történő adatrögzítés) CD lemez (optikai módon történik az adatrögzítés) DVD lemez (optikai módon történik az adatrögzítés) Memória kártya Pen drive

5 1.e) Igaz (több szolgáltatónál, és más néven is lehet, e-mail címe valakinek) f) Igaz (a freemail-nál 3 hónap a pasziv időtartam, de lehetséges olyan szolgáltató, ahol nincs ilyen korlát) g) Igaz (mivel mail szerverre van szükség a továbbításhoz, bár manapság van mobil e-mail is, de ez is weben keresztül megy) h) Hamis (a @ az e-mailozás alap eleme,) 2.1. Helyes 2. Helytelen (2 db @-ot beletéve értelmetlen lesz) 3. Helytelen (mivel ékezetes betűt nem lehet használni a e-mail címben és _-jel helyet.-ot teszünk az ország kód elé) 4. Helyes 5. Helytelen (mivel ékezetes betűt nem lehet használni a e-mail címben ) 3.Mennyiségi korlát nincsen, csupán a méret a korlát. 4.A Carbon Copyhoz beírjuk a címeket vesszővel elválasztva, (de a legegyszerübb, ha a címlistán kijelöljük)

6 1.Szöveges (tetszőleges 2. karaktersorozat) Dátum (csak valós dátumértéket elfogadó – nemzeti dátumformátumok megadása) Numerikus (számok) Logikai (igen - nem, kétértékű) 1Ábel Ábel ábel Ábel1 SorszámSzöveg 1.Sorszám lenne szerintem a megfelelő elsődlegeskulcs.

7 I/HÁllítás HMinden táblában van legalább 2 elsődleges kulcs IEgy táblában akár 3 egyedi kulcs is lehet IAz egyedi kulcs az egyedek azonosítására szolgál HA személyek azonosítására a nevük a legalkalmasabb IAz elsődleges kulcs egyben egyedi kulcs is. HAz egyedi kulcs egyben elsődleges kulcs is. IÜres adattartammal rendelkező tulajdonság nem lehet egyedi kulcs.

8 1.12 Péter keresztnevű dolgozója van az egyetemnek. 2.50 dolgozó lakik a 30-as épületben. 3.150 dolgozó használ „jak”-os e-mail címet. 4.23 tanszék van a karon. 5.„A” betűhöz rendezi, mert a D betű nem lenne egyértelmű kulcs.

9 2.a) Szöveg típus: Név b) Dátum típus: Születési idő c) Logikai típus: Neme d) Szám típus: Gyermekek száma 3.Jelentkezés sorrendje 4.Tárgykód 5.Nem egyedi kulcs. 6.Neptun kód 7.Kredit, Kód, Félév, Oktató, Kik választhatják

10 CD JOGTÁR compLex

11 1.1872. évi XXVII. Törvény (Sopron környéki vasút) 2.8 db 3.3 db, 190/2004. VI.8.Kormány rendelet. 4.Polgári célú pirotechnikai. 5.Közbeszerzésről.2004.V.1.-2004.VI.30. 2004.VII.1.-2004.XII.31. 2005.I.1. 6.64 db, 2003. évi CXVI. törvény 7.Magyar Közlöny

12 Nekem a legnehezebb az adatbázis kezelés.

13 World dokumentum használatára irányuló feladatok. Adatbázis kezelésnél gyakorlatiasabb feladatokat (pl. ügyfél nyilvántartás, jegyzet nyilvántartás) Különben a feladatok nagyon tetszettek.

14


Letölteni ppt "Prezentáció PPKE-JÁK Informatika számonkérő feladatok Levelező tagozatos hallgatóknak 2004/05 I. félév."

Hasonló előadás


Google Hirdetések