Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az adatmegőrzési irányelvet átültető szabályozás alkotmányossági kritikája A Társaság a Szabadságjogokért beadványa az Alkotmánybírósághoz.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Az adatmegőrzési irányelvet átültető szabályozás alkotmányossági kritikája A Társaság a Szabadságjogokért beadványa az Alkotmánybírósághoz."— Előadás másolata:

1 Az adatmegőrzési irányelvet átültető szabályozás alkotmányossági kritikája A Társaság a Szabadságjogokért beadványa az Alkotmánybírósághoz

2 VÁZLAT - Hírközlési forgalmi adat, mint személyes adat; - Kommunikáció tartalmának megismerése; - Európai Unió adatmegőrzési irányelve; - Magyar implementálás; -TASZ AB beadvány érvrendszere: 1. célhozkötöttség 2. szükségesség és arányosság 3. egyéb alapjogok sérelme - EU jogszabály és magyar alkotmányos rend.

3 Mit mutatnak a forgalmi adatok? Kommunikációt folytató felek és szokásaik, a kommunikáció intenzitása, helymeghatározási adatok

4 „Government fishing”: közhatalmi adathalászat Titkos információgyűjtés: személyes adat fokozott védelme (tartalom)

5 Európai Unió 24/2006 irányelve Adatmegőrzés: súlyos bűncselekmények felderítése miatt

6 Az irányelv implementálása: Elektronikus hírközlési törvény (2003. C.) 159/A.§ Adatmegőrzés célja: nyomozó hatóság, ügyészség, bíróság és nemzetbiztonsági szolgálat törvényben meghatározott feladatainak ellátása (vs. Irányelv)

7 A TASZ beadványa az Alkotmánybírósághoz 1.Célhozkötöttség elve és a készletezés tilalma 2.Szükségesség és arányosság

8 Egyéb alapjogok sérelme 1.Gyülekezési jog 2.Lelkiismeret- és vallásszabadság 3.Sajtószabadság

9 Társaság a Szabdságjogokért www.tasz.hu huttl@tasz.hu


Letölteni ppt "Az adatmegőrzési irányelvet átültető szabályozás alkotmányossági kritikája A Társaság a Szabadságjogokért beadványa az Alkotmánybírósághoz."

Hasonló előadás


Google Hirdetések