Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Élelmiszerszínezékek Vincze Eszter Corvin Mátyás Vendéglátóipari Szakiskola Hódmezővásárhely Felkészítő tanár: Csaláné Böngyik Edit.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Élelmiszerszínezékek Vincze Eszter Corvin Mátyás Vendéglátóipari Szakiskola Hódmezővásárhely Felkészítő tanár: Csaláné Böngyik Edit."— Előadás másolata:

1 Élelmiszerszínezékek Vincze Eszter Corvin Mátyás Vendéglátóipari Szakiskola Hódmezővásárhely Felkészítő tanár: Csaláné Böngyik Edit

2 E-számok Élelmiszerszínezékek: -Természetes -Természetazonos -Mesterséges

3 E-171: Titán Dioxid Korlátozás nélkül Nem emészthető Hő-, fény-, saválló Nem oldódik

4 E-120: Kármin Egyetlen állati eredetű Piros szín Kaktusztetű: Coccus Cacti

5 E-120: Kármin Édességek Kolbász Égetett szeszesitalok Lekvár, dzsem

6 E-172: Vas-oxid (rozsda) Mennyiségi korlátozás nincs(!) Barna szín Nem veszi fel a szervezet

7 E-153: Szén Festékipar feketéje Fa égetésével Élemiszerekben:95% tiszta szén Sajtburkolatok Kozmetikumok Drazsék Gyógyszeripar

8 E-173: Alumínium Csomagolóanyag Gyógyszeripar Alzheimer-kór Konyhai eszközök

9 E-174: Ezüst, E-175 Arany Nem oldódik Kiválasztódik Szépségipar Gyógyszeripar Mennyiségi korlátozás nélkül: Édesség bevonatok Likőrök Ivóvíz csíramentesítés Szervezet raktározza

10 E-161g: Kantaxantin Karotinoidok (A-vitamin) Falmingó, rákok, lazac Takarmány Kozmetikumok Barnítótabletta Látászavar Saucisses de Strasbourg

11 Köszönöm a figyelmet!


Letölteni ppt "Élelmiszerszínezékek Vincze Eszter Corvin Mátyás Vendéglátóipari Szakiskola Hódmezővásárhely Felkészítő tanár: Csaláné Böngyik Edit."

Hasonló előadás


Google Hirdetések