Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

ÉLETÜNK KINCSEI Dr. Farkas Ilona A RÁK ELLEN, AZ EMBERÉRT, A HOLNAPÉRT

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "ÉLETÜNK KINCSEI Dr. Farkas Ilona A RÁK ELLEN, AZ EMBERÉRT, A HOLNAPÉRT"— Előadás másolata:

1 ÉLETÜNK KINCSEI Dr. Farkas Ilona A RÁK ELLEN, AZ EMBERÉRT, A HOLNAPÉRT
ÉLETÜNK KINCSEI Dr. Farkas Ilona A RÁK ELLEN, AZ EMBERÉRT, A HOLNAPÉRT! Társadalmi Alapítvány

2 Az ördög a részletekben lakik!
A közvetlen káros hatás azonnali észlelésének hiányában nem tulajdonítunk jelentőséget: - a különböző irányokból (levegő, víz, táplálék) szervezetünkbe kerülő kémiai szennyezők, adalékok maradékának, amelyek felhalmozódhatnak, krónikus ártalmakat okozhatnak (génkárosodás, daganatképződés, szív-érrendszeri károsodás, stb.)

3 Környezeti szennyező anyagok útja, eloszlása, kiválasztása az emberi szervezetben
vizelet kilélegzett levegő A vegyi anyagok abszorpciója, eloszlása és kiválasztása a szervezetben (Cassarett nyomán)

4 figyelmen kívül marad, hogy a friss élelmiszerek átalakítása következtében elvész a biológiailag értékes hatóanyagok, fitokémiai anyagok nagy része, amelyek az utolsó évtizedekben kerültek a figyelem központjába. Az elfogyasztott táplálék minősége az utolsó év alatt többet változott, mint előtte évmilliók alatt.

5 A FITOKÉMIAI VEGYÜLETEK feladata a szervezet működése során keletkező szabadgyökök, salakanyagok ártalmatlanítása és hatékony daganatellenes hatás. Jóval többek, mint antioxidánsok. A fitokémiai vegyületek teszik lehetővé a növények védekezését a fertőzések ellen. Permetszerek nélkül termesztett növényekben találhatók legnagyobb mennyiségben. A fitokémiai anyagok hatékony daganatellenes tulajdonságokkal rendelkeznek. Folyamatos, bőséges fogyasztásukra alapozott étrend a legjobb fegyver a daganatok kifejlődésének megakadályozására.

6 Egy közepes méretű alma
10 mg C vitamint tartalmaz, de 2250 mg C vitaminnal egyenlő antioxidáns megkötő hatása van.

7

8 MÁR A GÖRÖGÖK IS? A KÁPOSZTAFÉLÉKET minden ellen hatékony orvosságnak tartották. Kutatások igazolták, hogy a keresztesvirágú zöldségfélék a legtöbb daganatellenes sajátossággal rendelkező tápláléknövények. Kevés vízben, lehető legrövidebb ideig kell főzni az elkészítés során (párolás). A brokkoli csíra 100-szor több szulforafánt tartalmaz, mint a növény, felgyorsítja a méreganyagok kiürülését.

9 A fokhagyma és egyéb hagymafélék kénvegyületeket, allint, allicint tartalmaz. Ősidők óta használják, epidemiológiai vizsgálatok igazolják nyelőcső, gyomor, tüdő, emlő, vastagbél daganatos továbbterjedését gátló hatásukat. Megakadályozza, hogy a szervezetbe jutó nitritből nitrozamin keletkezzen (víz, hús-, és füstöltáruk). Képesek megakadályozni a rákkeltők hatását, felgyorsítják a szervezetből való kiürülésüket.

10 Nem minden E szám veszélyes!!!
E 100 = kurkuma: hatóanyaga a kurkumin Kelet kincse, főként Indiában őshonos. Több ezer éve használják fertőzések, ízületi gyulladások kezelésére. Jelentős daganatellenes hatással rendelkezik, leblokkolja az emberi daganatokból származó daganatsejtek növekedését vastagbél, leukémia, emlő, petefészekrák esetében. Napi 1 kávéskanál, a felszívódását a feketebors segíti.

11 Málna, szamóca, áfonya… Tudta, hogy kincsek? Hatóanyaga az ellagilsav, megakadályozza a rákkeltő anyagok sejtméreggé történő alakulását, a DNS-hez kötődését, növeli a sejtek méreganyagokkal szembeni ellenálló képességét. Antociánok: akadályozzák a daganatban az érképződést, így nem tudnak növekedni.

12 Zöld tea: hatékony daganatellenes molekulák gazdag forrása
Zöld tea: hatékony daganatellenes molekulák gazdag forrása. Hatóanyaga: polifenol. A tea készítésének 8-10 perc alatt oldódik ki a hatóanyag.

13 OMEGA 3, OMEGA 6 Grönladon az inuitok a nagy zsírfogyasztás ellenére védettek a szív- és érrendszeri betegségekkel szemben. Legnagyobb mennyiségben makrélában, lazacban, szardíniában találhatók meg. Ezek a halak növényi planktonokkal táplálkoznak. Ezen kívül a dióban és a lenmagban található meg nagy mennyiségben.

14 Daganatképződést megakadályozzák
Paradicsom: hatóanyaga a likopen. Ez a vegyület a karotinoidok között a leghatékonyabb, daganatellenes hatása a zsírokkal együtt főzve erősebb. Citrusfélék: hatóanyagaik: polifenolok. Fő daganatellenes hatásuk: a rákkeltő anyagokat hatástalanító rendszer szabályozásában vesznek részt. Tápcsatorna daganatainál jelentősek.

15 Vörösbor: hatóanyagaik: polifenolok, antocianidek, flavonolok, fenolsavak.
Rezveratrol: a hatóanyag a szőlőszemek héjában és magjában található. Hatékony daganatellenes hatású.

16 KINCSEKET KÍNÁL A TERMÉSZET
A sárgarépa A sárgarépa jó hatással van az emberi szervezetre, és képes csökkenteni a rákos sejtek kialakulásának esélyét. Legértékesebb aktív anyaga a béta-karotin, mely a növény sárga színét adja. A béta-karotinnak az antioxidáns hatása a legjelentősebb. Képes felvenni a harcot a sejteket romboló szabadgyökökkel, így késlelteti az öregedés folyamatát is.

17 Zöldpaprika A zöldpaprika élettani hatásainak kutatása szegedi kutatók nevéhez fűződik. A magas C-vitamin tartalmat Szent-Györgyi Albert fedezte fel. A nagyon magas kapszaicin (csípősség) tartalmának köszönhetően rákmegelőző hatású, melyet tudományos magyar kutatások is megerősítenek. Elsőként Jancsó Miklós szegedi orvosprofesszor ismerte fel a kapszaicin jótékony hatását az emberi szervezetre.

18 Homoktövis A homoktövis növeli szervezetünk saját védekezésének hatékonyságát, hámosító és gyulladáscsökkentő hatása miatt segíti a sebgyógyulást, a bőrbetegségek gyógyulását. Sokan használják meghűléses megbetegedéseknél. E-vitamin és esszenciális zsírsavtartalmának köszönhetően jótékony hatással van a száraz bőrre, továbbá véd a káros UV-sugárzástól. Legyengülés, fertőző betegségek és műtétek után jó immunrendszer-erősítő. Magas C-vitamin tartalma miatt ideális „téli gyógyszer”. Megtalálható benne az A-vitamin is, továbbá tartalmaz almasavat, mannitot, zsíros olajakat, flavonoidokat.

19 Klorofil A klorofil minden zöld növény színét adó festékanyag, amely oxigént tartalmaz és viszi be a szervezet számára a fogyasztás során.

20 Magvak A magvakat tekinthetjük a természet konzerveinek, amelyben a növény minden genetikai információját és az új növény kifejlődéséhez szükséges energiát „összecsomagolta”. A csírázáskor aktiválódnak a szervezet számára rendkívül értékes, biológiailag aktív összetevők. A gabonafélék minden nép táplálkozásában alapvető szerepet játszanak, valahol a búza, a zab vagy a kukorica, stb.

21 Hüvelyesek A hüvelyesek fehérje összetétele igen hasonló az állati eredetű komplett fehérjékéhez, így kiváló húspótló ételek készülhetnek belőlük. A sárgaborsó jelentős mennyiségű B1-, B2-, és E-vitamint, pantoténsavat, biotint és folsavat tartalmaz. Ezen kívül található benne kálium-, kalcium-, foszfor, magnézium, vas, cink és mangán. A szárazbab és a lencse pedig magas A- és B1-vitamin, valamint szeléntartalma miatt fontos táplálék. Érdemes legalább hetente egyszer fogyasztani.

22 A rák megelőzhető, a betegségből meg lehet gyógyulni!
A RÁK ELLEN, AZ EMBERÉRT, A HOLNAPÉRT! Társadalmi Alapítvány 1985-ben, immár 27 éve az első, rákellenes civil szervezetként jött létre Magyarországon, és azóta dolgozik azért, hogy a társadalom széles rétegeiben tudatosítsa: A rák megelőzhető, a betegségből meg lehet gyógyulni! Alapítványunk a lakosság egészségvédelmét, a rákmegelőzést, a betegek életkilátásainak javítását, rehabilitációját kívánja szolgálni. Küldetésünk A rákhalálozás csökkentéséért vívott küzdelmet az egészségügy keretei közül kivinni az emberek közé, tanítani a megelőzés lehetőségeit, közvetlen segítséget nyújtani, aktivizálni a beteget a gyógyulásért, az életminőség javításáért, a rehabilitációért folytatott munkában. Célkitűzésünk Társadalmi mozgalmat indítani a rákbetegség megelőzéséért, a gyógyítási eredmények és az életminőség javításáért. Közvetlen segítő, oktató programokat indítani a megelőzés, rehabilitációs témában.

23 Köszönöm a figyelmet!


Letölteni ppt "ÉLETÜNK KINCSEI Dr. Farkas Ilona A RÁK ELLEN, AZ EMBERÉRT, A HOLNAPÉRT"

Hasonló előadás


Google Hirdetések