Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Tenni valamit másképpen: szerz ő :Via Zenével, és automatikusan léptet.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Tenni valamit másképpen: szerz ő :Via Zenével, és automatikusan léptet."— Előadás másolata:

1

2 Tenni valamit másképpen: szerz ő :Via Zenével, és automatikusan léptet.

3 Kommentár nélkül, csak úgy...

4 Tudom, hogy te is jó ember vagy és szerintem értékelni fogod ezt a történetet. Ne keresd a poént ebben a mesében, mert nincs! Azért olvasd csak el! Egy kérdésem van, hogy te is így cselekedtél volna?

5 Az Egyesült Államokban egy sérült gyerekeket oktató iskola gy ű jtést rendez ő vacsoráján felszólalt az egyik szül ő, beszédére még ma is sokan emlékeznek…

6 Miután kell ő képpen megdícsérte az iskolát és a hozzátartozó nevel ő ket, így folytatta: A természet, ha küls ő hatásokkal nem avatkoznak bele annak rendjébe, tökéleteset alkot.

7 Ett ő l függetlenül az én fiam, Shay nem képes úgy tanulni, mint mások. Nem érti úgy meg a dolgokat, mint más gyerek. A fiamban miért nem található a természet tökéletessége? Elcsendesedett a hallgatóság a kérdést ő l.

8 Azt hiszem - folytatta az apa -, amikor egy olyan gyermek, mint amilyen Shay jön a világra, alkalom nyílik arra, hogy kifejezzük az emberiség igazi természetét, mégpedig azzal, ahogyan bánunk azzal a gyermekkel.

9 Shay az apjával sétált, amikor néhány ismer ő s gyereket látott baseballozni. Shay kérdezte: - Szerinted engednek játszani? - Shay apja tudta, hogy a legtöbb gyerek nem örülne, ha fia az ő csapatában játszana, ugyanakkor megérezte fiának azt az igényét, hogy valahova tartozni akar. Így megkérdezte az egyik fiút, engedik-e Shay-t játszani.

10 A megkérdezett fiú körülnézett segítséget kér ő tekintettel, és mivel nem kapott segítséget, saját kezébe vette az ügyet és azt mondta: - 6 ponttal vesztésre állunk és a nyolcadik körben vagyunk. Beállhat hozzánk, és a kilencedik körben üthet is.

11 A nyolcadik kör végén Shay csapata szerzett néhány pontot, de még mindig 3 pontos hátrányban voltak. Közben Shay keszty ű t húzott és a középpályán játszott. Semmilyen labda nem járt ugyan arrafelé, de szemmel láthatóan határtalanul boldog volt, fülig ért a szája, amikor integetett neki az apja.

12 A kilencedik körben ismét ütöttek egy pontot és elérhet ő közelségbe került a nyerési lehet ő ség, azonban Shay volt a következ ő és egyben az utolsó üt ő, így ha ő üt, biztosan vesztenek.

13 Ilyen, nyerés el ő tti helyzetben ki adná át pont neki az ütési lehet ő séget? Meglep ő módon Shaynek adták az üt ő t. Mindenki tudta, hogy lehetetlenség eltalálnia a labdát, hiszen az üt ő t se tudta rendesen megfogni.

14 Ett ő l függetlenül, amint ütéshez készült Shay, a dobó közelebb lépett és nagyon lágyan szinte ejtve dobta hozzá a labdát, Shay mellé trafált, de a második így dobott labdába belenyúlt és egyenesen az egyik fogó felé ütötte.

15 A fogónak könny ű labda volt és könnyen kiüthette volna Shayt, azonban az els ő bázis mellé dobta a labdát. Mindenki elkezdett kiabálni: - Fuss Shay, fuss az els ő re!

16 Ijedt nagy szemekkel el is indult az els ő bázis felé, majd a tömeg biztatására a másodikra is. Mire odaért a jobb fogónál volt a labda, aki odadobhatta volna a harmadikra, azonban felfogva a dobó szándékát annak a feje fölé hajította azt, miközben a bázisokról futó csapat társak már elkezdtek beérni a cél bázisra, Shay is elkerülte a harmadikat és üvöltött a tömeg:

17 - Célba fuss Shay, célba! Shay beért és gy ő zött a csapat, h ő sként ünnepelték, mintha évvégi bajnokságot nyert volna.

18 Azon a napon - folytatta elfojtott hangon az apa, könnyekkel a szemében - mindkét csapat fiúi igazi szeretetet és emberséget hoztak a világba.

19 Megjegyzés:

20 Mindennap gondolkodás nélkül, ezerszám küldjük e-mailben a vicceket, de ha az élet válaszútjairól kell üzenetet küldeni, az emberek többsége kétszer is meggondolja, megosztja-e mással.

21 A primitív, durva és gyakran obszcén szabadon áramlik az interneten, ezzel szemben iskoláinkban, munkahelyeinken gyakran el van nyomva a nyilvános párbeszéd a helyes emberi értékrendr ő l.

22 Ha azon gondolkozol, hogy továbbítsd-e ezt az üzenetet, valószín ű, hogy keresel a "jó emberek" között, kinek is érdemes ezt elküldeni.

23 Nos, hiszem, hogy mindannyian képesek vagyunk megváltoztatni a dolgokat. Minden nap ezer alkalom nyílik arra, hogy megvalósítsuk a "természet rendjét„.

24 Olyan sok, látszólag triviális módon vagyunk kapcsolatban embertársainkkal, e kapcsolatokban sokszor felmerül a kérdés, tudunk-e adni valamennyi szeretetet és emberséget, vagy elmegyünk a lehet ő ség mellett, és kicsit hidegebben hagyjuk a világot.

25 Két lehet ő séged van: 1.Töröld ezt az email-t. 2.Továbbítsd azoknak, akikkel tör ő dsz.

26 Egyszer majd rájössz, mi mennyit ér, mit tettél meg s kiért? Köveken át vezet az út valakiért. Sírhatsz, de mond ki hallgat már? Hullnak az égb ő l a könnyek rád. Szívdobbanás, akár egy ő szi elmúlás! Delhusa Gjon


Letölteni ppt "Tenni valamit másképpen: szerz ő :Via Zenével, és automatikusan léptet."

Hasonló előadás


Google Hirdetések