Előadást letölteni
Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon
1
MEXIKÓI KONYHA
2
Jellegzetességek Kukorica - a legfontosabb alapanyag
Chili – mindent ezzel esznek Citrom (lime) – Fertőtlenítő hatású Bab - (frijoles) Nincs főzelék, leves = nincs mélytányér Nincs kenyér, csak bagett
3
Ételek Tortilla: Kukoricalisztből készült töltött lepény
Rengeteg elkészítési mód Változatai: Tacos – a vendég tölti meg a lepényt Quesadilla - sült, sajttal töltött tortilla Salsa szósz: chili, avokadó, hagyma, paradicsom
4
Ételek Torta: óriási szendvics hússal, zöldséggel töltve Pastes
Sült tészta sós (hús) és édes (alma, ananász) töltelékkel Péksütemények óriási választékban
5
Italok Vezetékes víz emberi fogyasztásra nem alkalmas!!!
2 féle palackozott víz: palackozott ásványvíz (aguamineral), tisztított víz (agua purificada) Sör – könnyebb alkohol Tequila - agave kaktuszból készül
7
Források Miért is olyan fantasztikus a Mexikói konyha?
Varázslatos ízvilág Amit Mexikóról tudni kell 1001 Mexikói étel Google.com/hu
8
Készítették Szabó Panna Zsin Ági Sztripszky Hanna Andaniczky Károly
Unkver Klára
Hasonló előadás
© 2024 SlidePlayer.hu Inc.
All rights reserved.