Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Könyvből könyvtár 2007. január 22. A minőségfejlesztés, teljesítményértékelés – törvényi feladatok Csillag Ferenc FPI osztályvezető.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Könyvből könyvtár 2007. január 22. A minőségfejlesztés, teljesítményértékelés – törvényi feladatok Csillag Ferenc FPI osztályvezető."— Előadás másolata:

1 Könyvből könyvtár 2007. január 22. A minőségfejlesztés, teljesítményértékelés – törvényi feladatok Csillag Ferenc FPI osztályvezető

2 Kiindulási alap: „A rend és a rendezetlenség problémaköre azért érdekes, mert olyan kérdéseket vet fel, amelyek mindennapjainkat is áthatják. Rend vagy rendetlenség jellemezheti az atomok vagy a mikroszkopikus élőlények világát, ugyanakkor megtalálható az íróasztalunktól kezdve a gondolatainkon át egészen a kollektív viselkedésformáinkig is.” „A rend és a rendezetlenség problémaköre azért érdekes, mert olyan kérdéseket vet fel, amelyek mindennapjainkat is áthatják. Rend vagy rendetlenség jellemezheti az atomok vagy a mikroszkopikus élőlények világát, ugyanakkor megtalálható az íróasztalunktól kezdve a gondolatainkon át egészen a kollektív viselkedésformáinkig is.” (Vicsek Tamás – biológus) (Vicsek Tamás – biológus)

3 Néhány elméleti kérdés:  A teljesítményértékelési rendszereknek általában két célja lehet: a fejlesztés (formatív értékelés) vagy minősítés (szummatív értékelés).  Az értékelési szempontrendszert befolyásoló tényezők:  Az intézmény értékelési célrendszere szoros összefüggésben van az oktatási intézmény minőségirányítási programjával, minőségirányítási programjával, küldetésnyilatkozatával, küldetésnyilatkozatával, pedagógiai programjával. pedagógiai programjával.

4 Alapdokumentumok: A teljesítményértékelési rendszerhez szükséges szervezeti szabályozók, dokumentumok: A teljesítményértékelési rendszerhez szükséges szervezeti szabályozók, dokumentumok:  A pedagógiai program cél- és feladatrendszere,  Szervezeti és működési szabályzat,  Munkaköri leírások,  A minőségirányítási programban definiált minőségcélok és a célok teljesítéséhez készült intézkedési tervek.

5 A szakterület feladatrendszere:  A törvény- és rendeletalkotás nyomon követése,  A törvény- ill. rendeletismeret terjesztése,  A pedagógusok képzésének szakirodalmi segítése,  Kiadványfigyelés (folyóirat, könyv egyéb)  figyelemfelhívás,  Pályázat figyelés, (esetleg közreműködés pályázatírásban),  A gyerekek könyvszeretetre nevelése. Mindezek minőségi kritériumként szerepelnek!

6 Miért fontos a könyvtári teljesítmény értékelése? 1. A nevelés, a fejlesztés eszköze, 2. Szemléletformáló szerep, 3. Kapcsolattartó szerepkör, 4. Mindenkit érint; pedagógust, gyermeket, szülőt A munka értékelése vezetői feladat, elismertetése a szakma szereplőjének elemi érdeke  ugyanis arculatteremtő szerepe van!

7 Végső konklúzió: Így és csakis így nyílik lehetőség a szubjektív megítélés elkerülésére.  „ Önmagunk megismerése a legnagyobb utazás, a legfélelmetesebb felfedezés, a legtanulságosabb találkozás.” (Márai Sándor)


Letölteni ppt "Könyvből könyvtár 2007. január 22. A minőségfejlesztés, teljesítményértékelés – törvényi feladatok Csillag Ferenc FPI osztályvezető."

Hasonló előadás


Google Hirdetések