Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Dr. Horváth László. Általános jellemzők Borítások, tartók és egyéb alkatrészek tábla- alakú lemezanyagból, hajlítással és kivágással. A modellépítés szempontjából.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Dr. Horváth László. Általános jellemzők Borítások, tartók és egyéb alkatrészek tábla- alakú lemezanyagból, hajlítással és kivágással. A modellépítés szempontjából."— Előadás másolata:

1 Dr. Horváth László

2 Általános jellemzők Borítások, tartók és egyéb alkatrészek tábla- alakú lemezanyagból, hajlítással és kivágással. A modellépítés szempontjából a lemezalkatrészek a mechanikai alkatrészek külön csoportját képezik. A hajlítások miatt a modell sajátos információkat tartalmaz. A modellépítés folyamata eltér más alkatrészek modelljeinek az építésétől. A tervezőrendszerekben kifejezetten erre a célra szolgáló modulok.

3 Lemezalkatrész és terítéke Teríték elhelyezése a táblán: a kivágás után minél kevesebb hulladék. Lemezalkatrész alaksajátosságok, mint például kivágások, peremes furatok, erősítő bordák helyezhetők el.

4 Beborítás Beburkolt alkatrész valamely lapjaihoz illeszkedő lapok: geometriai modellrõl másolva. A geometriai modellről méreteket és kötöttségeket lehet a lemezalkatrészre átvinni. Tervezői munkát takarítanak meg, és elkerülhetők a téves méretdefiníciók Módosításainak kötöttségeken keresztül történő automatikus átvezetése.

5 Hajlítás A lemezalkatrész modelljét lapokból építik fel. A lapok határán lévő hajlítási élek mentén a lemezt megadott szögben meghajlítják. A lapok között a hajlítás vonalát, rádiuszát és szögét adják meg.

6 Lemezalkatrészek modellezése

7 Lemezalkatrész tervezése lapokból

8 Lemezalkatrész felépítése a profilt leíró vonalláncból kiindulva

9 Tervezés terítékből kiindulva


Letölteni ppt "Dr. Horváth László. Általános jellemzők Borítások, tartók és egyéb alkatrészek tábla- alakú lemezanyagból, hajlítással és kivágással. A modellépítés szempontjából."

Hasonló előadás


Google Hirdetések