Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A Molekularács A környezetünkben lévő anyagok nagy része molekulákból épül fel. 1 részük szobahőmérsékleten gáz halmazállapotú. Megfelelő hőmérsékleten.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A Molekularács A környezetünkben lévő anyagok nagy része molekulákból épül fel. 1 részük szobahőmérsékleten gáz halmazállapotú. Megfelelő hőmérsékleten."— Előadás másolata:

1 A Molekularács A környezetünkben lévő anyagok nagy része molekulákból épül fel. 1 részük szobahőmérsékleten gáz halmazállapotú. Megfelelő hőmérsékleten azonban szilárd molekularácsba rendeződnek.

2 A molekularácsos kristályok rácspontjaiban molekulák helyezkednek el.
A részecskék illeszkedése laza, térkitöltésük csekély. Az elektromos áramot semmilyen állapotban nem vezetik. A molekulák méretének növekedésével nő a polarizálhatóságuk, a diszperziós kötések erősödnek, ezért a kristályok olvadáspontja emelkedik.

3 A fulleréneket XX. század 2. felében fedezték fel.
A grafit vezeti az áramot. A rétegeket gyenge másodlagos kötőerők tartják össze. A grafit olvadáspontja magas. A fulleréneket XX. század 2. felében fedezték fel.


Letölteni ppt "A Molekularács A környezetünkben lévő anyagok nagy része molekulákból épül fel. 1 részük szobahőmérsékleten gáz halmazállapotú. Megfelelő hőmérsékleten."

Hasonló előadás


Google Hirdetések